ΚΟΙΝΩΝΙΑ
16/06/2022 14:26

Γιώργος Τράγκας: Τι υποστηρίζει η Μαρία Καρρά για την περιουσία

Ο δικηγόρος της Μαρίας Καρρά χαρακτήρισε «δυσθεώρητα» τα περιουσιακά στοιχεία που ακούγονται για τον Γιώργο Τράγκα, κάνοντας λόγο για «εικαζόμενα περιουσιακά στοιχεία» τα οποία προβάλλονται στα ρεπορτάζ, σημειώνοντας ότι αυτά δεν προκύπτουν από τον έλεγχο της δημόσιας Αρχής

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Γιώργος Τράγκας: Τι υποστηρίζει η Μαρία Καρρά για την περιουσία
(πηγή: NDP)
Ανάγνωση:

Την ώρα που οι έρευνες για τη μυθική περιουσία του Γιώργου Τράγκα συνεχίζονται, ο ποινικολόγος, Θεόδωρος Μαντάς, ο οποίος έχει αναλάβει τη νομική εκπροσώπηση της χήρας του δημοσιογράφου και εκδότη, Μαρίας Καρρά, αναφέρει: «Πόρισμα ακούμε και πόρισμα δεν βλέπουμε». Μάλιστα, μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο ποινικολόγος επεσήμανε: «Βρίσκομαι στο στάδιο της ενημέρωσης, καθώς πριν από λίγες ημέρες μου δόθηκε η εντολή εκπροσώπησης από την Μαρία Καρρά».

Διαβάστε ακόμη: Γιώργος Τράγκας: «Το ΣΔΟΕ τον έψαχνε από το 2003 και ξαφνικά σταμάτησαν όλα» - Αποκαλύψεις για την περιουσία

Ο δικηγόρος της Μαρίας Καρρά χαρακτήρισε «δυσθεώρητα» τα περιουσιακά στοιχεία που ακούγονται για τον Γιώργο Τράγκα, κάνοντας λόγο για «εικαζόμενα περιουσιακά στοιχεία» τα οποία προβάλλονται στα ρεπορτάζ, σημειώνοντας ότι αυτά δεν προκύπτουν από τον έλεγχο της δημόσιας Αρχής. Σημείωσε ακόμα ότι έχουν δεσμευθεί οι λογαριασμοί της Μαρίας Καρρά και ενώ έχουν περάσει αρκετές μέρες από τότε «δεν μας έχει κοινοποιηθεί η διάταξη που δεσμεύεται ο λογαριασμός».

Video Loading...

Ο κ. Μαντάς τόνισε ότι «η Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος έχει την εξουσία από τον νόμο να δεσμεύσει τους λογαριασμούς οποιουδήποτε πολίτη για τον οποίο υπάρχουν υποψίες για ξέπλυμα μαύρου χρήματος».

Ωστόσο, όπως επεσήμανε, η θέση της εντολέως του είναι ότι τα πραγματικά περιουσιακά στοιχεία είναι κατά πολύ υποδεέστερα από τα ποσά που ακούγονται, επισημαίνοντας ότι σύμφωνα με τη χήρα του Γιώργου Τράγκα «τα πραγματικά στοιχεία είναι ευθυγραμμισμένα με τον πόθεν έσχες και τις δηλώσεις»

«Δεν μπορούμε να απαντάμε και δεν πρέπει να απαντάμε με εικαζόμενα στοιχεία», σημείωσε ο κ. Μαντάς, αποκαλύπτοντας ότι «στοιχεία από το πόρισμα βλέπουν την δημοσιότητα και το πρόσωπο που το αφορά δεν έχει ακόμα αποκτήσει πρόσβαση στο πόρισμα για να μπορεί να απαντήσει».

«Πόρισμα ακούμε και πόρισμα δεν βλέπουμε», επανέλαβε ο γνωστός ποινικολόγος. Απαντώντας σε ερώτηση για το αν ο Γιώργος Τράγκας ήταν φορολογικός κάτοικος Μονακού ο κ. Μαντάς ανέφερε ότι «δεν υπάρχει καμία απολύτως επιδίωξη της εντολέως μου για να αποφύγει τον φορολογικό έλεγχο στην Ελλάδα» και σημείωσε πως «αν η φορολογική αρχή εναντιώνεται στην θέση του ότι είναι φορολογικός κάτοικος εξωτερικού», τότε πρέπει να την καλέσει για εξηγήσεις.

«Η νομοθεσία με συγκεκριμένο τρόπο προσδιορίζει πώς ένας πολίτης μπορεί να αναγνωριστεί ως φορολογικός κάτοικος εξωτερικού», ανέφερε και πρόσθεσε. Πάντως, σημείωσε ότι ξεκίνησε ένας φορολογικός έλεγχος ενώ ο Γιώργος Τράγκας ζούσε, για κάποιους λόγους σταμάτησε και τώρα λίγα χρόνια μετά και ενώ έχει φύγει από την ζωή έρχονται και ζητούν να λογοδοτήσει η οικογένειά του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΡΑΓΚΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΜΑΡΙΑ ΚΑΡΡΑ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ