Μενού
  • Α-
  • Α+

Τις άδειες τραπεζοκαθισμάτων σε πέντε μαγαζιά στο Κολωνάκι, την Αιόλου και το Κουκάκι ανακάλεσε ο Δήμος Αθηναίων, στέλνοντας σαφές μήνυμα στις επιχειρήσεις που καταλαμβάνουν αυθαίρετα κοινόχρηστο χώρο, πως ο νόμος θα εφαρμοστεί και όσοι δεν συμμορφωθούν θα βρεθούν αντιμέτωποι με αυστηρές ποινές.

Μήνυμα «μηδενικής ανοχής» απέναντι σε τέτοιου είδους αντικοινωνικές συμπεριφορές, που πλήττουν την πόλη και κάνουν δύσκολη την κυκλοφορία των πεζών στο κέντρο και τις γειτονιές της, έστειλε και το δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας, το οποίο κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του αποφάσισε, για πρώτη φορά, ομόφωνα την ανάκληση των αδειών κατάληψης κοινόχρηστου χώρου των συγκεκριμένων καταστημάτων για διάστημα έξι μηνών.

Βαριά είναι και τα πρόστιμα που θα κληθούν να πληρώσουν οι επιχειρήσεις που είναι επιρρεπείς στις παραβάσεις και καταστρατηγούν τον νόμο. Ενδεικτικά, σε ένα από αυτά τα καταστήματα, επιβλήθηκε «καμπάνα» ύψους 20.000 ευρώ, ενώ σε ένα ακόμη από την ίδια λίστα, το ύψος του προστίμου που βεβαιώθηκε ανήλθε στις περίπου 10.000 ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί όμως ότι το πραγματικό πρόστιμο είναι αρκετά μεγαλύτερο, εάν αναλογιστεί κανείς την απώλεια εσόδων που προκύπτει λόγω της αφαίρεσης των τραπεζοκαθισμάτων.

Υψηλόβαθμα στελέχη του Δήμου Αθηναίων επισημαίνουν ότι τα κλιμάκια του Δήμου θα συνεχίσουν το «μπαράζ» ελέγχων έως ότου παταχθεί οριστικά το φαινόμενο της παράνομης κατάληψης πεζοδρομίων, πεζοδρομων και πλατειών από τραπεζοκαθίσματα καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ελεγκτικοί μηχανισμοί έχουν επιδοθεί από τον Ιανουάριο σε ένα «σαφάρι» ελέγχων στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, εκδίδοντας περισσότερες από 324 εντολές απομάκρυνσης τραπεζοκαθισμάτων, σε σύνολο 732 παραβάσεων. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.