Μενού
  • Α-
  • Α+

Δύο παραμένουν τα περιστατικά της ευλογιάς των πιθήκων που έχουν ανιχνευτεί στην Ελλάδα μέχρι και την Πέμπτη 16 Ιουνίου, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ. Η πρώτη εβδομαδιαία ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας για τα περιστατικά ευλογιάς των πιθήκων στη χώρα, η οποία θα πραγματοποιείται κάθε Πέμπτη, αναφέρει τα εξής: «Στη χώρα μας έχουν βρεθεί έως σήμερα, 16/06/22, δυο εισαγόμενα περιστατικά της ευλογιάς των πιθήκων (monkeypox). Έχει ολοκληρωθεί η γονιδιωματική ανάλυση των 2 δειγμάτων και αφορούν σε West Africa clade. Οι ασθενείς είναι σε καλή κλινική κατάσταση και παραμένουν σε απομόνωση».

Ο ΕΟΔΥ υπενθυμίζει, όπως σε κάθε ανακοίνωσή του σχετική με το ξέσπασμα της συγκεκριμένης νόσου, πως ο κίνδυνος εμφάνισης της «παραμένει χαμηλός για τον γενικό πληθυσμό» και επισημαίνει, τέλος, πως «έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα περιορισμού της διασποράς της». Το Σάββατο, οπότε και ανακοινώθηκε το δεύτερο κρούσμα στη χώρα, από τον ΕΟΔΥ είχε γίνει γνωστό ότι «αφορά σε ασθενή 47 ετών με πρόσφατο ταξίδι στην Ισπανία». Εξι ημέρες νωρίτερα, οι υγειονομικές Αρχές είχαν επιβεβαιώσει το πρώτο περιστατικό, μιλώντας για «ασθενή 59 ετών με πρόσφατο ταξίδι στην Πορτογαλία».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA