Μενού
  • Α-
  • Α+

Στην Κω συνελήφθη υπό άκρα μυστικότητα 27χρονος Γερμανός, ο οποίος καταζητούνταν από τις γερμανικές Αρχές για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση που διακινεί όπλα και ναρκωτικά, και σχετίζεται με ακροδεξιές εξτρεμιστικές οργανώσεις με έδρα τη Γερμανία, σύμφωνα με την ΕΡΤ. 

Διαβάστε ακόμη: Γλυφάδα: Εξαρθρώθηκε κύκλωμα κοκαΐνης – Χειροπέδες σε 4 άτομα, ο ένας αστυνομικός

Μάλιστα, για τη σύλληψή του, έφτασε στην Κω κλιμάκιο Γερμανών αστυνομικών ειδικών υπηρεσιών. Η επιχείρηση για τη σύλληψή του σε ξενοδοχείο του νησιού, έγινε ταυτόχρονα με μια γιγαντιαία επιχείρηση και στη Γερμανία με τη συμμετοχή 550 αστυνομικών που συνέλαβαν συνολικά έξι άτομα, ενώ βρέθηκε οπλισμός και μετρητά.  Τέσσερις από τους συνολικά εφτά συλληφθέντες φέρονται να ανήκουν σε νεοναζισιτκή οργάνωση, γνωστή στη Γερμανία ως η «αδελφότητα της Θουριγγίας».

Η Ελληνική Αστυνομία ενημερώθηκε πριν από μία εβδομάδα ότι ένα μέλος της εγκληματικής οργάνωσης –το οποίο μάλιστα φέρεται να δραστηριοποιούνταν σε εξτρεμιστικές ακροδεξιές οργανώσεις- πρόκειται να κρυφτεί στην Ελλάδα. Σε βάρος του εκκρεμούσε ποινή 15 ετών φυλάκισης για ναρκωτικά και όπλα. Θα έφτανε στη χώρα μας για διακοπές και μπόρεσαν με γρήγορες κινήσεις να εντοπίσουν τα ίχνη του και το κατάλυμα που διέμενε.

Πάνοπλοι αστυνομικοί μπήκαν στις 3 τα ξημερώματα της Πέμπτης (17/6) στο ξενοδοχείο όπου έμενε στην Κω. Ο 27χρονος προσπάθησε με κάθε τρόπο να αποφύγει τη σύλληψη αντιδρώντας βίαια, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της ΕΡΤ. Το μόνο που κατάφερε ωστόσο ήταν να προστεθεί σε βάρος του η κατηγορία της βίας κατά υπαλλήλων και δικαστικών λειτουργών. Αρχικά ο 27χρονος θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Εφετών Δωδεκανήσου και θα κινηθεί η διαδικασία έκδοσής του στη χώρα του.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA