Μενού
  • Α-
  • Α+

Μαίνεται η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου στην περιοχή Γαία Ευβοίας και πλέον στοίχημα των επίγειων κι εναέριων δυνάμεων είναι να καταφέρουν να οριοθετήσουν την πυρκαγιά πριν πέσει η νύχτα, έτσι ώστε να μην κινδυνέψουν και κατοικημένες περιοχές. Για το ξέσπασμα της πυρκαγιάς υπάρχουν υποψίες ότι πρόκειται για εμπρησμό και γι αυτό με εντολή του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος Αλέξη Ράπανου εστάλη κλιμάκιο της ΔΑΕΕ για τη διερεύνηση των αιτιών της φωτιάς.

Σε ό,τι αφορά στην επιχειρησιακή δράση στο μέτωπο, όπως ενημέρωσε η Πυροσβεστική ενισχύονται οι δυνάμεις και συνολικά επιχειρούν, 70 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 21 οχήματα, 9 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα ως συντονιστικό. Την ίδια στιγμή και η τοπική αυτοδιοίκηση έχει ριχτεί στη μάχη με τις φλόγες κι όσες υδροφόρες ΟΤΑ είναι διαθέσιμες από τα γύρω χωριά, έχουν σπεύσει στο μέτωπο.

Την ίδια στιγμή, έχουν ενημερωθεί από Πυροσβεστική ήδη προφορικά οι κάτοικοι στο χωριό Κρεμαστό για προληπτική απομάκρυνση προς το Τραχήλι και θα αποσταλεί και μήνυμα από το 112.

https://streamable.com/317i57

Οι αξιωματικοί της Πυροσβεστικής αναφέρουν για την φωτιά στην κεντρική Εύβοια ότι μαίνεται σε ανάμικτη περιοχή με γεωργικές - ελαιόδενδρα και δασικές εκτάσεις. Είναι δύσκολη περιοχή με χαμηλή ξερή βλάστηση. Στο σημείο σπεύδει και κλιμάκιο της νεοσύστατης ΕΜΟΔΕ, η οποία αποτελείται από δασοκομάντος που σπεύδουν στο σημείο και μπαίνουν στην «καρδιά» της φωτιάς.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Τρεις συλλήψεις στη Ναύπακτο

Για τη φωτιά στη Γαυρολίμνη Ναυπακτίας συνελήφθησαν 3 εργάτες, οι οποίοι πιθανολογείται ότι ευθύνονται για τη φωτιά που ξέσπασε στο σημείο Χάνια Γαυρολίμνης. Η εικόνα στη φωτιά της Ναυπακτίας, μοιάζει καλύτερη εν αντιθέσει μ' αυτή της Ευβοίας, ωστόσο, συνεχίζουν να επιχειρούν 45 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων της ΕΜΟΔΕ, 10 οχήματα, 2 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA