Μενού
  • Α-
  • Α+

Αρκετές δεκάδες διαδηλωτές, Ελληνες, αλλά και Βρετανοί, συγκεντρώθηκαν στο Βρετανικό Μουσείο, στην αίθουσα που φιλοξενεί τα Γλυπτά του Παρθενώνα σε μία κίνηση διαμαρτυρίας για την επιστροφή τους στην Αθήνα.

Διαβάστε ακόμη: Γλυπτά Παρθενώνα: Πρόταση Guardian για επιστροφή τους στην Ελλάδα και 3D αντίγραφα στο Βρετανικό Μουσείο

Οπως έγινε γνωστό, ήταν μια πρωτοβουλία της Βρετανικής Επιτροπής Επανένωσης των Γλυπτών του Παρθενώνα (BCRPM) με αφορμή τη 13η επέτειο από τα εγκαίνια του Μουσείου της Ακρόπολης. Μάλιστα, οι συγκεντρωθέντες ανήρτησαν πανό με το αίτημα της επανένωσης των Γλυπτών του Παρθενώνα και ελληνικές σημαίες.

https://streamable.com/7zge0c

Ανάμεσά τους και η βραβευμένη Βρετανίδα συγγραφέας και μέλος του BCRPM, Βικτόρια Χίσλοπ, που έχει λάβει τιμητικά την ελληνική υπηκοότητα, η οποία δήλωσε: «Πιστεύω ότι είναι απλώς θέμα χρόνου προτού γίνουν σκόνη όλα τα επιχειρήματα που παρουσίασαν η βρετανική κυβέρνηση - που βρίσκεται κι η ίδια στο χείλος της κατάρρευσης - και το Βρετανικό Μουσείο και το ελληνικό φως λάμψει και πάλι στα Γλυπτά του Παρθενώνα». 

https://streamable.com/4td8w7

Από την πλευρά της η Μαρλέν Γκούντμαν, μέλος της Βρετανικής Επιτροπής για την Επανένωση των Γλυπτών τόνισε: «Όσο συντομότερα γίνει η επανένωση τόσο το καλύτερο και για τα Γλυπτά και για την ανθρωπότητα, ώστε να γίνει σαφής και κατανοητή η ιστορία πίσω από τα Γλυπτά και για να αντιληφθούν οι άνθρωποι ότι υπάρχει ο σεβασμός στον παράλογο κόσμο μας». 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA