Μενού
gerakas-mitsoy
Το βενζινάδικο στο οποίο είχε δολοφονηθεί ο Γιώργος Μήτσου τον περασμένο Ιούνιο
  • Α-
  • Α+

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι αστυνομικές έρευνες για τη μαφιόζικη δολοφονία του 38χρονου πρατηριούχου το πρωί του Σαββάτου (18/6), έξω από βενζινάδικό του στο Γέρακα. Όπως έχει γίνει γνωστό, τόσο από αυτόπτες μάρτυρες, όσο και από βιντεοληπτικό υλικό από κάμερες, οι δράστες σταμάτησαν με ένα λευκό βαν και δύο άνδρες που κάθονταν πίσω, άνοιξαν πυρ. Στη συνέχεια, ο ένας από αυτούς έσκυψε πάνω από τον επιχειρηματία Γιώργο Μήτσου για να σιγουρευτεί ότι ήταν νεκρός, επιβιβάστηκε ξανά στο βαν και εξαφανίστηκαν.

Διαβάστε ακόμη: Γέρακας: Βρέθηκαν τα Καλάσνικοφ των εκτελεστών - Πού στρέφονται οι έρευνες

Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτή η κίνηση έχει δημιουργήσει το σκεπτικό στην ΕΛ.ΑΣ ότι το πρόσωπο αυτό μπορεί και να ήταν ο εντολέας της εκτέλεσης. Επιπλέον, λόγω της σοβαρότητας και της τακτικής που χρησιμοποίησαν, ερευνάται η πληροφορία ότι ο 38χρονος επιχειρηματίας αποφάσισε να σταματήσει να έχει προσωπική φύλαξη. Ηταν άλλωστε μια τακτική που ακολουθήθηκε και στην δολοφονία του Γιάννη Σκαφτούρου, ο οποίος την ημέρα εκείνη στα Βίλια δεν είχε την ασφάλειά του μαζί.

Στο μεταξύ, οι αρχές εντόπισαν τα καλάσνικοφ της εκτέλεσης μέσα στο καμένο βαν. Η βαλλιστική έρευνα στους περισσότερους από 20 κάλυκες που βρέθηκαν στον τόπο της εν ψυχρώ δολοφονίας θα δείξει εάν τα καλάσνικοφ που κρατούσαν στα χέρια τους οι δύο εκτελεστές έχουν χρησιμοποιηθεί και σε άλλες εγκληματικές ενέργειες στο παρελθόν. Να σημειωθεί ότι τον τελευταίο καιρό προετοίμαζε μία μεγάλη επένδυση, σε συνεργασία με εταιρεία του εξωτερικού. Η κηδεία του 38χρονου θα γίνει την προσεχή Τετάρτη (22/6) και μέχρι τότε και τα 11 πρατήρια υγρών καυσίμων που του ανήκαν θα παραμείνουν κλειστά. 

Στο μικροσκόπιο τα καλάσνικοφ

Την άκρη του νήματος που θα τους οδηγήσει στον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών της μαφιόζικης δολοφονίας του 38χρονου επιχειρηματία στο βενζινάδικο στον Γέρακα αναζητούν οι Αρχές. Η βαλλιστική έρευνα στους περισσότερους από 20 κάλυκες που βρέθηκαν στον τόπο της εν ψυχρώ δολοφονίας θα δείξει εάν τα καλάσνικοφ που κρατούσαν στα χέρια τους οι δύο εκτελεστές έχουν χρησιμοποιηθεί και σε άλλες εγκληματικές ενέργειες στο παρελθόν. Πάντως οι πρώτες ενδείξεις οδηγούν το Τμήμα Ανθρωποκτονιών στο συμπέρασμα πως πρόκειται για ξεκαθάρισμα λογαριασμών.

Κράτησε 60 δευτερόλεπτα η δολοφονία

Οι αστυνομικοί συλλέγουν εικόνες από κάμερες κλειστών κυκλωμάτων σε ακτίνα πολλών χιλιομέτρων, όπως αυτό που δείχνει το λευκό βαν των εκτελεστών να κατευθύνεται προς τον χώρο όπου οι εκτελεστές είχαν αφήσεις τις δύο μηχανές διαφυγής.

Όπως όλα δείχνουν οι δράστες μπήκαν με το λευκό βαν μέσα στο βενζινάδικο. Δύο από αυτούς βγήκαν από την πίσω πόρτα του οχήματος κρατώντας καλάσνικοφ, ο ένας έριξε μια ριπή και ακολούθησε καταιγισμός πυροβολισμών. Στη συνέχεια ο συνοδηγός κατέβηκε από το βαν και έλεγξε εάν ο ιδιοκτήτης του βενζινάδικου ήταν νεκρός, επιβιβάστηκε στο αυτοκίνητο και οι δράστες έφυγαν προς την Παλλήνη όπου είχαν σταθμεύσει τις δύο μηχανές που θα χρησιμοποιούσαν για να διαφύγουν.

«Υπήρχαν δύο παρκαρισμένες μηχανές εκεί από το πρωί όπου κάποια στιγμή ερχόμενο το φορτηγάκι από πάνω, το άφησαν εκεί, πήραν τις μηχανές και φύγανε. Μάλλον είχαν και όπλα μαζί» , ανέφερε ένας αυτόπτης μάρτυρας. Οι αρχές κάνουν λόγο για ιδιαίτερα σκληρούς και έτοιμους για όλα δράστες καθώς από το σημείο της εκτέλεσης το ΑΤ Γέρακα απέχει μόλις 5 λεπτά.

Σχέδιο διαφυγής

Αν όχι την ίδια ημέρα της δολοφονίας, τουλάχιστον από την προηγούμενη, οι δράστες ή συνεργοί τους είχαν φροντίσει να κρύψουν ανάμεσα σε δέντρα, αλλά σε κοντινή απόσταση από το βενζινάδικο, δύο μηχανές, τις οποίες θα χρησιμοποιούσαν για τη διαφυγή τους. Οι 4 δράστες με το που εκτέλεσαν τον 38χρονο ιδιοκτήτη πρατήριου υγρών καυσίμων, ήρθαν εδώ με το λευκό βαν, το οποίο πυρπολήσαν, ανέβηκαν σε δυο μοτοσικλέτες και έφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

«Ήταν γύρω στις 8 με 8.15, άκουσα ένα δυνατό θόρυβο από μαρσάρισμα μηχανών πετάγομαι έξω να δω τι γίνεται γιατί ήταν πολύ δυνατός ο θόρυβος και αμέσως μετά ακούγεται μια δυνατή έκρηξη. Είχαν ανατινάξει το βαν και αυτοί φύγανε προς αυτή την κατεύθυνση», δήλωσε ένας κάτοικος της περιοχής. Είναι χαρακτηριστικό πως από τη στιγμή που εκτέλεσαν τον 38χρονο χρειάστηκαν μόλις τέσσερα λεπτά για να φτάσουν στο σημείο όπου εγκατέλειψαν το βαν.

Είχε καταγγείλει εκβιασμό

Λίγα λεπτά μετά τη δολοφονία ο πατέρας του θύματος με λυγμούς, προσπαθούσε να συνειδητοποιήσει ότι το παιδί του έπεσε νεκρό από σφαίρες αγνώστων. Μέσα στο σοκ απευθύνεται σε έναν άνδρα και διερωτάται που ήταν οι άλλοι, κάτι που δείχνει πως ο 38χρονος ενδεχομένως να είχε λάβει μέτρα προστασίας. Ο 38χρονος φέρεται να είχε ανοιχτούς λογαριασμούς καθώς είχε καταγγείλει στη ΓΑΔΑ απειλές από λαθρεμπόρους καυσίμων ενώ είχε επιλέξει να κινείται με ένα πολυτελές αυτοκίνητο το οποίο διέθετε αλεξίσφαιρα τζάμια, με το πολυτελές όχημα να είχε αγοραστεί από γνωστό επιχειρηματία.

Το παρελθόν και οι σχέσεις με μέλη της greek mafia

Την ίδια στιγμή, οι αξιωματικοί ξεσκονίζουν το παρελθόν του θύματος και τις επαφές του με στελέχη της greek mafia, ενώ και ο ίδιος φέρεται να είχε απασχολήσει τις Αρχές στο παρελθόν. Ο δολοφονημένος είχε απασχολήσει τις Αρχές και συγκεκριμένα το Τμήμα Εκβιαστών το 2018 όταν είχε εμπλακεί σε υπόθεση εκβιασμού, ενώ πριν από λίγο καιρό το πρατήριο είχε γίνει στόχος επίθεσης με χειροβομβίδα. Το τελευταίο διάστημα φέρεται να δεχόταν απειλές και γι αυτό κινούνταν με συνοδεία, αλλά και με ένα αλεξίσφαιρο όχημα.

Αυτό αποτυπώνεται και στις καταγγελίες που έκανε χθες ο πατέρας του 38χρονου ο οποίος έκανε λόγο για απειλές από μπράβους της νύχτας οι οποίο λυμαίνονται το χώρο των καυσίμων και κατά τα φαινόμενα είχαν βγάλει συμβόλαιο θανάτου για το γιο του. Σε αυτή την κατεύθυνση κινούνται και οι έρευνες των Αρχών με τους αστυνομικούς να προσπαθούν να εξακριβώσουν αν η δολοφονία στον Γέρακα συνδέεται με το λαθρεμπόριο καυσίμων είτε με παρόμοιες μαφιόζικες επιθέσεις και εκτελέσεις που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα από κυκλώματα της νύχτας.

Ο πατέρας του άτυχου άνδρα, Αναστάσιος Μήτσου, φαίνεται πως φοβόταν ότι επίκειται επίθεση, καθώς όταν έφτασε στο βενζινάδικο κι αντίκρισε νεκρό το παιδί του από τις σφαίρες των εκτελεστών του και ρωτούσε «πού ήταν οι άλλοι;» εννοώντας την ασφάλειά του, ενώ στη συνέχεια φώναζε «πουτ**** θα πεθάνετε όλοι».

Καρμπόν η δολοφονία του «Θείου Τζο» Σκαφτούρου

Η ΕΛΑΣ βλέπει καρμπόν συμβόλαιο θανάτου με τη δολοφονία του Γιάννη Σκαφτούρου, κι εκτιμούν ότι συνδέεται με το παρελθόν του θύματος, αλλά και με την επικυριαρχία στο λαθρεμπόριο και τη νόθευση καυσίμων, όπου η greek mafia έχει απλώσει τα παρακλάδια της. Το 2014, το θύμα είχε εμπλακεί στην ομάδα εκβιαστών του Μανώλη Καραγιάννη γνωστού κι ως «Νταίζη», «σαμπρέλας» ή «καράφλας», ενώ υπήρξαν κι άλλες φορές κατά το παρελθόν που απασχόλησε τις Αρχές, τόσο ο ίδιος όσο και οικείο του πρόσωπο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA