Μενού
  • Α-
  • Α+

Νέα τροπή φαίνεται πως παίρνει και η προσέγγιση του Μάνου Δασκαλάκη στην υπόθεση των τριών θανάτων των παιδιών της οικογένειάς του στην Πάτρα. Ετσι, ενώ τις πρώτες ώρες της έκδοσης του πορίσματος Καρακούκη - Καλόγρηα που αποκάλυπταν δολοφονίες Ιριδας και Μαλένας, ο πατέρας απέφυγε να τοποθετηθεί λέγοντας πως θα περιμένει να λάβει το έγγραφο στα χέρια του, ένα 24ωρο αργότερα φαίνεται πως έχει αλλάξει γνώμη για την ενοχή της Ρούλας Πισπιρίγκου και για τα τρία παιδιά τους!   

Διαβάστε ακόμη: Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: Οταν η Ρούλα Πισπιρίγκου έλεγε στον Αγιο Βασίλη πως η Τζωρτζίνα δεν ήταν καλό παιδί

Με τη δήλωση «...αρχίζω να συνειδητοποιώ ότι η Ρούλα δολοφόνησε και τα τρία μας παιδιά», ο Μάνος Δασκαλάκης, ουσιαστικά ανατρέπει όσα έχει πει μέχρι σήμερα, όπου αρχικά δήλωνε ότι δεν έβλεπε καμία... σκιά κατά της συζύγου του, στην πορεία άλλαξε στάση αναφορικά με τη δολοφονία της Τζωρτζίνας, επιμένοντας όμως να την θεωρεί αθώα για Ιριδα και Μαλένα και σήμερα με μια τοποθέτησή του στο MEGA, φαίνεται πως έχει πλέον πεισθεί ότι η εν διαστάσει γυναίκα του είναι αυτή που τα σκότωσε και τα τρία! Χαρακτηριστικά, ο Μάνος Δασκαλάκης, ανέφερε πως δεν αιφνιδιάστηκε από το πόρισμα, ενώ δήλωσε έτοιμος να στηρίξει και την υποστήριξη κατηγορίας.

Αναλυτικά τα όσα είπε: «Κεραυνοβολήθηκα για δεύτερη φορά, αλλά δεν αιφνιδιάστηκα γιατί πλέον με όλα αυτά που είχαν αρχίσει να κυκλοφορούν το περίμενα. Αρχίζω να συνειδητοποιώ ότι η γυναίκα μου δολοφόνησε και τα τρία μας παιδιά, αλλά δε θέλω να πω κάτι άλλο τώρα. Να σχηματιστεί πρώτα δικογραφία, να πάρω αντίγραφο και μετά θα τοποθετηθώ. Θα δηλώσω ξανά υποστήριξη κατηγορίας. Δεν αμφισβητώ το πόρισμα Καρακούκη – Καλόγρηα. Θεωρώ ότι έχει γίνει ενδελεχής έρευνα».

 

Επιμένει να δηλώνει αθώα η Πισπιρίγκου

Πάντως, ο Κωνσταντίνος Ζάρδας, δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου, μιλώντας στο MEGA, σημείωσε πως η 33χρονη κατηγορούμενη επιμένει πως δεν έχει καμία σχέση με κανέναν θάνατο από τα τρία της παιδία. «Την επισκέφτηκα σήμερα. Μου είπε ότι δεν έχει σκεφτεί καν ποτέ να βλάψει οποιοδήποτε από τα παιδιά της γιατί τα αγαπούσε ως μάνα και τα λάτρευε. Αυτό λέει από την πρώτη στιγμή, αυτό λέει και τώρα».

Όπως αποκαλύπτει ο ένας από τους δικηγόρους της 33χρονης, η Ρούλα Πισπιρίγκου έχει πληροφορηθεί για το πόρισμα του θανάτου της Ίριδας και της Μαλένας. «Έχει ακούσει για το πόρισμα. Αναμένουμε να το λάβουμε και να το μελετήσουμε. Έχει εκπλαγεί πάρα πολύ δυσάρεστα. Δεν ήθελε να πιστέψει και δεν μπορούσε να πιστέψει ότι θα επαληθεύονταν οι φήμες για ανθρώπινη παρέμβαση στον θάνατο των παιδιών της».

Ο κ. Ζάρδας τόνισε ότι μόλις η πλευρά της κατηγορούμενης λάβει το πόρισμα των ιατροδικαστών, θα  κινηθεί αναλόγως. «Όταν λάβουμε το πόρισμα στα χέρια μας ολοκληρωμένο, θα το δώσουμε σε ειδικούς επιστήμονες να μας πουν την γνώμη τους. Αν μας πουν ότι το πόρισμα δεν επιδέχεται αμφισβήτησης, δεν έχει κενά, είναι απολύτως σωστό και επιδέχεται παρά μόνο μιας ερμηνείας και είναι 100% ότι υπάρχει ανθρωποκτονία, θα κινηθούμε αναλόγως».

Όσον αφορά την ίδια την κατηγορούμενη, ο δικηγόρος της σημειώνει: «Διατηρεί μια εσωτερική δύναμη που την κάνει να στέκεται στα πόδια της αλλά αρχίζει κάπως να καταρρέει ψυχοσυναισθηματικά. Αισθάνεται ότι υφίσταται μια τεράστια αδικία που δεν μπορεί πλέον να σηκώσει. Περίμενε ότι εντός ολίγων ημέρων θα ήταν έτοιμο το αίτημα αποφυλάκισης».

«Η Μαλένα χτυπιόταν για τουλάχιστον τρία λεπτά»

Στο μεταξύ, επιμέρους στοιχεία του πορίσματος έφερε στη δημοσιότητα η εκπομπή «Live News», παρουσιάζοντας αναλυτικά τα σημεία που μιλούν για ανθρωποκτονία. Στην περίπτωση της Μαλένας συγκεκριμένα, η οποία δολοφονήθηκε σε δωμάτιο νοσοκομείου, τα τραύματα στη μύτη αλλά και το στόμα του κοριτσιού δημιουργήθηκαν από μακρύ νύχι, με τους ιατροδικαστές να θεωρούν ότι πιθανότατα πρόκειται για γυναικείο χέρι.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι γιατροί που περιέθαλψαν το παιδί φορούσαν γάντια, επομένως είναι απίθανο τα τραύματα αυτά να προήλθαν από εκείνους. Οι ασφυκτικές κηλίδες στους πνεύμονες του κοριτσιού από την άλλη, «δείχνουν» ξεκάθαρα ότι υπάρχει ασφυκτικός θάνατος. Κάποιος δηλαδή πίεσε με το γυμνό του χέρι το πρόσωπο του παιδιού, έως ότου κατέληξε. Επιπλέον, επειδή εξετάστηκαν και τα νύχια του μικρού κοριτσιού, είναι απίθανο να αυτοτραυματίστηκε από μόνο του, καθώς δεν είχε τόσο μακριά νύχια. Αρα όλα δείχνουν ότι δολοφονήθηκε.

Σοκάρει δε το γεγονός, ότι ένας ασφυκτικός θάνατος στην 3,5 ετών Μαλένα, σημαίνει πως το παιδί δεν κατέληξε ακαριαία, αλλά βασανίστηκε, μέχρι να αφήσει την τελευταία του πνοή. «Χτυπιόταν για τουλάχιστον τρία λεπτά, αυτό που το έκανε ένιωθε κάθε σφυγμό του παιδιού, ακόμα και τον επιθανάτιο βρόγχο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο ιατροδικαστής Παντελής Αλεξάνδρου στην εκπομπή του MEGA.

Υπενθυμίζεται, πως σε σκίτσο που κοινοποίησε τον Απρίλιο, ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων είχε περιγράψει τα τραύματα που προκλήθηκαν στο πρόσωπο της Μαλένας, δείχνοντας τον τρόπο με τον οποίο της έκλεισε ο δράστης τη μύτη και το στόμα. Το ύψος των αμυχών στη βάση της μύτης (ψηλά) είναι πλήρως συμβατό με ασφυξία, είχε αναφέρει ο κ. Λέων.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA