Μενού
  • Α-
  • Α+

Αυλαία, με ποινές φυλάκισης που ξεπερνούν και τα 6 χρόνια στους καταδικασθέντες, έριξε σήμερα το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών όπου εκδικάστηκε η υπόθεση για την φονική πλημμύρα στην Μάνδρα το Νοέμβριο του 2017 όπου έχασαν τη ζωή τους 25 συμπολίτες μας. Οι ποινές που τους επιβλήθηκαν είναι εξαγοράσιμες προς 7 ευρώ ημερησίως ενώ σε όλους δόθηκε ανασταλτικό στην έφεση.

Συγκεκριμένα, το δικαστήριο επέβαλε συνολική ποινή 5 ετών και 19 μηνών σε 3 κατηγορούμενους, μεταξύ των οποίων ένας αντιπεριφερειάρχης. Σε ποινή 5 ετών και 14 μηνών καταδικάστηκαν τέσσερις ακόμη κατηγορούμενοι ανάμεσα στους οποίους ο έτερος αντιπεριφερειάρχης που κρίθηκε ένοχος καθώς και ποινή 4 ετών και 22 μηνών στην πρώην Δήμαρχο Μάνδρας.

Το δικαστήριο υιοθετώντας και την πρόταση της Εισαγγελέως αναγνώρισε σε όλους τους κατηγορούμενους μόνο το ελαφρυντικό του σύννομου βίου ενώ απέρριψε όλα τα υπόλοιπα που αιτήθηκαν. «Αποδείχθηκε ότι έζησαν μέχρι μια σύννομη ζωή και εν γένει έντιμη στον κοινωνικό και στον επαγγελματικό τους βίο» είπε η εισαγγελική λειτουργός.

Σύμφωνα με την απόφαση, με βάση τις αρμοδιότητες και τα καθήκοντα που είχε ο καθένας, άλλοι κρίθηκαν ένοχοι για 18 ανθρωποκτονίες και άλλοι για 25. Στο δικαστήριο παρούσα- αν και έχει αθωωθεί- ήταν σήμερα από το πρωί, η πρώην Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA