Μενού
  • Α-
  • Α+

Οι πληροφορίες που υπήρχαν γύρω από τον θάνατο της Μαλένας ότι πιθανότατα υπήρξε κάποιο ύποπτο πανάκι και στη δική της περίπτωση, όπως και σε εκείνη της Ιριδας, φαίνεται πως πληθαίνουν και μάλιστα την ώρα που έχει ανοίξει ο κύκλος των καταθέσεων για την πολύκροτη υπόθεση της Ρούλας Πισπιρίγκου, τα νέα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, στρέφονται στην ίδια μέθοδο δολοφονίας για τα δύο από τα τρία παιδιά της οικογένειας Δασκαλάκη στην Πάτρα.

Διαβάστε ακόμη: Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: Συγγενής της Ρούλας Πισπιρίγκου επιτέθηκε σε δημοσιογράφο

Σύμφωνα με τον αστυνομικό συντάκτη Βασίλη Λαμπρόπουλο που μίλησε στο MEGA, υπάρχουν σαφείς ενδείξεις ότι ο θάνατος της Μαλένας προήλθε από ασφυξία με πανάκι. Συγκεκριμένα ανέφερε πως «...στην εμπεριστατωμένη έκθεση των κ. Καρακούκη - Καλόγρηα, αφήνεται ανοιχτό το ενδεχόμενο, όχι μόνο η Ίριδα, αλλά και η Μαλένα να δολοφονήθηκε με πανάκι που φέρεται να κρατούσε εκείνη την ώρα, σύμφωνα και με καταθέσεις που έχουν δοθεί, δηλαδή στο νοσοκομείο ''Ελπίς'', και το οποίο δεν βρέθηκε από το νοσοκομείο».

Δεν υπήρξε ως αποδεικτικό στοιχείο

«Ο λόγος που δεν κρατήθηκε το πανάκι από το νοσοκομείο αποδίδεται στο γεγονός ότι το εν λόγω πανάκι δεν προκάλεσε πληγές στο στόμα και τα χείλη, όμως οι εκδορές που είχε στο μέτωπό της η Μαλένα, ίσως προέρχονται από τον αντίχειρα και τον δείκτη του δράστη, που με το πανάκι έσφιγγε με τα υπόλοιπα δάχτυλα το στόμα και τη μύτη του παιδιού και αυτό, όπως τιναζόταν για να αποφύγει το μοιραίο, ο δείκτης και ο αντίχειρας, που ήταν ελεύθεροι, προκάλεσαν τους τραυματισμούς ψηλά στη μύτη του παιδιού», πρόσθεσε ο δημοσιογράφος.

Πάντως, είναι χαρακτηριστικό ότι και για την η 3,5 ετών Μαλένα, η μητέρα της Ρούλα Πισπιρίγκου, έχει αναφέρει σε κατάθεσή της ότι υπήρχε κάποιο πανάκι, το οποίο μάλιστα το είχε βρει η ίδια σε κάποια ανύποπτη στιγμή στο στόμα του παιδιού και η ίδια το είχε πάρει και το είχε τοποθετήσει στο κάτω μέρος του κρεβατιού του παιδιού. Για αυτό το λόγο, το νοσοκομείο δεν κράτησε ποτέ το πανάκι και αυτό φυσικά δεν παραδόθηκε ποτέ στις Αρχές ως στοιχείο έρευνας. 

Ερχονται νέες συλλήψεις 

Ολο και πιο κοντά στο ενδεχόμενο να ασκηθούν νέες διώξεις φαίνεται πως βρίσκεται η υπόθεση για τα νεκρά παιδιά της οικογένειας Δασκαλάκη στην Πάτρα, μετά τις εξελίξεις με την κατάθεση της Δήμητρας Πισπιρίγκου στη ΓΑΔΑ γύρω από τις δολοφονίες της Ιριδας και της Μαλένας. Ηδη, ο πρόεδρος του Διεθνούς Ινστιτούτου Κυβερνοασφάλειας CSI, Μανώλης Σφακιανάκης, αλλά και ο Γενικός Γραμματέας των Ειδικών Φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος, συγκλείνουν προς το ίδιο συμπέρασμα για τα αμέσως επόμενα 24ωρα. 

Διαβάστε ακόμη: Νεκρά παιδιά στην Πάτρα - Πισπιρίγκου: «Αδικα με κατηγορούν, έδωσα τη ζωή μου γι αυτά - Ανησυχώ για τη Δήμητρα»

Από τη μία, οι κεραίες των κινητών φαίνεται πως έχουν «μιλήσει» και έχουν προσφέρει νέα στοιχεία για τη θέση των εμπλεκόμενων. Μάλιστα, ο κ. Σφακιανάκης, μιλώντας στο Live News, τόνισε ότι οι ανατροπές δεν έχουν τελειώσει ακόμα στην υπόθεση της Πάτρας και εξέφρασε την θεωρία ότι υπάρχουν κι άλλα άτομα που θα βρεθούν στην θέση του κατηγορούμενου, πιθανώς 2 με 3 ατόμα, με το κατηγορητήριο σε κάποιες περιπτώσεις να είναι σε βαθμό κακουργήματος και αλλού σε βαθμό πλημμελήματος:

«Οι κεραίες των κινητών μίλησαν»

«Αλλα ξέρουμε, άλλα υπάρχουν και άλλα θα γίνουν τελικά. Στην αρχή υπήρχε μία ροή πληροφοριών, η οποία τώρα έχει ανακοπεί. Αυτό που δεν ξέρουμε ακόμα είναι τι έχουν δείξει τα ψηφιακά πειστήρια για το έγκλημα της Πάτρας». Μάλιστα, ο κ. Σφακιανάκης στάθηκε στη σημασία των κεραιών για την θέση  όλων των προσώπων που έχουν ανάμειξη στην υπό έρευνα υπόθεση: «Οι συλλήψεις θα έρθουν όταν η Αστυνομία θα έχει δέσει το κατηγορητήριο και για τους υπόλοιπους 2 με 3 υπόπτους», υπογράμμισε.

«Τότε θα ακολουθήσουν νέες διώξεις»

Την ίδια εκτίμηση, ότι δηλαδή έρχονται νέες διώξεις για την υπόθεση της Πάτρας, έκανε και ο Γενικός Γραμματέας των Ειδικών Φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος. «Πήραμε κατάθεση για δεύτερη φορά. Οι έμπειροι συνάδελφοί μου ξέρουν τι ρωτούν και γιατί. Και μετά καταλήγουν σε ένα συμπέρασμα», τόνισε αρχικά μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Όπως ανέφερε και ο ίδιος, η Δήμητρα Πισπιρίγκου κατέθεσε με την ιδιότητα του μάρτυρα, ενώ ανέφερε πως μέχρι την Παρασκευή πόρισμα και καταθέσεις θα αποσταλούν στους εισαγγελείς. «Δεν θα κληθούν άλλοι να καταθέσουν. Και αν σε κάποιον από όσους έχουν δώσει κατάθεση, αποδοθεί η ιδιότητα του υπόπτου, τότε θα ακολουθήσουν νέες διώξεις».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA