ΚΟΙΝΩΝΙΑ
23/06/2022 17:47

Ευλογιά των πιθήκων: Τρία τα κρούσματα στη χώρα – Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

«Στη χώρα μας έχουν επιβεβαιωθεί εργαστηριακά έως σήμερα, τρία εισαγόμενα περιστατικά της ευλογιάς των πιθήκων (monkeypox)», όπως αναφέρει η εβδομαδιαία ενημέρωση του ΕΟΔΥ

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Ευλογιά των πιθήκων: Τρία τα κρούσματα στη χώρα – Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ
Πηγή: shutterstock
Ανάγνωση:

Τρία είναι τα καταγεγραμμένα κρούσματα με ευλογιά των πιθήκων που έχουν εντοπιστεί στη χώρα μας, όπως αναφέρεται στην εβδομαδιαία ενημέρωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας. Παράλληλα, εξετάζεται ακόμη ένας ασθενής, ο οποίος στον αρχικό έλεγχο είχε κριθεί ως θετικός. Στην ανακοίνωση επισημαίνεται πως δημοσιεύματα σχετικά με κρούσμα ευλογιάς των πιθήκων σε νησί των Κυκλάδων δεν ευσταθούν.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση του ΕΟΔΥ αναφέρεται:

«Στην χώρα μας έχουν επιβεβαιωθεί εργαστηριακά έως σήμερα, 23/06/22, τρία εισαγόμενα περιστατικά της ευλογιάς των πιθήκων (monkeypox). Επίσης, αναμένεται να ολοκληρωθεί ο εργαστηριακός έλεγχος ενός επιπλέον ασθενούς με ιστορικό πρόσφατου ταξιδιού, για τον οποίο ο αρχικός έλεγχος δείγματος για είδη non-variola orthopox ιών (στα οποία συγκαταλέγεται και ο ιός της ευλογίας των πιθήκων) ήταν θετικός.

Ο κίνδυνος εμφάνισης της νόσου παραμένει χαμηλός για τον γενικό πληθυσμό και έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα περιορισμού της διασποράς της νόσου. Δημοσιεύματα σχετικά με κρούσμα ευλογιάς των πιθήκων σε νησί των Κυκλάδων δεν ευσταθούν».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΕΥΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΠΙΘΗΚΩΝ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΕΟΔΥ ΑΣΘΕΝΕΙΣ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ