ΚΟΙΝΩΝΙΑ
25/06/2022 10:13

Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: O θύμος αδένας της Ιριδας έδειξε ασφυξία – Ερχονται κλήσεις για καταθέσεις

Οταν οι επιστήμονες έβαλαν στο μικροσκόπιο τα δείγματα από τον θύμο αδένα της Ιριδας είδαν το φαινόμενο του «έναστρου ουρανού» ή «star sky» - Οι εισαγγελείς αναμένεται να καλέσουν για κατάθεση το άτομο ή τα άτομα που κρίνουν ότι εμπλέκονται στους θανάτους της Μαλένας και της Ιριδας

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: O θύμος αδένας της Ιριδας έδειξε ασφυξία – Ερχονται κλήσεις για καταθέσεις
Πηγή: shutterstock, facebook
Ανάγνωση:

Οι εισαγγελείς Πρωτοδικών Αντώνης Ελευθεριάνος και Απόστολος Ανδρέου έχουν στα χέρια τους και μελετούν τον ογκοδέστατο φάκελο που έχει δημιουργηθεί για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας και ο οποίος περιλαμβάνει το πόρισμα των ιατροδικαστών και τις καταθέσεις μαρτύρων που ελήφθησαν από το τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής. Ηδη για την Τζωρτζίνα, το ένα από τα τρία παιδιά της οικογένειας Δασκαλάκη, έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για ανθρωποκτονία από πρόθεση στην Ρούλα Πισπιρίγκου ενώ οι εισαγγελείς αναμένεται να καλέσουν για κατάθεση το άτομο ή τα άτομα που κρίνουν ότι εμπλέκονται στους θανάτους της Μαλένας και της Ιριδας.

Διαβάστε ακόμη: Φως στο Τούνελ: Οι συνομιλίες και τα μηνύματα της Αγγελικής Νικολούλη με την Ρούλα Πισπιρίγκου

Το πόρισμα των ιατροδικαστών Καρακούκη – Καλόγρηα περιέχει στοιχεία που καταδεικνύουν ότι τα παιδιά δολοφονήθηκαν. Στην περίπτωση της Μαλένας, οι ιατροδικαστές εντόπισαν τραύμα στο πρόσωπο του παιδιού από νύχι και απέκλεισαν τον αυτοτραματισμό. Επίσης απέκλεισαν το τραύμα να έγινε από το ιατρικό προσωπικό αφού όλοι φορούσαν γάντια ενώ επιβεβαιώθηκαν οι ασφυκτικές κηλίδες στους πνεύμονες.

Video Loading...

Για την Ιριδα, οι ιατροδικαστές διαπίστωσαν πως δεν έπασχε από αγενεσία φλεβόκομβου, ενώ δεν εντοπίστηκαν ιστοπαθολογικές αλλοιώσεις στην καρδιά. Ωστόσο οι ιατροδικαστές εντόπισαν ασφυκτικές κηλίδες στον πνεύμονα και υποξυγοναιμία στον εγκέφαλο, δείγμα ότι το παιδί πέθανε από ασφυξία. Ταυτόχρονα εντοπίστηκαν ειδικές χρώσεις στο μυοκάρδιο που έδειξαν ασφυξία. Αυτές οι ειδικές χρώσεις μπορούν να διαγνώσουν τον αιφνίδιο θάνατο.

Ο θύμος αδένας της Ιριδας «έδειξε» δολοφονία

Οπως ανέφερε η Αγγελική Νικολούλη, καταλυτικό ρόλο στην έρευνα των ιατροδικαστών έπαιξε το εύρημα από τον θύμο αδένα της Ιριδας. Ο θύμος αδένας είναι εξειδικευμένο όργανο του ανοσοποιητικού και σε αυτόν ωριμάζουν τα Τ-λεμφοκύτταρα. Τα Τ-λεμφοκύτταρα πήραν το όνομά τους από τον θύμο αδένα που ονομάζεται «thymus» στα αγγλικά. Οπως ανέφερε η δημοσιογράφος, όταν οι επιστήμονες έβαλαν στο μικροσκόπιο τα δείγματα από τον θύμο αδένα είδαν το φαινόμενο του «έναστρου ουρανού» ή «star sky». Ουσιαστικά, λόγω της έλλειψης οξυγόνου, στον θύμο αδένα του παιδιού τα λεμφοκύταρρα κυανού χρώματος κατακλύστηκαν από μακροφάγα λευκού χρώματος και εμφανίστηκε στο μικροσκόπιο το «star sky». Πρόκειται για ένα εύρημα που κατέδειξε την ασφυξία που προκλήθηκε στο παιδί.

Video Loading...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΠΑΙΔΙΑ ΠΑΤΡΑ ΙΑΤΡΟΔΙΚΑΣΤΗΣ ΡΟΥΛΑ ΠΙΣΠΙΡΙΓΚΟΥ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ