Μενού
  • Α-
  • Α+

Στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης παραπέμφθηκε ο οδηγός λεωφορείου που κατηγορείται ότι κατέβασε από το όχημα έναν 11χρονο, επειδή δεν φορούσε μάσκα κατά του κορονοϊού.

Διαβάστε ακόμηΓυναικοκτονία στο Κουκάκι: Δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση στον 55χρονο - Την μαχαίρωσε σε ήρεμη ψυχική κατάσταση

Σε βάρος του οδηγού ασκήθηκε ποινική δίωξη για το αδίκημα της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο και παραπέμφθηκε να δικαστεί με την αυτόφωρη διαδικασία. Η δίκη αναβλήθηκε για την ερχόμενη Τρίτη ενώ ο κατηγορούμενος οδηγός αφέθηκε προσωρινά ελεύθερος. Το περιστατικό σημειώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης και, σύμφωνα με πληροφορίες του Thestival, ο 11χρονος επιβιβάστηκε στο αστικό λεωφορείο λίγα μέτρα μακριά από το σπίτι του, προκειμένου να πάει σε κατάστημα συγγενικού του προσώπου. Λίγα χιλιόμετρα πιο πέρα, ο οδηγός σταμάτησε το όχημα και ζήτησε από τον 11χρονο να φορέσει μάσκα κατά του κορονοϊού. Ο 11χρονος απάντησε πως δεν είχε μαζί του μάσκα και τότε ο οδηγός τού ζήτησε να κατέβει από το λεωφορείο.

Θεσσαλονίκη: Το παιδί παρέμεινε στο σημείο, δεν είχε μονάδες για να καλέσει τους γονείς του

Ο 11χρονος υπάκουσε χωρίς να αντιδράσει, αλλά δεν είχε μονάδες στο κινητό του τηλέφωνο, ώστε να καλέσει τους γονείς του να τον παραλάβουν. Ετσι παρέμεινε στο σημείο, περιμένοντας μήπως τον αναζητήσουν οι συγγενείς του. Λίγο αργότερα, το συγγενικό πρόσωπο του αγοριού, που τον περίμενε στο κατάστημά του, κάλεσε τη μητέρα του για να ενημερώσει ότι ο 11χρονος δεν έχει φτάσει ακόμη. Η μητέρα κάλεσε τον γιο της και ενημερώθηκε για όσα συνέβησαν. Στη συνέχεια ειδοποίησε το συγγενικό τους πρόσωπο για να τον παραλάβει.

Ο 11χρονος περπατούσε για 45 λεπτά μέσα στον καύσωνα

Στο μεταξύ, ο ανήλικος ξεκίνησε με τα πόδια για το σπίτι του, χωρίς να ενημερώσει κάποιον. Για τα επόμενα 45 λεπτά κανείς δεν μπορούσε να επικοινωνήσει μαζί του. Τελικά, τον εντόπισε η μητέρα του σε ερημική περιοχή. Είχε περπατήσει 3 χιλιόμετρα σε συνθήκες καύσωνα.

Όταν ενημερώθηκε ο πατέρας του παιδιού για το περιστατικό, υπέβαλε μήνυση στο τμήμα Ασφάλειας Ωραιοκάστρου κατά του οδηγού. Οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν τον οδηγό. Με εντολή εισαγγελέα τηρήθηκε η διαδικασία του αυτοφώρου και ο οδηγός κρατείται.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο. Αναμένεται να οδηγηθεί στην αρμόδια εισαγγελική αρχή.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA