Μενού
  • Α-
  • Α+

Εβδομάδα εξελίξεων η επόμενη για τη Ρούλα Πισπιρίγκου, μετά την παράδοση των πορισμάτων από τους ιατροδικαστές Καρακούκη και Καλώγρηα για τις συνθήκες θανάτου της Μαλένας και της Ιριδας, καθώς αναμένεται να καταθέσει έως και την Τρίτη ως ύποπτη και για αυτές τις δύο υποθέσεις. «Παρακολουθούμε με ενδιαφέρον και θα έλεγα από την πλευρά της εντολέως μου με αγωνία». Ο συνήγορος υπεράσπισης της 33χρονης, Οθωνας Παπαδόπουλος, αφήνει παράθυρο αμφισβήτησης των νέων πορισμάτων που «δείχνουν» ασφυκτικό θάνατο. 

«Παρατηρούμε την ιατροδικαστική υπηρεσία να αυτοελέγχεται και να αυτοαναιρείται. Ανοίγει μία πόρτα ούτως ώστε να υπάρχει δυνατότητα ανάκλησης παλαιότερων ιατροδικαστικών γνωματεύσεων, αλλαγής αιτίων θανάτου εκ των υστέρων. Δημιουργείται ένα νέο νομικό δεδομένο, το οποίο ενδεχομένως θα το βρούμε μπροστά μας».

«Ενα πόρισμα επιστημονικό, όπως αντιλαμβάνεστε, δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από μία άλλη επιστήμη και δη, τη νομική επιστήμη. Είναι σημαντικό όταν θα έρθει ο καιρός να δούμε τι θα καταθέσουν οι συνάδελφοί μου που έχουν χειριστεί τις πρώτες υποθέσεις», αναφέρει από την πλευρά του ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ρούλα Πισπιρίγκου θα επιμείνει στην υπερασπιστική της γραμμή, ισχυριζόμενη ότι δεν έχει καμία εμπλοκή σε κανέναν θάνατο. Πάντως ο όγκος της δικογραφίας είναι πολύ μεγάλος και θα χρειαστεί χρόνος για να τη μελετήσουν οι δικηγόροι της.

Γαλεντέρης: Το εύρημα στον θύμο αδένα της Ιριδας «δείχνει» ασφυξία

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στο θρίλερ με τα τρία νεκρά παιδιά στην Πάτρα, με την ερχόμενη εβδομάδα να αναμένεται να φέρει νέες καταθέσεις και ενδεχομένως διώξεις σχετικά με τους θανάτους της Μαλένας και της Ιριδας. Την ίδια ώρα, ο Μάνος Δασκαλάκης δηλώνει έτοιμος να δηλώσει υποστήριξη κατηγορίας για τους θανάτους της Μαλένας και της Ιριδας, ενώ αναμένεται να κινηθεί νομικά κατά των δύο πρώτων ιατροδικαστών, καθώς όπως υποστηρίζει ο ίδιος, «του έριχναν στάχτη στα μάτια για το τι γινόταν μέσα στο σπίτι του». Από την πλευρά του ο ψυχίατρος, Δημήτρης Σούρας, αναφερόμενος στον σύζυγο της Ρούλας Πισπιρίγκου, η οποία συνεχίζει να είναι προφυλακισμένη για τη δολοφονία της μικρής Τζωρτζίνας, ανέφερε αγανακτισμένος στην εκπομπή του Mega «Τι Λες Τώρα»: «Του έλεγα “πέθαναν τρία παιδιά, δεν πήρες χαμπάρι; Δεν σε ενδιέφερε; Δεν ασχολήθηκες;”. Μετά από αυτό δεν έχω να πω κάτι άλλο».

Ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης σχολίασε με τη σειρά του στην εκπομπή «Τι Λες Τώρα!» πως το εύρημα που βρέθηκε στον θύμο αδένα της Ιριδας υποδεικνύει ασφυκτικό θάνατο. «Ο θύμος αδένας είναι ένας αδένας που υπάρχει στα παιδιά και με το πέρας του χρόνου εξαφανίζεται, εκφυλίζεται και γίνεται λίπος. Το εύρημα σχετικά με τα μακροφάγα κύτταρα έχει να κάνει με ασφυξία. Είναι κύτταρα που υπάρχουν στο αίμα μας και σε περίπτωση ασφυξίας εκφράζονται έντονα στους ιστούς. Μπορεί να το διαπιστώσει ιστοπαθολόγος ερευνώντας κάποιες ειδικές ουσίες. Αυτή η ανίχνευση γίνεται με μία μέθοδο που λέγεται ανοσοϊστοχημεία».

Σύμφωνα με τον κ. Γαλεντέρη, πρόκειται για ένα ισχυρό εύρημα που δείχνει ασφυξία. «Θέλω να πω κάτι που αισθάνομαι. Εκεί ψηλά σε πολύ λίγο θα φωτίζει μία αλήθεια. Μία αλήθεια που θα φέρει λύτρωση, δικαίωση και αιώνια ηρεμία. Εδώ κάτω θα έρθουν δύο συγκεκριμένα πράγματα: Κόλαση και τιμωρία», κατέληξε ο Δημήτρης Σούρας.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA