Μενού
  • Α-
  • Α+

Για κατάθεση αναμένεται να κληθεί η Ρούλα Πισπιρίγκου, μετά την παράδοση του πορίσματος των ιατροδικαστών Καρακούκη – Καλόγρηα που «βλέπουν» δολοφονία για τη Μαλένα και την Ιριδα. Ο δικηγόρος της κατηγορούμενης για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας με κεταμίνη, Οθωνας Παπαδόπουλος, σχολίασε πως το πόρισμα «δεν είναι μια “βίβλος” που πρέπει να ακολουθήσουμε κατά γράμμα». 

Διαβάστε ακόμη: Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: Το εύρημα στον θύμο αδένα της Ιριδας «δείχνει» ασφυξία, λέει ο Γαλεντέρης

«Δεν γνωρίζουμε τι εξετάσεις έχουν γίνει και τι έχει προηγηθεί πριν το πόρισμα για τη Μαλένα και την Ίριδα. Δεν θεωρώ ότι το πόρισμα είναι μια “βίβλος” που πρέπει να ακολουθήσουμε κατά γράμμα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαδόπουλος μιλώντας στο MEGA. Για την Ιριδα που εξέπνευσε στην κούνια της, ο δικηγόρος είπε πως είχε διαγνωστεί με καρδιολογικό πρόβλημα εκ γενετής και «πρέπει να δούμε τι λέει σχετικά με αυτό το πόρισμα των Καρακούκη – Καλόγρηα». Σχετικά με την κατάθεση της Δήμητρας Πισπιρίγκου, αδερφής της κατηγορούμενης, ο κ. Παπαδόπουλος δήλωσε πως «δεν την βλέπει στο κάδρο» καθώς δεν υπάρχουν στοιχεία που να μπορούν να της αποδώσουν οποιαδήποτε κατηγορία.

Δήμητρα Πισπιρίγκου: Η κατάθεσή της «δείχνει» ώρα θανάτου 

Η αδελφή της Ρούλας Πισπιρίγκου μετέβη στη ΓΑΔΑ μέσα στην εβδομάδα που πέρασε και συγκεκριμένα, την Τρίτη 21 Ιουνίου, δίνοντας μία μαραθώνια κατάθεση. Ο δικηγόρος της 33χρονης, Όθων Παπαδόπουλος σε δηλώσεις του, τόνισε πως η Δήμητρα Πισπιρίγκου ήταν «ήρεμη, ψύχραιμη και πανέτοιμη», επισημαίνοντας πως «αντιμετωπίζεται ως μάρτυρας». Η κατάθεση της Δήμητρας Πισπιρίγκου είναι ιδιαίτερα σημαντική καθώς ήταν μαζί με τη Ρούλα Πισπιρίγκου στο σπίτι την ημέρα που πέθανε η Ίριδα. Και όπως μετέδωσε το MEGA, η αδελφή της Ρούλας Πισπιρίγκου στην κατάθεσή της στη ΓΑΔΑ, δεν προσδιόρισε με σαφήνεια τον χρόνο που έλειψε από κοντά της η 33χρονη, το ξημέρωμα της 21ης Μαρτίου του 2021, όταν σηκώθηκε για να πάει στην Ίριδα και πρόκειται για μια κρίσιμη στιγμή. Όπως υπενθυμίζεται στο κανάλι, η Δήμητρα Πισπιρίγκου, στις αρχές Απριλίου του 2021, είχε υποστηρίξει ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου σηκώθηκε από το κρεβάτι και επέστρεψε σε ένα λεπτό, αφού της είχε βάλει την πιπίλα., ωστόσο, όπως κατέθεσε η αδελφή της Ρούλας Πισπιρίγκου τώρα στο Ανθρωποκτονιών, αφού γύρισε στο κρεβάτι τη ρώτησε «αν τάισε τη μικρή».

Ιριδα: Ο θύμος αδένας «έδειξε» δολοφονία 

Το πόρισμα των ιατροδικαστών δείχνει δολοφονία για την Μαλένα και την Ιριδα. Για το παιδί της οικογένειας από την Πάτρα που εξέπνευσε τρίτο, τον Ιανουάριο του 2022, ήδη έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για ανθρωποκτονία από πρόθεση στην Ρούλα Πισπιρίγκου. 

Στο πόρισμα για την Μαλένα, οι ιατροδικαστές εντόπισαν τραύμα στο πρόσωπο του παιδιού από νύχι και απέκλεισαν τον αυτοτραματισμό. Επίσης απέκλεισαν το τραύμα να έγινε από το ιατρικό προσωπικό αφού όλοι φορούσαν γάντια ενώ επιβεβαιώθηκαν οι ασφυκτικές κηλίδες στους πνεύμονες. Για την Ιριδα, οι ιατροδικαστές διαπίστωσαν πως δεν έπασχε από αγενεσία φλεβόκομβου, ενώ δεν εντοπίστηκαν ιστοπαθολογικές αλλοιώσεις στην καρδιά. Ωστόσο οι ιατροδικαστές εντόπισαν ασφυκτικές κηλίδες στον πνεύμονα και υποξυγοναιμία στον εγκέφαλο, δείγμα ότι το παιδί πέθανε από ασφυξία. Ταυτόχρονα εντοπίστηκαν ειδικές χρώσεις στο μυοκάρδιο που έδειξαν ασφυξία. Αυτές οι ειδικές χρώσεις μπορούν να διαγνώσουν τον αιφνίδιο θάνατο

Καταλυτικό ρόλο στην έρευνα των ιατροδικαστών έπαιξε το εύρημα από τον θύμο αδένα της Ιριδας. Ο θύμος αδένας είναι εξειδικευμένο όργανο του ανοσοποιητικού και σε αυτόν ωριμάζουν τα Τ-λεμφοκύτταρα. Τα Τ-λεμφοκύτταρα πήραν το όνομά τους από τον θύμο αδένα που ονομάζεται «thymus» στα αγγλικά. Οπως ανέφερε η δημοσιογράφος, όταν οι επιστήμονες έβαλαν στο μικροσκόπιο τα δείγματα από τον θύμο αδένα είδαν το φαινόμενο του «έναστρου ουρανού» ή «star sky». Ουσιαστικά, λόγω της έλλειψης οξυγόνου, στον θύμο αδένα του παιδιού τα λεμφοκύταρρα κυανού χρώματος κατακλύστηκαν από μακροφάγα λευκού χρώματος και εμφανίστηκε στο μικροσκόπιο το «star sky». Πρόκειται για ένα εύρημα που κατέδειξε την ασφυξία που προκλήθηκε στο παιδί. 

Από την πλευρά του ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης σχολίασε πως το εύρημα που βρέθηκε στον θύμο αδένα της Ιριδας υποδεικνύει ασφυκτικό θάνατο. «Ο θύμος αδένας είναι ένας αδένας που υπάρχει στα παιδιά και με το πέρας του χρόνου εξαφανίζεται, εκφυλίζεται και γίνεται λίπος. Το εύρημα σχετικά με τα μακροφάγα κύτταρα έχει να κάνει με ασφυξία. Είναι κύτταρα που υπάρχουν στο αίμα μας και σε περίπτωση ασφυξίας εκφράζονται έντονα στους ιστούς. Μπορεί να το διαπιστώσει ιστοπαθολόγος ερευνώντας κάποιες ειδικές ουσίες. Αυτή η ανίχνευση γίνεται με μία μέθοδο που λέγεται ανοσοϊστοχημεία». Σύμφωνα με τον κ. Γαλεντέρη, πρόκειται για ένα ισχυρό εύρημα που δείχνει ασφυξία

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA