Μενού
  • Α-
  • Α+

Κυκλώματα της νύχτας λυμαίνονται τη Μύκονο εδώ και αρκετά χρόνια με τους καταστηματάρχες να ζητούν βοήθεια από την ΕΛ.ΑΣ. Η κατάσταση στο νησί των ανέμων τα τελευταία χρόνια έχει ξεφύγει, καθώς όταν φεύγει η λάμψη από τους παγκοσμίου φήμης αστέρες που το επισκέπτονται, επικρατεί η ανομία και οι εκβιασμοί. 

Διαβάστε ακόμη: Ραφήνα: Οι ασήμαντες αφορμές που οδήγησαν στην άγρια δολοφονία του 42χρονου

Μπράβοι, μαφίες, προστασία και καρτέλ ναρκωτικών είναι μόνο μερικά από τα προβλήματα με τα οποία έρχονται αντιμέτωποι οι επιχειρηματίες της Μυκόνου, οι οποίοι βλέπουν το νησί τους να γίνεται έρμαιο στα χέρια των συνδικάτων της νύχτας. Οι μόνιμοι κάτοικοι του νησιού, μάλιστα, φοβούνται ακόμη και για τη σωματική τους ακεραιότητα. Γι' αυτό και οι αστυνομικοί προσπαθούν να βάλουν φρένο σε όλα τα παραπάνω με τις επιχειρήσεις «σκούπα» που έκαναν τόσο το βράδυ της Παρασκευής όσο και το βράδυ του Σαββάτου. 

Πάνω από 100 μπράβοι από 10 συμμορίες στη Μύκονο

Σύμφωνα με τον αστυνομικό συντάκτη των εφημερίδων «Το Βήμα» και «Τα Νέα», Βασίλη Λαμπρόπουλο, μετά τη χώρα της Μυκόνου, έλεγχοι έγιναν σε πολλές ακόμα περιοχές της Μυκόνου, όπως η Παράγκα, το Καλό Λιβάδι, η Φτελιά και ο Πάνορμος.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Βασίλη Λαμπρόπουλου από τους ελέγχους προκύπτει πως στη Μύκονο βρίσκονται πάνω από 100 μπράβοι, οι οποίοι ανήκουν σε 8 με 10 συμμορίες της Αττικής ενώ ορισμένοι έχουν έρθει ακόμα και από τη Θεσσαλονίκη. Όλοι αυτοί οι μπράβοι λειτουργούν ως πορτιέρηδες σε μαγαζιά, επιτηρητές των καταστημάτων ή ενοικιάζονται με το αζημίωτο ως σωματοφύλακες επιχειρηματιών.

Ακόμα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, υπάρχουν 20 ως 30 άτομα που κάνουν την ίδια δουλειά ως σεκιούριτι στα μαγαζιά, οι οποίοι όμως δεν είναι ενταγμένοι σε συμμορίες της Αττικής.

Πώς ξεκίνησε ο έλεγχος της Αστυνομίας στη Μύκονο

Το μεγάλο πρόβλημα, είναι ότι αρκετοί από τους μπράβους προκαλούσαν επεισόδια με τους τουρίστες, ακόμα και σε βάρος αστυνομικών και φαίνεται πως υπήρχαν παράπονα, τα οποία και εν τέλει οδήγησαν στο να ξεκινήσει η έρευνα. Εκτός από τις παράνομες οπλοφορίες φαίνεται πως τις τελευταίες μέρες τους γίνονται συστάσεις και για πιο ήπια συμπεριφορά.

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι μετά τον πρώτο έλεγχο της αστυνομίας, το βράδυ της Παρασκευής, χθες οι αρχές εντόπισαν ελάχιστους μπράβους, ενώ τον ρόλο τους στις πόρτες των μαγαζιών είχαν πάρει νεαρές κοπέλες…

Ενας Γεωργιανός κακοποιός και ένα μέλος της Χρυσής Αυγής ελέγχθηκαν

Ένα καταδικασμένο μέλος της Χρυσής Αυγής και ένας Γεωργιανός, σκληρός κακοποιός που βασάνιζε τα θύματά του πριν τα ληστέψει, βρέθηκαν στο στόχαστρο των ομάδων του Τμήματος Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής, που τις τελευταίες ημέρες βρίσκονται στη Μύκονο, προσπαθώντας να «σπάσουν» τις ομάδες των μπράβων που λυμαίνονται τις επιχειρήσεις του νησιού.

Οι αστυνομικοί σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Μυκόνου, πραγματοποίησαν μέσα στα δύο τελευταία 24ωρα «επισκέψεις» σε περισσότερα από 20 καταστήματα, πολλά από τα οποία είναι πασίγνωστα κέντρα διασκέδασης του κοσμοπολίτικου θέρετρου, έχοντας ως στόχο πρόσωπα που ανήκουν σε συμμορίες εκβιαστών.

Σε αυτή την επιχείρηση ελέγχθηκαν 30 άτομα, καταγράφηκαν τα στοιχεία τους και διασταυρώθηκε το ποινικό τους παρελθόν. Από αυτό τον έλεγχο προέκυψε πως ένας από τους ελεγχόμενους είναι καταδικασμένο μέλος της Χρυσής Αυγής για την επίθεση εναντίον μελών του ΠΑΜΕ στο Πέραμα το 2017. Αποφυλακίστηκε υπό όρους και το 2019 απασχόλησε και πάλι τις διωκτικές Αρχές όταν άγνωστοι τον πυροβόλησαν στο Κολωνάκι.

Ο δεύτερος «γνωστός» της Ασφάλειας είναι ένας Γεωργιανός, ο οποίος έχει συλληφθεί τουλάχιστον πέντε φορές για ληστείες και κλοπές, με κορυφαία την συμμετοχή του στην σπείρα που έκαιγε με ηλεκτρικά σίδερα τα θύματα ενόπλων ληστειών για να αποκαλύψουν πού έκρυβαν χρήματα και πολύτιμα αντικείμενα! Αν και τελευταία φορά συνελήφθη το 2021 παραμένει εκτός φυλακής για να βρεθεί τώρα ελεγχόμενος ως μέλος ομάδας εκβιαστών στην Μύκονο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA