ΚΟΙΝΩΝΙΑ
27/06/2022 10:24

Λάρισα: Για σεξουαλική κακοποίηση ερευνούν οι Αρχές στην υπόθεση της 51χρονης

Yπάρχουν υποψίες, από την πλευρά των αρμόδιων Αρχών, ότι η 51χρονη είχε πέσει θύμα σεξουαλικής ή άλλου είδους κακοποίησης σε μικρή ηλικία από συγγενικό της πρόσωπο, χωρίς να έχει επιβεβαιωθεί

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Λάρισα: Για σεξουαλική κακοποίηση ερευνούν οι Αρχές στην υπόθεση της 51χρονης
Πηγή: Unsplash, Glomex
Ανάγνωση:

Στο «κελί» της παραμένει η 51χρονη γυναίκα που βρισκόταν κλειδωμένη στο σπίτι της για 42 χρόνια κι όταν πέθανε η μητέρα της, στα σκαλιά του σπιτιού τους, αποκαλύφθηκε το ένοχο μυστικό στο οποίο ήταν συμμέτοχη η τοπική κοινωνία, καθώς και οι συγγενείς της. Η μεσήλικη γυναίκα παραμένει στο σπίτι της υπό την επίβλεψη κοινωνικής λειτουργού του δήμου Λαρισαίων.

Η Βάσω από τις πρώτες εξετάσεις που διενεργήθηκαν, δεν δείχνει να έχει σημάδια κακοποίησης, ωστόσο οι αρμόδιοι φορείς που έχουν αναλάβει τη φροντίδα της αναμένεται να διερευνήσουν τις αιτίες που οδήγησαν στον εγκλεισμό της στην ηλικία των εννέα ετών. Σύμφωνα με την Realnews, υπάρχουν υποψίες, από την πλευρά των αρμόδιων Αρχών, ότι η 51χρονη είχε πέσει θύμα σεξουαλικής ή άλλου είδους κακοποίησης σε μικρή ηλικία από συγγενικό της πρόσωπο, χωρίς ωστόσο κάτι τέτοιο να έχει επιβεβαιωθεί.

Συγκλονισμένοι οι υπάλληλοι του δήμου για το σπίτι-φρούριο

Οι υπάλληλοι του δήμου που ήρθαν σε επαφή μαζί της δηλώνουν συγκλονισμένοι. Η 51χρονη, που αντιμετωπίζει νοητικά προβλήματα, όλα αυτά τα χρόνια είχε επαφή μόνο με τη μητέρα της, με αποτέλεσμα να εμφανίζει υστέρηση σε όλα τα επίπεδα. Ωστόσο, όπως λένε, δεν ήταν παραμελημένη σε ό,τι αφορά τη σίτιση και την καθαριότητα. Η μητέρα της είχε μετατρέψει το πάνω διαμέρισμα της διπλοκατοικίας όπου διέμεναν σε «φρούριο», βάζοντας αλυσίδες στην πόρτα και κάγκελα στα παράθυρα.

«Η κοινωνική λειτουργός την ενημέρωσε για τον θάνατο της μητέρας της. Τη βρήκε, την προσέγγισε, την ‘‘ξεκλείδωσε’’ και πήγαν μαζί στην κηδεία. Τη βοήθησε να βάλει ακόμη και τα ρούχα της. Πλέον είναι στο σπίτι της, καθώς υπάρχει στήριξη από άλλους συγγενείς της. Η ένταξή της στην κοινωνία δεν θα είναι εύκολη υπόθεση, αλλά καταβάλλονται όλες οι δυνατές προσπάθειες», αναφέρει υπάλληλος του δήμου, ο οποίος σπεύδει να τονίσει ότι «η γυναίκα δεν είναι αγρίμι, όπως γράφτηκε».

«Το πιθανότερο είναι ότι, επειδή πριν από 40 χρόνια δεν υπήρχαν σχολεία ειδικής αγωγής, η 51χρονη να έμεινε στο σπίτι της προκειμένου να μην την κοροϊδεύουν τα άλλα παιδιά. Πήγε μέχρι την τρίτη δημοτικού. Από τη γειτονιά μάς είπαν ότι η μητέρα της την αγαπούσε. Οι κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου θα κάνουν ό,τι απαιτείται προκειμένου να τη βοηθήσουν», σημειώνει η ίδια πηγή.

Γνώριζαν άπαντες

Οπως προκύπτει, γνώριζε κυριολεκτικά όλος ο κόσμος τι συνέβαινε στο σπίτι. Ομως, όπως δήλωσαν, η μητέρα αντιδρούσε έντονα στο ενδεχόμενο η 51χρονη να βγαίνει έξω από την οικία τους, λέγοντάς τους ότι με αυτόν τον τρόπο την προστατεύει και ότι η ίδια η κόρη της δεν ήθελε να έχει επαφή με τον κόσμο. Ο εγκλεισμός, μάλιστα, φαίνεται ότι ήταν γνωστός και στην Αστυνομία, που είχε επισκεφθεί το σπίτι στο παρελθόν, χωρίς αποτέλεσμα και βέβαια σε όλους τους συγγενείς...

Ηδη, η 51χρονη Βάσω υποβλήθηκε σε ιατρικές εξετάσεις, καθώς όλα αυτά τα χρόνια δεν γινόταν έλεγχος της υγείας της, ενώ με παρέμβασή της η Εισαγγελία Λάρισας ζήτησε την κοινωνική διερεύνηση της υπόθεσης. Οχι τόσο για να διερευνηθεί, στην παρούσα φάση, τυχόν αδίκημα, αλλά προκειμένου να σχηματιστεί μια ολοκληρωμένη εικόνα για την κατάσταση της 51χρονης και ειδικότερα ως προς το σκέλος της παραμονής της στο σπίτι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΛΑΡΙΣΑ ΣΠΙΤΙ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ