Μενού
  • Α-
  • Α+

Αυξημένη είναι η κινητικότητα τις τελευταίες εβδομάδες στον Έβρο, όπου, όπως επισημαίνουν οι αρχές, γίνονται συχνά προσπάθειες παράνομης εισόδου στη χώρα από μετανάστες. Τουλάχιστον, 30 μετανάστες προσπάθησαν να περάσουν το ποτάμι σήμερα, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, ωστόσο η άμεση κινητοποίηση αρχών απέτρεψε είσοδο στη χώρα. Οι αρχές, μάλιστα, επισημαίνουν ότι δεν πρόκειται να ξανασυμβούν όσα έγιναν τον Μάρτιο του 2020.

Διαβάστε ακόμη: Ερντογάν: Δεν θα διστάσουμε να κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο στο Αιγαίο και την Αν. Μεσόγειο

Οι κάτοικοι της περιοχής αναφέρουν ότι αισθάνονται μεγαλύτερη ασφάλεια πλέον. «Τώρα έχουμε φράχτη. Έχουμε φύλαξη. Εμείς είμαστε έτοιμοι για όλα.» Ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Δημήτρης Πετρόβιτς, τόνισε ότι «χρειάζεται να κατασκευαστεί φράχτης και στο κεντρικό τμήμα του Έβρου, γιατί εκεί πλέον δεχόμαστε τις μεγαλύτερες πιέσεις».

Στη φαρέτρα των δυνάμεων αποτροπής δεν βρίσκονται μόνο σύγχρονα μέσα υποστήριξης, αλλά και ένας ειδικά εκπαιδευμένος στρατιωτικός σκύλος, ο οποίος μπορεί και αντιλαμβάνεται την ανθρώπινη παρουσία από μεγάλη απόσταση.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA