ΚΟΙΝΩΝΙΑ
27/06/2022 21:23

Εβρος: «Φράχτης και στο κεντρικό τμήμα του» - Αυξημένη κινητικότητα μεταναστών στα σύνορα

Τουλάχιστον, 30 μετανάστες προσπάθησαν να περάσουν το ποτάμι ωστόσο η άμεση κινητοποίηση αρχών απέτρεψε είσοδο - Οι αρχές επισημαίνουν ότι δεν πρόκειται να ξανασυμβούν όσα έγιναν το 2020 και λαμβάνουν νέα μέτρα προκειμένου να αποφευχθεί μια αντίστοιχη προσπάθεια από τους Τούρκους

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Εβρος: «Φράχτης και στο κεντρικό τμήμα του» - Αυξημένη κινητικότητα μεταναστών στα σύνορα
Πηγή: eurokinissi
Ανάγνωση:

Αυξημένη είναι η κινητικότητα τις τελευταίες εβδομάδες στον Έβρο, όπου, όπως επισημαίνουν οι αρχές, γίνονται συχνά προσπάθειες παράνομης εισόδου στη χώρα από μετανάστες. Τουλάχιστον, 30 μετανάστες προσπάθησαν να περάσουν το ποτάμι σήμερα, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, ωστόσο η άμεση κινητοποίηση αρχών απέτρεψε είσοδο στη χώρα. Οι αρχές, μάλιστα, επισημαίνουν ότι δεν πρόκειται να ξανασυμβούν όσα έγιναν τον Μάρτιο του 2020.

Διαβάστε ακόμη: Ερντογάν: Δεν θα διστάσουμε να κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο στο Αιγαίο και την Αν. Μεσόγειο

Video Loading...

Οι κάτοικοι της περιοχής αναφέρουν ότι αισθάνονται μεγαλύτερη ασφάλεια πλέον. «Τώρα έχουμε φράχτη. Έχουμε φύλαξη. Εμείς είμαστε έτοιμοι για όλα.» Ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Δημήτρης Πετρόβιτς, τόνισε ότι «χρειάζεται να κατασκευαστεί φράχτης και στο κεντρικό τμήμα του Έβρου, γιατί εκεί πλέον δεχόμαστε τις μεγαλύτερες πιέσεις».

Στη φαρέτρα των δυνάμεων αποτροπής δεν βρίσκονται μόνο σύγχρονα μέσα υποστήριξης, αλλά και ένας ειδικά εκπαιδευμένος στρατιωτικός σκύλος, ο οποίος μπορεί και αντιλαμβάνεται την ανθρώπινη παρουσία από μεγάλη απόσταση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΕΒΡΟΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΤΟΥΡΚΙΑ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ