Μενού
  • Α-
  • Α+

Ηταν θέμα χρόνου να γίνει το κακό λένε κάτοικοι της Ραφήνας, με αφορμή τη δολοφονία του 42χρονου σε μπαρ στην πλατεία Πλαστήρα. Ο Δημήτρης δέχτηκε άγρια επίθεση με σιδερογροθιές για μία παρεξήγηση από νεαρούς που του είχαν στήσει καρτέρι έξω από το μαγαζί. Για τη δολοφονία του έχουν συλληφθεί δύο 24χρονοι σε βάρος των οποίων ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση. Οι νεαροί είπαν πως δεν ήθελαν να σκοτώσουν τον 42χρονο και πως «ήταν η κακιά στιγμή». 

Διαβάστε ακόμη: Ραφήνα: «Μαύρες ώρες, δύσκολα τα λόγια» - Η ανακοίνωση του μπαρ έξω από το οποίο δολοφονήθηκε ο 42χρονος

Κάτοικοι καταγγέλλουν πως στην Ραφήνα είναι καθημερινό φαινόμενο οι ξυλοδαρμοί και οι φασαρίες μεταξύ νεαρών και δέχονται επίθεση άτομα τα οποία είναι άγνωστα. «Υπάρχει αυτή η κόντρα αν είσαι από άλλη περιοχή και έρχεσαι στη Ραφήνα» λέει κάτοικος στο MEGA. «Ηταν αναμενόμενο», αναφέρει. Οι 24χρονοι που κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από πρόθεση και παράνομη οπλοχρησία πήραν προθεσμία για να απολογηθούν στις 9:00 την Παρασκευή (1/7).

Οι δυο τους είπαν στους αστυνομικούς σύμφωνα με το MEGA: «Ήταν η κακιά στιγμή. Μας πείραξε μέσα στο μαγαζί, μας έσπρωξε και μας άρπαξε από τον λαιμό. Σε καμία περίπτωση δεν θέλαμε να τον σκοτώσουμε. Ζητάμε συγγνώμη».  Από την πλευρά του, κάτοικος της Ραφήνας είπε πως το φαινόμενο των ξυλοδαρμών τον φοβίζει γιατί έχει παιδιά: «δηλαδή να πάνε για ένα ποτό και να μην γυρίσουν σπίτι;». Ο Δημήτρης βγήκε για ένα ποτό και ήταν το τελευταίο του, όπως έγραψε φίλος του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Γιατί κάποιοι μάγκες... Με έναν λογόφερε, πέντε τον περίμεναν στη γωνία. Αντρίκειο ναι; Ενας με πέντε. Και αυτή η μάνα ετοιμάζει τα καλά τα ρούχα του Δημήτρη... Το γαμπριάτικο κοστούμι... Να τον αποχαιρετίσει... Ελπίζω μόνο και εύχομαι ολόψυχα να βρεθούν και να πληρώσουν όπως πρέπει...». 

Δολοφονία στη Ραφήνα: Σπαρταρούσε στο έδαφος - Του παραμόρφωσαν το πρόσωπο 

Ο Δημήτρης ήταν μαζί με τη σύντροφό του, τον ξάδερφό και την κοπέλα του. Η σύντροφος του 42χρονου αποχώρησε πριν από τον μοιραίο καβγά. Ο θείος του θύματος μίλησε στο MEGA και ανέφερε ότι ο γιος του που ήταν αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού είδε τον 42χρονο «να σπαρταράει σαν το ψάρι» και να τον χτυπούν με σιδερογροθιές ενώ ήταν πεσμένος στο έδαφος. «Ο ανιψιός μου πήγε στην τουαλέτα και αυτοί τον έσπρωξαν. Δεν ξέρω τι... Εφυγαν. Κατέβηκε ο Δημήτρης στην παρέα, τους χώρισαν και αυτοί έφυγαν. Γύρισαν πίσω. Ο γιος μου δεν κατάλαβε τίποτα. Είδε τον 24χρονο να φορά σιδερογροθιά. Του την έριξε στο κρανίο, έπεσε κάτω και σπαρταρούσε σαν το ψάρι. Εσκυψε και τον βαρούσε όταν ήταν κάτω στο κεφάλι. Προσπάθησε ο γιος μου να τραβήξει τον Δημήτρη και ένα χέρι έπιασε τον γιο μου από το λαιμό και του είπε “άφησέ τους να καθαρίσουν μόνοι τους”. Αυτή η κίνηση ίσως ήταν η σωτηρία για τον γιο μου» είπε. 

Ο Δημήτρης είχε χτυπηθεί τόσο άσχημα που και να ζούσε δεν θα είχε καμία επαφή με το περιβάλλον, σύμφωνα με τα όσα είπε μάρτυρας στο Tlive. Είχε δεχτεί τόσο δυνατά χτυπήματα στο κρανίο που είχε παραμορφωθεί, είπε αυτόπτης μάρτυρας στον ALPHA. 

Οι δράστες και το μπλε τζιπ που τους «πρόδωσε» 

Καθοριστικό ρόλο στην έρευνα της αστυνομίας για να βρεθούν οι δράστες έπαιξε το γεγονός ότι κάμερα ασφαλείας τους «έπιασε» να μπαίνουν σε ένα μπλε τζιπ. Οι αστυνομικοί έφτασαν αμέσως στην οικογένεια του ιδιοκτήτη του μπλε οχήματος, αλλά και του δευτέρου 24χρονου Αλβανού και αφού τους παρέθεσαν τα στοιχεία και τις μαρτυρίες που είχαν στην διάθεσή τους, τους έπεισαν να επικοινωνήσουν με τους 24χρονους για να παραδοθούν. Πράγματι λίγες ώρες αργότερα και οι δύο παρουσιάστηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα της Ραφήνας με δικηγόρο, συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στην Ασφάλεια. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA