Μενού
  • Α-
  • Α+

Σε ποινή φυλάκισης 8 μηνών με τριετή αναστολή καταδικάστηκε ο 58χρονος οδηγός που κατέβασε 11χρονο μαθητή από λεωφορείο στη Θεσσαλονίκη επειδή δεν φορούσε μάσκα. Το παιδί έμεινε μόνο του για αρκετή ώρα σε επαρχιακό δρόμο και ο οδηγός καταδικάστηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης για το αδίκημα της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο.

Διαβάστε ακόμη: Θεσσαλονίκη: «Εκλαιγε μιάμιση ώρα» - Τι λέει ο πατέρας του παιδιού που κατέβασε οδηγός από το λεωφορείο 

Ο οδηγός υποστήριξε πως δεν απευθύνθηκε στοχευμένα στον 11χρονο αλλά σε όλους τους επιβάτες ζητώντας τους να φορέσουν τις μάσκες τους. Λέει ότι ήταν υποχρεωμένος να κάνει αυτή τη σύσταση, ότι δεν στοχοποίησε το παιδί και ότι δεν αντιλήφθηκε πως ο 11χρονος κατέβηκε από το λεωφορείο. Η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη οδηγού. Σε βάρος του ασκήθηκε από τον Εισαγγελέα ποινική δίωξη για το αδίκημα της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο, ενώ παραπέμφθηκε να δικαστεί με την αυτόφωρη διαδικασία.

«Το παιδί ανέβηκε χωρίς μάσκα, δεν του έκανα καμία παρατήρηση. Του είπα μόνο ότι δεν είναι σωστό να βάλει τη μπλούζα στη μύτη του. Στο Μελισσοχώρι ανέβηκε πολύς κόσμος και οι περισσότεροι δεν φορούσαν μάσκα. Εκεί είπα "όσοι δεν έχουν να κατέβουν". Δεν είδα ότι κατέβηκε και το παιδί. Δεν απευθύνθηκα στον ίδιο ούτε σε κανέναν προσωπικά. Δεν ήξερα ότι το παιδί είναι ασυνόδευτο και δεν φαντάστηκα ότι θα πάρει τον δρόμο της επιστροφής μόνο του» είπε ο 58χρονος οδηγός στην απολογία του, σύμφωνα με το voria.gr.

Στην κατάθεσή του σήμερα ενώπιον του δικαστηρίου ο πατέρας του 11χρονου σημείωσε πως για τον ίδιο το «συμβάν είναι λήξαν, εφόσον το παιδί είναι καλά», ανασκευάζοντας μέρος των όσων είχε καταγγείλει όταν υπέβαλε μήνυση κατά του οδηγού. «Έκοψε το εισιτήριό του, βρήκε και έναν φίλο του μεγάλου μου γιου και κάθισαν μαζί. Στο Μελισσοχώρι ο κατηγορούμενος σταμάτησε και είπε ότι όποιος δεν φοράει μάσκα πρέπει να κατέβει. Δεν τον έδιωξε ο άνθρωπος ούτε του είπε προσωπικά "κατέβα". Αυτό θεώρησε ο γιος μου που ίσως τρομοκρατήθηκε το παιδί», ανέφερε ο πατέρας.

«Ταράχτηκε, δεν είχε μονάδες και ξεκίνησε να γυρίσει με τα πόδια στο σπίτι. Ξέρει τον δρόμο, είναι χωριατόπαιδο. Μετά τον βρήκε η γυναίκα μου και όλα ήταν καλά. Τη μήνυση την υπέβαλα εγώ γιατί ήταν εριστικοί στο αμαξοστάσιο όταν πήγα να ρωτήσω τι έγινε. Αντί να μου πουν τι έγινε, μιλούσαν άσχημα και ήθελα να μάθω τι έγινε εκείνη τη μέρα» κατέληξε.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA