ΚΟΙΝΩΝΙΑ
28/06/2022 20:50

Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: «Κόλαφος» για την Ρούλα Πισπιρίγκου το πόρισμα της ψυχολόγου

«Κόλαφος» για την Ρούλα Πισπιρίγκου είναι το πόρισμα της ψυχολόγου που στην έκθεσή της αναφέρει πως στον λόγο της στερείται συναισθήματος και η αφήγησή της φαίνεται να μην είναι αληθής

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: «Κόλαφος» για την Ρούλα Πισπιρίγκου το πόρισμα της ψυχολόγου
Πηγή: eurokinissi
Ανάγνωση:

«Κόλαφος» για την Ρούλα Πισπιρίγκου είναι το πόρισμα της ψυχολόγου που μεταξύ άλλων στην έκθεσή της αναφέρει πως στον λόγο της στερείται συναισθήματος και η αφήγησή της φαίνεται σε σημεία να μην είναι αληθής. Η έκθεση αναφέρει πως η κατηγορούμενη για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας αντιλαμβανόταν τα παιδιά της ως «μια ναρκισσιστική προέκταση της, που καλούνταν να εκπροσωπήσουν της δικές της επιθυμίες».

Διαβάστε ακόμη: Πάτρα: Ανοίγει για πρώτη φορά το σπίτι της σπιτονοικοκυράς της Ρούλας Πισπιρίγκου

Σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ALPHA, στις 54 σελίδες της ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης, η ψυχολόγος που όρισε η ανακρίτρια σημειώνει πως η 33χρονη κατηγορούμενη στερείται ουσιαστικού συναισθήματος και η αφήγησή της δεν είναι αληθής. Όσο για την Τζωρτζίνα, διαπίστωσε πως μέσα από τις ζωγραφιές της εκφραζόταν ο φόβος της να μην πεθάνει όπως οι άλλες δύο αδερφές της.

Video Loading...

Η ψυχολόγος συνέλλεξε στοιχεία για την πραγματογνωμοσύνη από τις ζωγραφιές της Τζωρτζίνας αλλά και τις συνομιλίες με τους δασκάλους της. Επίσης μίλησε με την Ρούλα Πισπιρίγκου στις φυλακές Κορυδαλλού και τον Μάνο Δασκαλάκη. Για την Ρούλα Πισπιρίγκου η ψυχολόγος σημειώνει πως έχει αντιφάσεις και στερείται συναισθήματος, ενώ η αφήγησή της φαίνεται να μην είναι αληθής. Μάλιστα, επισημαίνεται ότι οι σκέψεις της γυρνούν συνέχεια γύρω από τον Μάνο Δασκαλάκη κατασκευάζοντας αντιζηλίες.

Όσο για τις ζωγραφιές της Τζωρτζίνας, η ψυχολόγος διαπίστωσε ότι η 9χρονη ήταν ανήσυχη και προσπαθούσε να δουλέψει μέσα της τους θανάτους της Ίριδας και της Μαλένας, ενώ υπήρχε και φόβος μην της συμβούν τα ίδια πράγματα. Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων προβλήθηκε ένα μέρος από την πραγματογνωμοσύνη:

«Οι πληροφορίες που δίνει δεν είναι αξιόπιστες καθώς σε πολλά σημεία η αφήγησή της φαίνεται μη αληθής, στην προσπάθειά της να διαψεύσει μία οδυνηρή πραγματικότητα. Είναι φανερό ότι οι σκέψεις της και οι επενδύσεις της επικεντρώνονται γύρω από το σύζυγό της ενώ φαίνεται να δημιουργεί εκ των υστέρων κατασκευές, γύρω από ζητήματα αντιζηλίας με άλλες γυναίκες. Οι περιγραφές για τα παιδιά της μας επιτρέπουν να υποθέσουμε ότι τα αντιλαμβανόταν ως μία ναρκισσιστική προέκτασή της, που καλούνταν να εκπροσωπήσουν της δικές της επιθυμίες. Η ίδια φάνηκε να μην κατανοεί τις θεμελιώδεις αναπτυξιακές τους ανάγκες».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΠΑΤΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΡΟΥΛΑ ΠΙΣΠΙΡΙΓΚΟΥ ΜΑΝΟΣ ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ