Μενού
  • Α-
  • Α+

Δύσκολη είναι η αποψινή νύχτα για την Πυροσβεστική υπηρεσία στην Αττική αφού τα πύρινα μέτωπα που απασχολούν τις δυνάμεις είναι δυο.

Αρχικά ήταν αυτό στο Σχιστό όπου η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε χαμηλή βλάστηση κοντά στα σπίτια αλλά ευτυχώς με τη φορά των ανέμων να πνέει προς την αντίθετη κατεύθυνση. Στην κατάσβεση της φωτιάς συμμετείχαν 45 πυροσβέστες με τέσσερα πεζοπόρα τμήματα και 9 οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας, οι οποίοι τελικά κατάφεραν και την οριοθέτησαν περίπου στις 3 τα ξημερώματα της Τετάρτης. Στο σημείο παραμένει μικρή δύναμη της πυροσβεστική υπό τον φόβο αναζωπύρωσης. 

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.
The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Και εκεί που όλα έδειχναν πως οι πυροσβέστες θα πάρουν μια ανάσα, ένα νέο μέτωπο «ξεπήδησε» στον Ασπρόπυργο και συγκεκριμένα στην περιοχή Ύψωμα Γκίκα. Η Πυροσβεστική ειδοποιήθηκε για τη νέα φωτιά στον Ασπρόπυργο λίγο μετά τις 3 και έσπευσε στο σημείο με 21 πυροσβέστες και 10 οχήματα τα οποία αποχώρησαν από το Σχιστό για να μεταβούν στο νέο πύρινο μέτωπο.  Σύμφωνα με την πυροσβεστική η φωτιά στον Ασπρόπυργο δεν απειλεί κατοικίες και σύντομα θα τεθεί και αυτή υπό έλεγχο.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς της Πολιτικής προστασίας που ισχύει για σήμερα Τετάρτη 29 Ιουνίου, η Αττική βρίσκεται στο «κίτρινο», δηλαδή, ο κίνδυνος είναι υψηλός.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA