Μενού
  • Α-
  • Α+

Αίσθηση προκαλούν νέες αναφορές παθολογοανατόμων που είχαν εξετάσει τη Μαλένα και την Ίριδα. Όπως λένε από τότε είχαν αναφέρει ευρήματα για ασφυκτικό θάνατο των δύο κοριτσιών στην Πάτρα τα οποία όμως δεν εκτιμήθηκαν από τους ιατροδικαστές. Το ζήτημα που προκύπτει, ωστόσο, είναι πως και οι ίδιοι είναι κρατικοί λειτουργοί και δεν μίλησαν.

Η στάση αυτή, μάλιστα, έχει μπει στο μικροσκόπιο δικαστικών και αστυνομικών που ερευνούν την υπόθεση με τα νεκρά παιδιά στην Πάτρα. Ο αστυνομικός συντάκτης Βασίλης Λαμπρόπουλος χαρακτήρισε αυτές τις αναφορές ως τα πλέον σημαντικά και ενδιαφέροντα ζητήματα που έχουν προκύψει τις τελευταίες ημέρες αναφορικά με τη πολύκροτη υπόθεση.

Διαβάστε ακόμη: Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: Θρίλερ με το πανάκι της Ίριδας – Τι βρέθηκε επάνω του και πώς λύνει το μυστήριο

Οι δύο παθολογοανατόμοι από την Αθήνα και τα Γιάννενα ισχυρίστηκαν πως από την αρχή είχαν αντιληφθεί πως ο θάνατος των κοριτσιών ήταν ασφυκτικός, ωστόσο δεν το ανέφεραν καθώς δεν αποτελεί καθήκον τους και δεύτερον γιατί δεν παρακολουθούσαν το τελευταίο διάστημα τα μέσα ενημέρωσης, λόγω ασχολίας τους με τα επιστημονικά συγγράμματά τους και δε γνώριζαν τι συνέβαινε.

Το ζήτημα προκαλεί ερωτήματα με κυριότερο και πιο «βαρύ» από αυτά να είναι τι θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί αν είχαν μιλήσει από την πρώτη στιγμή και αν κάποια από τα παιδιά θα μπορούσαν σήμερα να είναι ζωντανά.

Όπως είναι λογικό, όμως, με την παραπάνω παραδοχή, εγείρονται πολλά σοβαρά ερωτήματα που τίθενται από δικαστικές και αστυνομικές πηγές:

  1. Γιατί στις ιστολογικές εξετάσεις δεν είχε γραφτεί ότι τα ευρήματα παραπέμπουν σε θάνατο «μη παθολογικής αιτιολογίας;»
  2. Γιατί πραγματογνώμονες/ κρατικοί λειτουργοί έχουν αντιληφθεί δολοφονία δύο παιδιών και δεν έχουν ενδιαφερθεί για την υπόθεση;
  3. Παθολογοανατόμοι και ιατροδικαστές είναι μια μικρή ομάδα με συνεχή συνεργασία. Πώς μπορεί να μη γνώριζαν τίποτα;
  4. Γιατί δεν ενημέρωσαν την ΕΛ.ΑΣ και τη Δικαιοσύνη εάν αντελήφθησαν ότι οι ιατροδικαστές δεν απέδωσαν τους θανάτους σε δολοφονία;

Τέλος, σημειώνεται πως ολοκληρώθηκε ο έλεγχος για τον θάνατο της σπιτονοικοκυράς της οικογένειας Δασκαλάκη – Πισπιρίγκου. Σύμφωνα με το πόρισμα, ο θάνατος οφείλεται σε παθολογικά αίτια και δε χρειάζεται η εκταφή της σορού.

Ανοίγει για πρώτη φορά το σπίτι της σπιτονοικοκυράς της Ρούλας Πισπιρίγκου

Την ίδια ώρα, σήμερα  αναμένεται να ανοίξει για πρώτη φορά το σπίτι της σπιτονοικοκυράς της Ρούλας Πισπιρίγκου και του Μάνου Δασκαλάκη, Ευγενίας Κούτρα.

«Στις 9.00 το πρωί, στο Ειρηνοδικείο Πατρών συζητείται η αίτηση αποσφράγισης του σπιτιού εκ μέρους όλων των κληρονόμων της Ευγενίας Κούτρα. Η απόφαση θα πάρει κάποιες μέρες, αλλά η διαδικασία είναι τυπική. Έχουμε συλλέξει όλα τα απαραίτητα έγγραφα, θα τα προσκομίσουμε μαζί με τις προτάσεις μας και σε λίγες μέρες θα βγει η απόφαση. Η εικόνα που έχουμε είναι ότι λείπουν πράγματα από το σπίτι. Λείπει ένα μαντολίνο που είχε η εκλιπούσα από τον πατέρα της και αυτό δεν είχε καταγραφεί στην έκθεση σφράγισης. Λείπει μία σερβάντα, και είχε πολύτιμα αντικείμενα πάνω», ανέφερε στο MEGA ο δικηγόρος των συγγενών της Ευγενίας Κούτρα, Κωνσταντίνος Λέων.

«Τα ξίφη, εάν πραγματικά υπήρχαν ξίφη, τότε δεν υπάρχουν όλα αυτά. Λείπουν πράγματα αξίας, δεν είναι δυνατόν να μην είχε κοσμήματα η θανούσα. Δεν έχουμε εικόνα της χρηματικής αξίας των πραγμάτων της. Και η έρευνα για τις καταθέσεις της, θα ολοκληρωθεί σύντομα και θα κληθούν να καταθέσουν και ο Μάνος Δασκαλάκης και η Ρούλα Πισπιρίγκου», κατέληξε.

«Κόλαφος» για τη Ρούλα Πισπιρίγκου το πόρισμα της ψυχολόγου

«Κόλαφος» για την Ρούλα Πισπιρίγκου είναι το πόρισμα της ψυχολόγου που μεταξύ άλλων στην έκθεσή της αναφέρει πως στον λόγο της στερείται συναισθήματος και η αφήγησή της φαίνεται σε σημεία να μην είναι αληθής. Η έκθεση αναφέρει πως η κατηγορούμενη για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας αντιλαμβανόταν τα παιδιά της ως «μια ναρκισσιστική προέκταση της, που καλούνταν να εκπροσωπήσουν της δικές της επιθυμίες».

Σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ALPHA, στις 54 σελίδες της ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης, η ψυχολόγος που όρισε η ανακρίτρια σημειώνει πως η 33χρονη κατηγορούμενη στερείται ουσιαστικού συναισθήματος και η αφήγησή της δεν είναι αληθής. Όσο για την Τζωρτζίνα, διαπίστωσε πως μέσα από τις ζωγραφιές της εκφραζόταν ο φόβος της να μην πεθάνει όπως οι άλλες δύο αδερφές της.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA