ΚΟΙΝΩΝΙΑ
29/06/2022 18:42

Μύκονος: Προσωρινό μπλόκο από το ΣτΕ στη χρήση θαλάσσιων σπορ στην παραλία Πλατύς Γιαλός

Προσωρινό «μπλόκο» βάζει με σχετική του απόφαση το Συμβούλιο της Επικρατείας στη χρήση jet ski, flyboard, σκαφών κ.λπ., στη γνωστή παραλία Πλατύς Γιαλός στη Μύκονο, μετά από προσφυγή μεγάλου ξενοδοχείου στην περιοχή

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Μύκονος: Προσωρινό μπλόκο από το ΣτΕ στη χρήση θαλάσσιων σπορ στην παραλία Πλατύς Γιαλός
Πηγή: Eurokinissi (φωτογραφία αρχείου)
Ανάγνωση:

Προσωρινό «μπλόκο» βάζει το Συμβούλιο της Επικρατείας στη χρήση jet ski, flyboard, σκαφών κ.λπ., στη γνωστή παραλία Πλατύς Γιαλός στη Μύκονο. Συγκεκριμένα, οι Ανώτατοι Δικαστές, κάνοντας δεκτή την προσφυγή της ξενοδοχειακής μονάδας Mykonian Dove, ανέστειλαν την από 2.11.2021 απόφαση του λιμενάρχη Μυκόνου με την οποία ανανεώθηκε η έγκριση εκμίσθωσης ενοικιάσεως θαλάσσιων μέσων αναψυχής που είχε δοθεί σε επιχειρηματία στην περιοχή, επικαλούμενοι λόγους ασφάλειας των λουομένων.

Ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας, μπροστά στην παραλία της ξενοδοχειακής μονάδας:

  1. εγκατέστησε πλωτή εξέδρα μήκους 36,5 μέτρων,
  2. ενοικιάζει θαλάσσια μέσα αναψυχής, όπως είναι 3 jet ski, 20 θαλάσσια δακτυλίδια, 2 θαλάσσια έλκηθρα, ένα σύστημα υδροπροωθούμενης ανύψωσης (flyboard), το οποίο συνδέεται με θαλάσσιο μοτοποδήλατο, 3 κανό, 3 stand up paddling, 4 θαλάσσια σκι, κ.λπ.
  3. διαθέτει και λειτουργεί 7 σκάφη για τις ανάγκες υποστήριξης των συγκεκριμένων θαλάσσιων δραστηριοτήτων.

Μετά από έντονες διαμαρτυρίες της ξενοδοχειακής μονάδας, οι αρμόδιες Aρχές αποφάσισαν τη μεταφορά της επιχείρησης στην παραλία Μεγάλη Αμμος που βρίσκεται σε απόσταση 500 μέτρων από αυτή του Πλατύ Γιαλού.

Ωστόσο, ο επιχειρηματίας θαλάσσιων σκαφών αναψυχής προσέφυγε στο Διοικητικό Εφετείο Πειραιά, το οποίο με την από 20/4/2922 προσωρινή διαταγή του «πάγωσε» τη μεταφορά της επιχείρησης στη νέα τοποθεσία που είχε επιλεγεί. Οι σύμβουλοι Επικρατείας όμως με απόφαση της Επιτροπής Αναστολών, αποφάνθηκαν ότι υφίστανται λόγοι δημοσίου συμφέροντος για τη μετακίνηση της δραστηριότητας εκμίσθωσης θαλάσσιων μέσων αναψυχής σε άλλο σημείο εκτός της παραλίας του Πλατύ Γιαλού και οι οποίοι «επιβάλλουν να εξασφαλιστεί η παύση της δραστηριότητας της εκμίσθωσης θαλάσσιων μέσων αναψυχής στην παραλία Πλατύς Γιαλός».

Κατά τους Ανώτατους Δικαστές, η αίτηση ακύρωσης της ξενοδοχειακής επιχείρησης είναι «προδήλως βάσιμη» καθώς η οικονομική ζημιά που επικαλείται ο επιχειρηματίας ότι θα υποστεί από τη μεταφορά της επιχείρησής του, είναι επανορθώσιμη, σταθμιζόμενη με τη βλάβη της ξενοδοχειακής μονάδας, η οποία συνίσταται στον κίνδυνο ασφάλειας των λουομένων πελατών της. Εξάλλου, κατά το ΣτΕ, δεν εμποδίζεται η επαγγελματική δραστηριότητα του επιχειρηματία σε άλλο θαλάσσιο χώρο, δηλαδή στη Μεγάλη Αμμο. Έτσι, έγινε δεκτή η αίτηση της ξενοδοχειακής μονάδας για αναστολή της απόφασης του λιμενάρχη, μέχρι να εκδοθεί απόφαση επί της κυρίας αίτησης ακύρωσης που έχει κατατεθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΣΠΟΡ ΜΥΚΟΝΟΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ