Μενού
  • Α-
  • Α+

Σε κλίμα βαθιάς οδύνης κηδεύτηκε το μεσημέρι της Τετάρτης (29/6) ο 42χρονος που ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου τα ξημερώματα της Κυριακής. Απαρηγόρητοι οικογένεια, συγγενείς και φίλοι που προσπαθούν να συνειδητοποιήσουν τι έχει συμβεί, αποχαιρέτησαν τον άτυχο άνδρα, με την κηδεία να τελείται στον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονος στην παραλία του Μαραθώνα.

Διαβάστε ακόμη: Νεκρά παιδιά στην Πάτρα - Κατερινόπουλος: «Ψάχνουμε τον εγκληματία του αιώνα»

«Να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι δολοφόνοι», ζητά, η μητέρα του Δημήτρη, όπως μεταδίδει το Star, η οποία πήγε υποβασταζόμενη να κηδέψει το παιδί της, που το βράδυ της Κυριακής βγήκε να διασκεδάσει στη Ραφήνα και τελικά δεν επέστρεψε ποτέ στο σπίτι του. Σημειώνεται ότι την Παρασκευή πρόκειται να οδηγηθούν και να απολογηθούν στον ανακριτή οι δύο 24χρονοι φίλοι, οι οποίοι κατηγορούνται για την δολοφονία του 42 χρόνου Δημήτρη.

«Ήμασταν σε άμυνα»

Την ίδια ώρα, αρνούνται ότι χρησιμοποίησαν σιδερογροθιά κατά τη διάρκεια του φονικού ξυλοδαρμού, με θύμα 42χρονο στη Ραφήνα, οι δύο κατηγορούμενοι. Αποκαλυπτική είναι η κατάθεση ενός εκ των δύο 24χρονων, οι οποίοι πήραν προθεσμία για να απολογηθούν στον Ανακριτή. Στην ερώτηση εάν κρατούσε σιδερογροθία, ο 24χρονος απάντησε: «Δεν χρησιμοποίησα και ουδέποτε είχα στην κατοχή μου τέτοιο αντικείμενο».

Όταν οι αστυνομικοί του ζήτησαν να τους περιγράψει τι συνέβη το μοιραίο για τον 42χρονο βράδυ, εκείνος ανέφερε: «Γυρίσαμε στο τραπέζι και συνεχίσαμε να διασκεδάζουμε, ενώ καθόμασταν πέρασε ανάμεσα μας και μας έσπρωξε ένα άνδρας ο οποίος όπως έμαθα αργότερα λέγεται (σ.σ. αναφέρει το όνομα του 42χρονου θύματος). Μετά από λίγα δευτερόλεπτα επέστρεψε ξανά και έκανε το ίδιο πράγμα. Ο Σ. (σ.σ φίλος των κατηγορούμενων) εκείνη τη στιγμή τον ρώτησε εάν υπάρχει κάποιο πρόβλημα και τότε ο… (σ.σ το θύμα) άρχισε να τον σπρώχνει και έπειτα τον έπιασε από το λαιμό.

Τότε τον έσπρωξα και εγώ για να τους χωρίσω και να ηρεμήσουν. Κατόπιν ήρθε ο υπεύθυνος του καταστήματος και ο μπαρ μαν και προσπάθησαν να τους χωρίσουν. Εν τέλει έμενα και τον Σ. (σ.σ φίλος των κατηγορούμενων) με απομάκρυναν σε απόσταση περίπου 30 μέτρα από το μαγαζί. Όταν πληρώσαμε και βγήκαμε όλοι έξω συζητάγαμε για το τι θα κάνουμε μετά. Ο Σ. είχε νευριάσει πολύ και πήγε να πάρει ταξί ενώ ο… τον ακολούθησε. Μείναμε έξω από το μαγαζί εγώ και οι …. Τότε εγώ μπήκα στο μαγαζί γιατί είχα ξεχάσει τα τσιγάρα μου και η υπόλοιπη παρέα μου είχε απομακρυνθεί σε απόσταση 20 μέτρων από το μαγαζί (…) Καθώς έβγαινα ο… (σ.σ. το θύμα) με ένα φίλο του με άσπρο πουκάμισο και με έναν άλλον με σκούρα ρούχα με πλησίασαν και έπειτα ο … (το θύμα ) με έπιασε από το λαιμό και με έσπρωξε. Ύστερα με χτύπησε με γροθιά στο μέτωπο και εγώ ανταπέδωσα ρίχνοντας του μπουνιά στο σαγόνι για να αμυνθώ”. Τότε με είδε ο φίλος μου και ήρθε προς το μέρος μου να με απεγκλωβίσει ρίχνοντας του μια μπουνιά και σπρώχνοντας τον γιατί εγώ ήμουν στο έδαφος. Κατάφερα τελικά να τον σπρώξω με το πόδι μου και τον έριξα κάτω. Υστέρα ήρθε ο… με σήκωσε, εν τω μεταξύ οι άλλοι δύο φίλοι μου επέστρεψαν και πήγαν προς το μέρος του Κ…. (όνομα θύματος) για να τον βοηθήσουν. Είδα τον Κ…. (όνομα θύματος) να ανασαίνει και δεν είχε αίματα.

Τότε άρχισαν οι γύρω – γύρω να φωνάζουν να φύγουμε, πράγμα που κάναμε. Έπειτα ο … (σ.σ. φίλος του κατηγορουμένου) με πήγε με το αυτοκίνητο που οδηγεί στο αυτοκίνητό μου και πήγα σπίτι μου. Το απόγευμα έμαθα ότι ο Κ. (όνομα θύματος) απεβίωσε, σοκαρίστηκα, επικοινώνησα με δικηγόρο και έπειτα παραδόθηκα στο τμήμα της Ραφήνας. Δεν περίμενα ότι αυτός ο καυγάς θα έχει τέτοια κατάληξη γιατί τα χτυπήματα που ανταλλάξαμε δεν ήταν τόσο σοβαρά».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA