Μενού
  • Α-
  • Α+

Σε λίγες από τώρα, στελέχη του Ανθρωποκτονιών, θα μεταβούν στις φυλακές Κορυδαλλού όπου κρατείται η Ρούλα Πισπιρίγκου προκειμένου να πάρουν από την 33χρονη ανωμοτί κατάθεση, μετά από σχετική εισαγγελική εντολή, για τους θανάτους (δολοφονίες, όπως χαρακτηρίζονται από το πόρισμα των ιατροδικαστών) της Μαλένας και της Ίριδας κάτι που αυτόματα θα σημάνει και την αρχή του τέλους για το θρίλερ με τα νεκρά παιδιά στην Πάτρα.

Οι έμπειροι αστυνομικοί του τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας θα έχουν, ουσιαστικά, για πρώτη φορά (παρότι αρχικά μεταφέρθηκε και κρατήθηκε στη ΓΑΔΑ η Πισπιρίγκου, οι αστυνομικοί δεν είχαν το δικαίωμα – αφού είχε ήδη ασκηθεί δίωξη – να την ανακρίνουν, παρά μόνο να της πάρουν μία τυπική κατάθεση ) τη δυνατότητα να πιέσουν προκειμένου να λάβουν τις απαντήσεις που θέλουν. Το πιθανότερο, πάντως, είναι πως η Πισπιρίγκου θα συνεχίσει να κρατά τη σκληρή στάση που διατηρεί μέχρι και σήμερα. Η κατηγορούμενη για το θάνατο της Τζωρτζίνας, πάντως, έχει τη δυνατότητα από το νόμο να μην καταθέσει ενώπιον των αστυνομικών, αλλά να υποβάλει απολογητικό υπόμνημα, με τους εισαγγελείς να έχουν τον τελευταίο λόγο για την άσκηση ποινικής δίωξης, κάτι που θα σημαίνει την έναρξη νέου κύκλου ανάκρισης.

Διαβάστε ακόμη: «Φωτιά» το ψυχιατρικό πόρισμα για τη Ρούλα Πισπιρίγκου – Οι αντιφάσεις, η Τζωρτζίνα και ο Μάνος Δασκαλάκης

Σύμφωνα με πληροφορίες, πάντως, η 33χρονη αναμένεται να ζητήσει και να λάβει προθεσμία, ώστε η ίδια και οι συνήγοροί της να ενημερωθούν για τα στοιχεία της δικογραφίας και να προετοιμάσουν τις αναγκαίες εξηγήσεις.

Όσο για τον φάκελο της δικογραφίας, είναι ογκωδέστατος, αφού εκτός από την ιατροδικαστική έκθεση, που καταλήγει στο συμπέρασμα ότι αιτία θανάτου των δύο παιδιών ήταν η ασφυξία, περιλαμβάνονται και περισσότερες από πενήντα καταθέσεις γιατρών, νοσηλευτών, τραυματιοφορέων και προσώπων από το συγγενικό περιβάλλον της Ρούλας Πισπιρίγκου, που αξιολογήθηκαν και αποτιμήθηκαν από τους δύο εισαγγελείς.

Τα τέσσερα νέα στοιχεία

Την ίδια ώρα, ο αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «Το Βήμα» και «Τα Νέα», Βασίλης Λαμπρόπουλος, αποκάλυψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, τέσσερα νέα στοιχεία για την υπόθεση, που περιλαμβάνονται στη δικογραφία και αφορούν κυρίως στην 9χρονη Τζωρτζίνα, για τη δολοφονία της οποίας έχει κατηγορηθεί και προφυλακιστεί η 33χρονη μητέρα της.

Σύμφωνα με όσα είπε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, ένα από τα τέσσερα νέα στοιχεία της υπόθεσης είναι η 52 σελίδων έκθεση της παιδοψυχολόγου, που μελέτησε τις ζωγραφιές της Τζωρτζίνας και η οποία πραγματοποίησε στη συνέχεια οκτώ συναντήσεις με την Ρούλα Πισπιρίγκου, τον Μάνο Δασκαλάκη και άλλα πρόσωπα που γνώριζαν την 9χρονη.

Το δεύτερο από τα τέσσερα στοιχεία, που περιλαμβάνονται στη δικογραφία, είναι μια γονιδιακή έκθεση καρδιολόγου από το Ωνάσειο Νοσοκομείο, ο οποίος εξέτασε και την Τζωρτζίνα και την οικογένεια της Ρούλας Πισπιρίγκου, που επισημαίνει ότι τα τρία παιδιά δεν είχαν κληρονομικό πρόβλημα που να εξηγεί τους θανάτους τους.

Το τρίτο στοιχείο είναι οι συνομιλίες και τα μηνύματα SMS μεταξύ του ζευγαριού, Πισπιρίγκου – Δασκαλάκη.

Και το τέταρτο, αφορά στα αποτελέσματα τεστ DNA της Τζωρτζίνας – καθώς είχαν υπάρξει αμφιβολίες για την πατρότητα της 9χρονης – από τα οποία επιβεβαιώθηκε ότι η 9χρονη ήταν παιδί του Μάνου Δασκαλάκη και της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA