Μενού
  • Α-
  • Α+

Έκτακτη ενημέρωση για τον εμβολιασμό από τη Μαρία Θεοδωρίδου και τον Μάριο Θεμιστοκλέους θα γίνει το απόγευμα της Πέμπτης. Η σχετική ενημέρωση αναφέρει:

Διαβάστε ακόμηΚορονοϊός: Δραματική αύξηση των νοσηλειών - Ανοδος 213% μέσα τον Ιούνιο!

Σήμερα, Πέμπτη 30 Ιουνίου και ώρα 18:00, θα πραγματοποιηθεί στο Υπουργείο Υγείας ενημέρωση των διαπιστευμένων συντακτών για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης έναντι της νόσου COVID-19 από την Πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου και τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους.

Παρακαλούνται όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν να βρίσκονται στο υπουργείο Υγείας στις 17:00, για να υποβληθούν σε rapid test για την είσοδό τους στην αίθουσα Τύπου.

Μόσιαλος: Χρειαζόμαστε καλύτερα εμβόλια για τον κορονοϊό

Ο Ηλίας Μόσιαλος κάνοντας μια αναδρομή για τα εμβόλια που χρησιμοποιούμε, για τον κορονοϊό, υπενθυμίζει ότι ο σχεδιασμός των σκευασμάτων που έχουμε βασίστηκε στο αρχικό στέλεχος της Wuhan, και πως έκτοτε ο κορονοϊός έχει αλλάξει αρκετές φορές, όπως συνηθίζουν να κάνουν οι ιοί. Αναφερόμενος στα νέα εμβόλια, ο καθηγητής ανέφερε πως: «αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι τα επικαιροποιημένα εμβόλια έχουν σχεδιαστεί για να αντιμετωπίσουν στελέχη της Όμικρον που πλέον δεν επικρατούν.

Το δίλημμα επομένως είναι αν θα πρέπει να τα χρησιμοποιήσουμε τους φθινοπωρινούς μήνες, ή να συνεχίσουμε να χρησιμοποιούμε τα υπάρχοντα εμβόλια. Αν θα έχει δηλαδή σημαντική διαφορά και αποτέλεσμα η "διεύρυνση" της ανοσοπροστασίας με την έκθεση μας σε ένα νέο εμβόλιο που αντιμετωπίζει ένα παλαιότερο στέλεχος της Όμικρον και όχι το αρχικό στέλεχος της Wuhan. Πάρα ταύτα οι προκλήσεις θα παραμείνουν

Επίσης, αυτή τη στιγμή δεν γνωρίζουμε ακόμη τι γίνεται με την κυτταρική ανοσία, δηλαδή πόσοι έχουν αναπτύξει κυτταρική ανοσία και για ποιο χρονικό διάστημα. Είναι πραγματικά ενδιαφέρον ότι οι ρυθμιστικές αρχές σε παγκόσμιο και περιφερειακό επίπεδο δεν έχουν ζητήσει την κατάθεση και ανάλυση σχετικών δεδομένων.

Επίσης, ακόμη και αν ανανεώνουμε τα εμβόλια σε τακτά χρονικά διαστήματα, κατά πάσαν πιθανότητα θα είμαστε ένα βήμα πίσω από την εξέλιξη του ιού, όπως είμαστε και τώρα» τόνισε και αποκάλυψε πως «θα έχουμε εμβόλια για παλαιότερα στελέχη της Όμικρον αλλά όχι για τα πιο πρόσφατα».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA