ΚΟΙΝΩΝΙΑ
30/06/2022 11:51

Δώρα Ζέμπερη: Διακόπηκε η δίκη για τη δολοφονία της - Θα γίνει 4 Οκτωβρίου

Ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία της Δώρας Ζέμπερη επέλεξε να μην προσέλθει στο δικαστήριο αλλά να εκπροσωπηθεί από τη συνήγορό του.  Η οικογένεια της Ζέμπερη αμφισβητεί το κίνητρο του δράστη, το οποίο φέρεται να ήταν η ληστεία, ζητώντας βαθύτερη έρευνα, προκειμένου να διαπιστωθεί αν συνδεόταν με τη δουλειά της

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Δώρα Ζέμπερη: Διακόπηκε η δίκη για τη δολοφονία της - Θα γίνει 4 Οκτωβρίου
(πηγή: Eurokinissi)
Ανάγνωση:

Στις 4 Οκτωβρίου θα συνεχιστεί η δίκη σε δεύτερο βαθμό για τη δολοφονία της εφοριακού, Δώρας Ζέμπερη, στο Β' Νεκροταφείο της Αθήνας τον Οκτώβριο του 2017. Μπορεί σήμερα να αναμενόταν η πρόταση του εισαγγελέα και η απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου για τη δολοφονία της εφοριακού, όμως μια από τις ενόρκους νόσησε με κορονοϊό με αποτέλεσμα το δικαστήριο να διακόψει για τις 4 Οκτωβρίου.

Ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία της Δώρας Ζέμπερη επέλεξε και σήμερα να μην προσέλθει στο δικαστήριο αλλά να εκπροσωπηθεί από τη συνήγορό του. Η οικογένεια της Ζέμπερη αμφισβητεί όπως και πρωτοδίκως το κίνητρο του δράστη, το οποίο φέρεται να ήταν η ληστεία, ζητώντας βαθύτερη έρευνα, προκειμένου να διαπιστωθεί αν συνδεόταν με τη δουλειά της.

«Ο δολοφόνος κατηγόρησε γνωστό μεγαλοδικηγόρο ότι τον πλήρωσε για να τη σκοτώσει. Τι κάνατε με αυτό; Φέρτε εδώ τους πραγματικούς δολοφόνους» είπε στο δικαστήριο ο πατέρας της νεκρής, αναφέροντας πως η κόρη του δολοφονήθηκε επειδή είχε στα χέρια της υποθέσεις της λίστας Λαγκάρντ, ζητώντας από το δικαστήριο να ερευνήσει αυτήν την εκδοχή. Η μητέρα, η αδελφή και ο αδελφός της 32χρονης κατέθεσαν στο δικαστήριο πως η Δώρα το τελευταίο διάστημα πριν την δολοφονία της ήταν φοβισμένη και είχε ζητήσει να φύγει από το Τμήμα Ελέγχων της Εφορίας, μετακίνηση που τελικά αν και εγκρίθηκε δεν έκανε λόγω των καλών σχέσεων που είχε με τους συναδέλφους της στο συγκεκριμένο τμήμα.

Ιατροδικαστής Μπουζιάνης: Υπήρχε βιαιότητα

Ο ιατροδικαστής Σωτήρης Μπουζιάνης, κατέθεσε στο δικαστήριο πως τα χτυπήματα που δέχθηκε η γυναίκα ήταν επικεντρωμένα στον θώρακα και την καρδιά, γεγονός που δηλώνει ανθρωποκτόνο πρόθεση. «Ο θάνατος προήλθε από τις κακώσεις στο θώρακα. Δε θυμάμαι ακριβώς, αλλά επιβεβαιώνω όσα αναφέρω στην έκθεση μου. Ηταν επικεντρωμένα. Οπωσδήποτε υπήρχε βιαιότητα και μορφολογικά και τοπογραφικά ήταν όλα συγκεντρωμένα στο θώρακα και την καρδιά. Το που τοποθετούνται τοπογραφικά τα χτυπήματα δείχνει ότι υπήρχε η πρόθεση να σκοτώσει. Γνωρίζουμε ότι όταν χτυπάς στο θώρακα μπορεί να αποβεί θανατηφόρο».

Ο φίλος του Σοροπίδη

Στο δικαστήριο κατέθεσε και αυτός που φιλοξενούσε τον Σοροπίδη στο σπίτι του, ο οποίος στο πρωτόδικο δικαστήριο δεν είχε εμφανιστεί. Ο μάρτυρας, που πάσχει από σοβαρή ψυχιατρική πάθηση, ανέφερε πως ήταν το μεγαλύτερο λάθος της ζωής του που φιλοξένησε τον Σοροπίδη, τον οποίο είχε γνωρίσει σε φιλικό σπίτι. Ο ίδιος υποστήριξε ότι τον πήρε τηλέφωνο από τη φυλακή ο κατηγορούμενος και του ζήτησε να πει στον ανακριτή ότι τον είχε βάλει ένας μεγαλοδικηγόρος να σκοτώσει τη Δώρα Ζέμπερη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΔΩΡΑ ΖΕΜΠΕΡΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΔΙΚΗ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ