Μενού
  • Α-
  • Α+

Προθεσμία για να καταθέσει ως η μοναδική ύποπτη για τους θανάτους των παιδιών της ζήτησε η Ρούλα Πισπιρίγκου. Η μητέρα των νεκρών παιδιών στην Πάτρα, που είναι προφυλακισμένη για τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας είναι η μοναδική ύποπτη και για τους θανάτους της Ιριδας και της Μαλένας λόγω του ιατροδικαστικού πορίσματος που έδειξε ότι οι απώλειες και των άλλων δύο παιδιών οφείλονται σε εξωγενείς παράγοντες και όχι σε παθολογικά αίτια. 

Στο κελί της Ρούλας Πισπιρίγκου νωρίτερα είχαν μεταβεί δύο αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής - με εντολή του εισαγγελέα - προκειμένου να πάρουν ανωμοτί κατάθεση από την 33χρονη μητέρα. Η Ρούλα Πισπιρίγκου ζήτησε προθεσμία για να απολογηθεί για τους θανάτους των παιδιών της, προκειμένου και η ίδια και οι συνήγοροι υπεράσπισής της να λάβουν πλήρη γνώση του υλικού της δικογραφίας. Η Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν εντελώς αμίλητη και δεν είπε το παραμικρό στους αστυνομικούς. Πήρε απλά το χαρτί χωρίς να αρθρώσει ούτε την τυπική καλημέρα.

Σημειώνεται ότι την Τετάρτη οι εισαγγελείς Αντώνης Ελευθεριάνος και Απόστολος Ανδρέου που εποπτεύουν την προκαταρκτική έρευνα, αφού αποτίμησαν το υλικό της δικογραφίας που σχηματίστηκε έδωσαν παραγγελία προς το Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας ζητώντας να λάβουν ανωμοτί εξηγήσεις από την Ρούλα Πισπιρίγκου με την ιδιότητα της ύποπτης τέλεσης αξιοποίνων πράξεων.

Συνήγορος Ρούλας Πισπιρίγκου: «Βιώνει καθημερινά καθεστώς διαπόμπευσης»

Νωρίτερα το πρωί της Πέμπτης, ο συνήγορος της προφυλακισμένης Ρούλας Πισπιρίγκου, Οθωνας Παπαδόπουλος, μίλησε στα τηλεοπτικά κανάλια και είπε ότι «σήμερα θα γίνει η λήψη αντιγράφων του φακέλου για να έχουμε ιδία αντίληψη για το τι ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα από όσα ακούγονται τον τελευταίο καιρό».

«Θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις, αφού μελετήσουμε τι αποδεικτικό υλικό έχει συγκεντρωθεί για την υπόθεση. Σαφέστατα θα ζητήσουμε προθεσμία. Θα ετοιμάσουμε υπόμνημα που θα καταθέσουμε και θα είμαστε στην διάθεση των Αρχών για διευκρινίσεις και απαντήσεις, εάν χρειαστεί», επεσήμανε ο Οθωνας Παπαδόπουλος.

Ο δικηγόρος υπερασπίστηκε την πελάτισσα του, λέγοντας πως «η ίδια βιώνει καθημερινά καθεστώς διαπόμπευσης», ενώ σε ό,τι αφορά στους θανάτους των τριών κοριτσιών και όσα υποστηρίζει η Ρούλα Πισπιρίγκου, ο κ. Παπαδόπουλος μετέφερε πως «από την πρώτη στιγμή είναι ακλόνητη και αμετακίνητη η θέση της ότι δεν το έχει κάνει και δεν έχει καμία σχέση με αυτό που συνέβη στα παιδιά της. Θρηνεί για τα τρία παιδιά που έχασε. Ποτέ δεν θα μπορούσε να τους κάνει κακό».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA