Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο Όθων Παπαδόπουλος, δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου, είχε μια μαραθώνια, περίπου τέσσερις ώρες, συνάντηση μαζί της μέσα στις φυλακές του Κορυδαλλού. Για «αντιφατικές μαρτυρικές καταθέσεις» κάνει λόγο ο δικηγόρος, όπως ανέφερε μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

«Γίνεται μια έρευνα, δεν είναι πάντα κάτι κακό, μπορεί να δείξει πράγματα, ωστόσο πράγματι έχουμε πάρει στα χέρια μας τη δικογραφία και έχουμε δει πολλά αντιφατικά και αλληλοσυγκρουόμενα μεταξύ τους δεδομένα. Το πρώτο και καλύτερο είναι πως όλα τα ευρήματα στη μύτη της Μαλένας και στο μάγουλο της Ίριδας είχαν περιγραφεί στην ιατροδικαστική εξέταση ως μεταθανάτια ενώ είναι απορίας άξιο πως στο τωρινό πόρισμα των ιατροδικαστών αλλάζει ο χαρακτηρισμός των ευρημάτων» είπε ο κ. Παπαδόπουλος ενώ αναφορικά με τα πανάκι της Ίριδας ανέφερε πώς «η ιατροδικαστής που το επισκόπησε και νεκροτόμησε το παιδί ανέφερε διαφορετικά συμπεράσματα από αυτά που αναφέρονται στο τωρινό πόρισμα».

Διαβάστε ακόμη: Πάτρα: Πώς αντέδρασε η Ρούλα Πισπιρίγκου στην κλήση για να καταθέσει για Μαλένα και Ιριδα

Η προφυλακισμένη Ρούλα Πισπιρίγκου,  όπως είπε ο κ. Όθωνας Παπαδόπουλος, εμμένει στις αρχικές της θέσεις ότι δεν θα μπορούσε ποτέ να κάνει κακό στα παιδιά της, κάτι το οποίο θα καταθέσει και στο σημείωμα παροχής εξηγήσεων (ανωμοτί κατάθεση).

«Η αρχική κλήτευσή μας είναι για την Παρασκευή 8 Ιουλίου, αλλά ενδεχομένως να χρειαστούμε ένα περιθώριο επιπλέον. Είναι πάρα πολλά αυτά που έχουμε να επισημάνουμε και θα το κάνουμε μέσα στις επόμενες μέρες. Τίθενται ζητήματα για τα οποία θα συμβουλευτούμε ειδικούς. Υπάρχουν αντιφάσεις, αντίθετα δεδομένα μέσα στον φάκελο. Εξετάσαμε διάφορες μαρτυρικές καταθέσεις, εντοπίσαμε κενά και αντιφάσεις, αλλά λεπτομέρειες θα μπορούμε πολύ σύντομα να αναφέρουμε» πρόσθεσε, επισημαίνοντας πως «είμαστε στην αρχή ακόμα» και επαναλαμβάνοντας πως η Ρούλα Πισπιρίγκου «θρηνεί για τα παιδιά της».

«Υπάρχουν πολλά πράγματα που περιλαμβάνονται σε μαρτυρίες και κατευθύνονται σε τελείως διαφορετική κατεύθυνση από αυτήν την οποία ακολούθησε το πόρισμα που συντάχθηκε από τους ορισθέντες πραγματογνώμονες. Λεπτομέρειες όταν έχουμε τη συνολική εικόνα», συμπλήρωσε.

Εντολή εισαγγελέων να τελειώσει η υπόθεση σε 15 μέρες

Σε 15 ημέρες «θα έχουν τελειώσει όλα» αναφορικά με τον θάνατο της Μαλένας και της Ίριδας στην πολύκροτη υπόθεση της Πάτρας. Αυτή είναι η εντολή των δύο εισαγγελέων που εποπτεύουν την υπόθεση, οι οποίοι θέλουν να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία μέσα σε 15 ημέρες, προκειμένου να εξετάσουν αν θα ασκήσουν δίωξη στην Ρούλα Πισπιρίγκου.

Η κλήση που πήρε την Πέμπτη η 33χρονη, σύμφωνα με τις πληροφορίες του MEGA, περιγράφει επακριβώς για ποια αδικήματα θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις ως ύποπτη και, συγκεκριμένα, όπως σημείωσε η δικαστική συντάκτρια του MEGA, Άννα Κανδύλη, ως «βασική ύποπτη» για τις δολοφονίες των δύο παιδιών της, της Μαλένας και της Ίριδας.

«Αυτό το κομμάτι πρέπει να κλείσει σε 15 ημέρες. Αναμένεται στην προθεσμία που της δόθηκε για την άλλη εβδομάδα, να δώσει η ίδια υπόμνημα, στο οποίο πρέπει να ‘παλέψει’ το πόρισμα των ιατροδικαστών, που αποτελεί και το πιο επιβαρυντικό στοιχείο εις βάρος της», τόνισε η δημοσιογράφος, προσθέτοντας: «Και όχι μόνον καθώς, σύμφωνα με τις πληροφορίες του MEGA, στις σχεδόν 60 καταθέσεις που περιλαμβάνει η δικογραφία, υπάρχουν και αρκετές επιβαρυντικές καταθέσεις για την Ρούλα Πισπιρίγκου». Όσον αφορά στο θάνατο των δύο παιδιών, της Μαλένας και της Ίριδας, δεν υπάρχει άλλος ύποπτος, δεν υπάρχει άλλος εμπλεκόμενος, ξεκαθάρισε η Άννα Κανδύλη.

Μετά το 15νθήμερο, όμως, οι δύο εισαγγελείς που εποπτεύουν την υπόθεση θα δουν και τα άλλα στοιχεία που περιλαμβάνονται στη δικογραφία και αν προκύπτουν άλλα αδικήματα – όχι για τον θάνατο των παιδιών – και για άλλους και ανάλογα με το ποια είναι αυτά, τότε θα γίνουν ξεχωριστές δικογραφίες.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA