Μενού
  • Α-
  • Α+

Σε Ειδικό Δικαστήριο παραπέμπονται με βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και η Ελένη Τουλουπάκη. Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, θα καθίσει στο εδώλιο για το κακούργημα της ηθικής αυτουργίας σε κατάχρηση εξουσίας (της Ελένης Τουλουπάκη) και της πλημμεληματικής παράβασης καθήκοντος.

Ο κ. Παπαγγελόπουλος παραπέμπεται ομόφωνα και η απόφαση αφορά, η μεν κατάχρηση εξουσίας, τη μη αμελητί διαβίβαση στη Βουλή το 2017 μηνυτήριας αναφοράς σε βάρος Κουρουμπλή – Ξανθού από βουλευτές του ΚΙΝΑΛ ότι δεν τιμολόγησαν φάρμακα ώστε να μειωθεί η τιμή τους, η δε παράβαση καθήκοντος τις καταγγελίες των εισαγγελέων Γεωργίας Τσατάνη, Ελένης Ράικου και Παναγιώτη Αθανασίου για παρεμβάσεις στο έργο τους.

Η πρώην εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη παραπέμφθηκε με οριακή πλειοψηφία 3-2 να δικαστεί για το κακούργημα της κατάχρησης εξουσίας που αφορά στη δικογραφία Ξανθού – Κουρουμπλή.

Από τα παραπάνω προκύπτει πως η παραπομπή δεν αφορά την αποκαλούμενη σκευωρία Novartis και την προσπάθεια διώξεων σε βάρος 10 πολιτικών προσώπων, όπως ανέφεραν αργά χθες το βράδυ πηγές του Αρείου Πάγου.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA