Μενού
  • Α-
  • Α+

Πανελλήνιες εξετάσεις: Προσπάθειες προκειμένου οι βάσεις για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση να ανακοινωθούν πριν από τις 15 Αυγούστου κάνει το υπουργείο Παιδείας, όπως ανέφερε η αρμόδια υπουργός, Νίκη Κεραμέως

Η ίδια, μιλώντας στο OPEN, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να σημειωθεί πτώση των βάσεων στις περιζήτητες σχολές και τμήματα. Σε σχέση με το νέο ολοήμερο σχολείο τόνισε πως από τον Σεπτέμβριο επεκτείνεται το ωράριο με διαδραστικές δράσεις. Στο 50% των ολοήμερων τμημάτων, όπου θα εφαρμοστεί πιλοτικά, θα λειτουργούν μέχρι τις 17:30. Η πρόσβαση των μαθητών θα είναι χωρίς κανένα κριτήριο. «Θα προσλάβουμε γι' αυτό 3.500 επιπλέον προσωρινούς εκπαιδευτικούς», συμπλήρωσε η κυρία Κεραμέως.

Αναφορικά με το νομοσχέδιο για την Παιδεία η κυρία Κεραμέως ανέφερε πως οι φοιτητές θα έχουν τη δυνατότητα να αποκτούν διπλά πτυχία, να κάνουν εσωτερικό Erasmus. «Το Συμβούλιο της Επικρατείας αποφάνθηκε θετικά, και  είμαστε στη διαδικασία έκδοσης του Προεδρικού Διατάγματος και αμέσως μετά θα μπορούν να δραστηριοποιηθούν οι ομάδες προστασίας πανεπιστημιακών ιδρυμάτων», κατέληξε η κυρία Κεραμέως αναφερόμενη στην πανεπιστημιακή αστυνομία.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA