Μενού
  • Α-
  • Α+

Φωτιές έχουν ξεσπάσει σε τρεις περιοχές της Ελλάδας: στον Κάμπο Καρύστου, την Παιανία και το Χάβαρι στην Ηλεία. Υπό έλεγχο τέθηκε πριν από λίγο η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στην Κάρυστο της Εύβοιας στην περιοχή Κάμπος. Σύμφωνα με τον δήμαρχο Καρύστου Λευτέρη Ραβιόλο, «οι ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής που βρέθηκαν στην περιοχή περιόρισαν τη φωτιά, την έχουν θέσει υπό έλεγχο και ήδη προσπαθούν να ελέγξουν και τις πιθανές αναζωπυρώσεις».

Στην περιοχή βρέθηκαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής από το Αλιβέρι και τη Χαλκίδα με 8 οχήματα, 28 πυροσβέστες και 1 ομάδα πεζοπόρου ενώ σε αυτές τις δυνάμεις βοήθησαν 1 ελικόπτερο και 2 αεροσκάφη που πραγματοποίησαν πτήσεις και έριξαν νερό. Παράλληλα βρέθηκαν εκεί υδροφόρα οχήματα των Δήμων και της Περιφέρειας Στερεάς όπως επίσης και εθελοντές από την ευρύτερη περιοχή.

Φωτιά στην Παιανία

Σε εξέλιξη είναι φωτιά σε χορτολιβαδική έκταση στην Παιανία Αττικής. Σύμφωνα με την πυροσβεστική, η φωτιά εκδηλώθηκε λίγο πριν τις 12μιση το μεσημέρι επί της οδού Αμπελώνος στην Παιανία Αττικής και καίει χαμηλή βλάστηση και ξερά χόρτα. Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί απειλή για κατοικημένη περιοχή. Για την κατάσβεσή της έχουν κινητοποιηθεί 20 πυροσβέστες με 7 οχήματα και 2 αεροσκάφη.  

Φωτιά τώρα στο Χάβαρι στην Ηλεία

Ισχυρές επίγειες και εναέριες πυροσβεστικής δυνάμεις επιχειρούν στην περιοχή Χάβαρι της Αμαλιάδας, προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά που έχει εκδηλωθεί σε αγροτοδασική έκταση. Ειδικότερα, στο σημείο επιχειρούν 30 πυροσβέστες, με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 11 οχήματα, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα. 

Φωτιά: Ποιες περιοχές βρίσκονται σε κατηγορία κινδύνου 4

Ιδιαίτερα δυσμενείς πυρομετεωρολογικές συνθήκες σε μεγάλο τμήμα της νότιας και ανατολικής Ελλάδας αναμένονται σήμερα, Κυριακή 3 Ιουλίου 2022, αναφέρει προειδοποίηση της πυρομετεωρολογικής μονάδας FLAME του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ)/meteo.gr.

Πιο συγκεκριμένα, πολύ υψηλό πυρομετεωρολογικό δυναμικό για την εκδήλωση δασικών πυρκαγιών καθοδηγούμενων από τον άνεμο αναμένεται σε Αττική (συμπεριλαμβανομένων των Κυθήρων), Δ. Βοιωτία, Κ. και Ν. Εύβοια, Κορινθία, Αργολίδα, Λακωνία, Κυκλάδες, Νότια και Ανατολική Κρήτη, Χίο και Ανατολική Λέσβο.

Σε αυτές τις γεωγραφικές ζώνες, ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί σε περιοχές όπου οι βόρειοι-βορειοανατολικοί άνεμοι θα "ευθυγραμμίζονται" με την τοπογραφία και τη δασική καύσιμη ύλη (π.χ., όταν ο άνεμος πνέει κάθετα στην πλαγιά πυκνόφυτου ορεινού όγκου), μεγιστοποιώντας έτσι το δυναμικό εκδήλωσης ακραίας συμπεριφοράς φωτιάς. Επιπρόσθετα, πυρομετεωρολογικό δυναμικό για την εκδήλωση δασικών πυρκαγιών καθοδηγούμενων από επαγωγική στήλη (αυτοκαθοδηγούμενες) αναμένεται στη Δ. Πελοπόννησο (Ηλεία, Αχαΐα) και στη Δ. Στερεά, με μικρή πιθανότητα για σχηματισμό πυρονεφών.

Υψηλή επικινδυνότητα για πυρκαγιές αναμένεται επίσης, όπως προκύπτει με βάση το Καναδικό Σύστημα Πυρομεωρολογικών Δεικτών και την ανάλυση των πυρομετεωρολογικών προγνωστικών στοιχείων, σε Σάμο, Ικαρία, και τοπικά σε Αιτωλοακαρνανία, Φωκίδα, Φθιώτιδα, Λήμνο, Σαμοθράκη, Σποράδες και Ρόδο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA