Μενού
  • Α-
  • Α+

Σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών αποδίδουν οι αστυνομικοί την αιματηρή συμπλοκή που έγινε σε Κάτω Πατήσια και Αγίους Αναργύρους με τρεις νεκρούς και δύο τραυματίες αστυνομικούς στην Αθήνα. Ολα άρχισαν το βράδυ του Σαββάτου όταν τα μέλη δύο οικογενειών από την Αλβανία έδωσαν ραντεβού στα Κάτω Πατήσια, προκειμένου να ξεκαθαριστεί ποιος φταίει για την εξάρθρωση της σπείρας. 

Διαβάστε ακόμηΠυροβολισμοί στην Αθήνα: Ο πατέρας σκότωσε άνδρα επειδή πυροβόλησαν τον γιο του - Αποκαλύψεις για το ξεκαθάρισμα λογαριασμών

Στο σημείο έφτασε μία Mercedes που οδηγούσε μια γυναίκα και επέβαινε ο 48χρονος, ένα Audi με τρία άτομα, μία μηχανή και ένα POLO με άλλα τρία άτομα των δύο οικογενειών. Όταν ο 48χρονος πιστολέρο είδε ότι ο αρχηγός της σπείρας δεν ήταν μόνος αλλά τον συνόδευαν και άλλα άτομα έβγαλε το πιστόλι και άρχισε να πυροβολεί. Από τους πρώτους πυροβολισμούς τραυματίστηκε σοβαρά ένας νεαρός που οδηγούσε μηχανή.

Τη μηχανή ακολουθούσε ο πατέρας του θύματος, με το Audi, στο οποίο επέβαιναν ακόμη δύο πρόσωπα. Ο πατέρας, σύμφωνα με τους αστυνομικούς, πυροβόλησε τον δράστη του τραυματισμού του γιου του και τον τραυμάτισε θανάσιμα. Ο συνοδηγός του Audi, που προσπάθησε να τρέξει για να καλυφθεί, χτυπήθηκε και τραυματίστηκε από διερχόμενο αυτοκίνητο.

Ταυτόχρονα, ο συνοδηγός της Mercedes που προηγουμένως είχε ανοίξει πυρ εγκατέλειψε το αυτοκίνητο. Αμέσως μετά, σταμάτησε διερχόμενο οδηγό και υπό την απειλή όπλου του πήρε το όχημα και διέφυγε προς τους Αγίους Αναργύρους.

Η Άμεση Δράση άρχισε αμέσως έρευνες για τον εντοπισμό του άνδρα που διέφυγε από τα Πατήσια. Τον εντόπισε στη λεωφόρο Δημοκρατίας 124, στους Αγίους Αναργύρους, όπου διέπραξε ληστεία σε μπαρ.

Ο ύποπτος επιχείρησε να διαφύγει πεζός. Το περιπολικό τον ακολούθησε. Τότε ο άνδρας πυροβόλησε εναντίον των αστυνομικών, με αποτέλεσμα να τραυματίσει τον ένα στο πόδι, ενώ ο δεύτερος δέχθηκε σφαίρα ψηλά στην ωμοπλάτη, η οποία εξοστρακίστηκε από το αλεξίσφαιρο γιλέκο και τον τραυμάτισε στον μηρό. Οι αστυνομικοί ανταπέδωσαν τους πυροβολισμούς, με αποτέλεσμα να τραυματίσουν θανάσιμα τον ένοπλο. Στο μεταξύ, συνελήφθη και η γυναίκα οδηγός της Mercedes, η οποία ήταν σεσημασμένη για  παράβαση του νόμου περί εκδιδόμενων γυναικών.

Ποιος ήταν ο πιστολέρο που άνοιξε πυρ

Πρόκειται για τον Αρμάντο Β., 48 ετών, γνωστό στις Αρχές για υποθέσεις ναρκωτικών, σεσημασμένο εδώ και χρόνια για συμμετοχή σε εγκληματικές οργανώσεις. Ο δράστης ήταν παντρεμένος και έχει μία κόρη, ενώ επισήμως δήλωνε πως διατηρούσε φανοποιείο. Όπως τονίζουν πηγές της Ελληνικής Αστυνομίας, ο Αρμάντο Β. θεωρούνταν ένας από τους πιο σκληρούς κακοποιούς της Αθήνας, με δράση σε διάφορα κυκλώματα ναρκωτικών, πάντα οπλισμένος και αδίστακτος.

Αυτό φάνηκε και από τον τρόπο που πυροβόλησε αρχικά τον άνδρα που επέβαινε στη μοτοσικλέτα, κατά την συμπλοκή στα Κάτω Πατήσια και εκτέλεσε εν ψυχρώ τον πατέρα του που κατέβηκε από το αυτοκίνητο μόλις είδε να πυροβολούν το γιο του. Ο Αλβανός κακοποιός πυροβόλησε και τον άνδρα που επιχείρησε να διαφύγει, ενώ η γυναίκα που είχε μαζί του, πάτησε τον αιμόφυρτο άνδρα με το αυτοκίνητο.

Τα αντανακλαστικά και ο ρόλος των αστυνομικών

Μετά τη συμπλοκή στην οδό Κουρτίδου στα Κάτω Πατήσια, ο 48χρονος Αρμάντο Β. έκλεψε με την απειλή του όπλου ένα αυτοκίνητο και κατευθύνθηκε προς τους Αγίους Αναργύρους, όπου επιχείρησε ληστεία σε πρατήριο καυσίμων. Εκτιμάται μάλιστα, πως ο Αλβανός κακοποιός ενδεχομένως να ήθελε τα χρήματα για να ξεφύγει στην Αλβανία και να γλιτώσει τη σύλληψη.

Οι αστυνομικοί ωστόσο που είχαν «κλειδώσει» όλη την περιοχή μεταξύ Κάτω Πατησίων και Αγίων Αναργύρων, εντόπισαν το όχημα που επέβαινε ο Αρμάντο Β. και ξεκίνησαν την καταδίωξη.

Άριστα εκπαιδευμένοι και με αποφασιστικότητα, γνώριζαν από την πρώτη στιγμή πως ο δράστης ενδέχεται να ανοίξει πυρ εναντίον τους. Αυτό διαβίβαζαν συνεχώς και από τον ασύρματο, πως πρόκειται για πολύ σκληρό κακοποιό, ζητώντας άμεσα ενισχύσεις.

Μετά από ανταλλαγή πυροβολισμών, ο δράστης ακινητοποιήθηκε, όμως λίγο πριν του περάσουν χειροπέδες, πυροβόλησε τον έναν από τους αστυνομικούς τραυματίζοντάς τον στον ώμο και τον γοφό. Ευτυχώς, το αλεξίοσφαιρο γιλέκο έσωσε τον νεαρό άνδρα της ΕΛ.ΑΣ., με τον συνάδελφό του να ανοίγει ξανά πυρ και να ρίχνει στο έδαφος τον Αλβανό κακοποιό.

Ο νεαρός αστυνομικός μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, όπως και ο συνάδελφός του που είχε χτυπηθεί στα πόδια. Άμεσα μπήκε στο χειρουργείο και μετά από επιτυχή επέμβαση είναι καλά στην υγεία του.

«Το σημαντικό είναι ότι δεν έχουμε νεκρό αστυνομικό, αλλά τρεις πολύ επικίνδυνους Αλβανούς κακοποιούς», είπε στο Newsbomb.gr ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Τάκης Θεοδωρικάκος, προσθέτοντας πως ήταν μια πολύ δύσκολη επιχείρηση.

Αυτό ακριβώς αναφέρουν και έμπειροι αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας, επισημαίνοντας πως χάρη στην εκπαίδευση, την ψυχραιμία και την αποφασιστικότητα των Αστυνομικών, η επιχείρηση στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία.

Το χρονικό της αιματηρής καταδίωξης στα Κάτω Πατήσια

Αρχικά, είχε γίνει γνωστό πως το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε ο Αλβανός κακοποιός μαζί με μία γυναίκα, συγκρούστηκε με μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε νεαρός, στη συμβολή των οδών Κουρτίδου και Γεωργίου Νάζου στα Πατήσια.

Ωστόσο, φαίνεται πως τα πράγματα δεν ήταν ακριβώς έτσι και σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, οι δύο πλευρές φαίνεται πως γνωρίζονταν και είχαν δώσει ραντεβού - «θανάτου» για να λύσουν τις διαφορές τους.

Πιο συγκεκριμένα, η μία ομάδα αποτελούνταν από τον Αλβανό με τη γυναίκα στο αυτοκίνητο και η δεύτερη από τον νεαρό μοτοσικλετιστή και άλλα δύο οχήματα που ακολουθούσαν, στα οποία επέβαιναν συνεργάτες τους, μεταξύ αυτών και ο πατέρας του μοτοσικλετιστή. Μάλιστα, πληροφορίες του Newsbomb.gr αναφέρουν ότι ο Αλβανός με τον μοτοσικλετιστή ήταν κατηγορούμενοι από κοινού για υπόθεση ναρκωτικών, έχοντας στήσει μαζί εγκληματική οργάνωση.

Στη συμβολή των οδών Κουρτίδου και Γεωργίου Νάζου στα Πατήσια οι δύο πλευρές άρχισαν να λογομαχούν έντονα. Με το που κατέβηκαν από τα οχήματα, ο Αλβανός σήκωσε το όπλο του και πυροβόλησε τον νεαρό που μόλις είχε κατέβει από τη μοτοσικλέτα.

Αμέσως ο πατέρας του, που ήταν ακριβώς στο πίσω αυτοκίνητο, κατέβηκε και κινήθηκε προς τον δράστη ο οποίος όμως, χωρίς δεύτερη σκέψη, τον εκτέλεσε από κοντινή απόσταση, σκοτώνοντάς τον ακαριαία.

Το άλλο αυτοκίνητο της «παρέας» του μοτοσικλετιστή επιχείρησε αμέσως να απομακρυνθεί, ενώ το άτομο που βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητο του πατέρα έτρεξε να διαφύγει. Η γυναίκα όμως που βρισκόταν στο αυτοκίνητο του Αλβανού κακοποιού πάτησε γκάζι και τον χτύπησε, ενώ παράλληλα πυροβόλησαν εναντίον του. Σύμφωνα με πληροφορίες, η συγκεκριμένη γυναίκα είναι πρώην σύντροφος του ατόμου που προσπάθησε να διαφύγει.

Ο συγκεκριμένος άνδρας, μετά από μάχη στο νοσοκομείο Παμμακάριστος υπέκυψε στα τραύματά του το πρωί τη Κυριακής. Όπως διαπιστώθηκε από του γιατρούς του νοσοκομείου Παμμακάριστος στα Πατήσια στο οποίο είχε διακομιστεί, ο άνδρας έφερε και τραύμα από όπλο. Αυτό σημαίνει πως ο Αλβανός κακοποιός, αφού σκότωσε τον πατέρα του μοτοσικλετιστή με τον οποίο τράκαρε, στη συνέχεια πυροβόλησε τον άνδρα που προσπάθησε να διαφύγει, ενώ η γυναίκα τον πάτησε με το αυτοκίνητο.

Η καταδίωξη στους Αγίους Αναργύρους

Μετά τον πυροβολισμό, ο άνδρας που πυροβόλησε τον μοτοσικλετιστή, με την απειλή του όπλου έκλεψε όχημα και κατευθύνθηκε προς τους Αγίους Αναργύρους, όπου επιχείρησε ληστεία σε βενζινάδικο της περιοχής.

Η αστυνομία, η οποία είχε ενημερωθεί για δύο συμβάντα πραγματοποιούσε συνεχείς έρευνες σε όλη την περιοχή μεταξύ Πατησίων και Αγίων Αναργύρων. Στην οδό Δημοκρατίας, οι αστυνομικοί εντοπίζουν τον δράστη και αρχίζει η καταδίωξη, κατά τη διάρκεια της οποίας γίνεται ανταλλαγή πυροβολισμών.

Οι αστυνομικοί καταφέρνουν θανατηφόρο χτύπημα στον δράστη, ενώ οι ίδιοι από τα πυρά που δέχτηκαν τραυματίζονται ο ένας στο πόδι και ο άλλος στον θώρακα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA