Μενού
  • Α-
  • Α+

Μαίνεται η φωτιά που καίει σε δασική έκταση στην περιοχή Πόρτες Αχαΐας. Οπως αναφέρει η Πυροσβεστική, η φωτιά καίει κοντά σε οικιστικό κομμάτι και γι' αυτό οργανώθηκε επιχείρηση προληπτικής εκκένωσης με μήνυμα 112, το οποίο εστάλη στους κατοίκους του χωριού Βάλμη, όπου έχει εξαπλωθεί η πυρκαγιά. 

Διαβάστε ακόμηΦωτιά στο Αργος: Την ώρα που πυροσβέστες έδιναν μάχη με τις φλόγες άγνωστοι τους έκλεψαν τα πράγματα

 

Η φωτιά στην Αχαΐα εκδηλώθηκε το απόγευμα της Κυριακής. Για την κατάσβεση της φωτιάς επί τόπου βρίσκονται 130 πυροσβέστες με 43 οχήματα και τέσσερις ομάδες πεζοπόρο τμήμα ενώ ρίψεις από αέρος πραγματοποιούν έξι αεροσκάφη και πέντε ελικόπτερα.

Μεγάλη φωτιά στο Πόρτο Κατσίκι

Μεγάλης έντασης φωτιά εκδηλώθηκε στο Πόρτο Κατσίκι, στη Λευκάδα. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά βρίσκεται σε εξέλιξη και καίει δασική έκταση της περιοχής, χωρίς όμως να απειλούνται κατοικημένες περιοχές. Στο σημείο επιχειρούν συνολικά 32 πυροσβέστες με δύο πεζοπόρα τμήματα, εννέα οχήματα, τέσσερα αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Πολύ υψηλός κίνδυνος για πυρκαγιές τη Δευτέρα - Οι 5 περιφέρειες στο «κόκκινο»

Πολύ υψηλός κίνδυνος για φωτιά (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται και για τη Δευτέρα, 4 Ιουλίου, για πέντε περιφέρειες της χώρας, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr).

Συγκεκριμένα πολύ υψηλός κίνδυνος για φωτιά (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται για τις εξής περιοχές:

  • Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Λέσβου, ΠΕ Χίου, ΠΕ Σάμου, ΠΕ Ικαρίας)
  • Περιφέρεια Αττικής (συμπεριλαμβανομένης της νήσου Κυθήρων)
  • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Εύβοιας, ΠΕ Φθιώτιδας)
  • Περιφέρεια Πελοποννήσου
  • Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (ΠΕ Ηλείας, ΠΕ Αχαΐας)
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA