Μενού
  • Α-
  • Α+

Σε εξέλιξη βρίσκεται η φωτιά που ξέσπασε στα σύνορα της Ηλείας με την Αχαΐα το απόγευμα της Κυριακής και μαίνεται ακόμη. Με το πρώτο φως της ημέρας σηκώθηκαν τα εναέρια μέσα για να επιχειρήσουν στα δύσκολα μέτωπα της πυρκαγιάς, η οποία ανάγκασε τις Αρχές να εκκενώσουν τρεις οικισμούς, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις έδιναν μάχη με τις φλόγες για να μην μπουν μέσα στα χωριά. Με εντολή του ΠΣ εκκενώθηκαν οι οικισμοί Κοτωρνάς, Καραγιαννέικα, Δαλαμπουρέικα, ενώ νωρίτερα είχε εκκενωθεί ο οικισμός Βάλμη.

Σύμφωνα με την πρωινή ενημέρωση της Πυρσοβεστικής, η δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες το απόγευμα, στην περιοχή Πόρτες Αχαΐας, είναι σε εξέλιξη και επιχειρούν 195 πυροσβέστες, με 7 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 48 οχήματα και το κινητό επιχειρησιακό κέντρο «ΟΛΥΜΠΟΣ». Επίσης επιχειρούν 2 Α/Φ και 2 Ε/Π εκ των οποίων το ένα για συντονισμό. Συνδρομή παρέχουν, εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ καθώς και δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. Με εντολή Αρχηγού ΠΣ, κλιμάκιο της Δ.Α.Ε.Ε. βρίσκεται στην περιοχή της πυρκαγιάς για τη διερεύνηση των αιτιών της. Σε Γενική Επιφυλακή έχει τεθεί το προσωπικό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

«Πιστεύω ότι τα εναέρια μέσα θα μας βοηθήσουν να αποφύγουμε τα χειρότερα» δήλωσε λίγο πριν χαράξει στην ΕΡΤ ο δήμαρχος Ηλιδας, Γιάννης Λυμπέρης. Σύμφωνα με τον ίδιο «ο κίνδυνος είναι να μην φύγει η φωτιά προς τον οικισμό Λάτα γιατί αν φύγει από εκεί μπορεί να έχουμε πολύ σοβαρότερες καταστάσεις». Η φωτιά στην Ηλεία πέρασε έξω, αλλά πολύ κοντά στη Βάλμη με τους πυροσβέστες να ανακόπτουν το μέτωπο έξω από το χωριό, και στη συνέχεια κατευθύνθηκε προς τις δυο κοινότητες του δήμου Ήλιδας - Κότρωνα και Καραγιαννεικα νοτιοδυτικά της Βάλμης. Υπενθυμίζεται ότι η φωτιά ξεκίνησε από τις Πόρτες Αχαΐας.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Στην περιοχή βρίσκονται περισσότεροι από 130 πυροσβέστες με τέσσερις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και περίπου 45 οχήματα.

Πού προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, που εκδίδει η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, για σήμερα Δευτέρα ,προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς, με κατηγορία κινδύνου 4 σε:

Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Λέσβου, ΠΕ Χίου, ΠΕ Σάμου, ΠΕ Ικαρίας)

Περιφέρεια Αττικής (συμπεριλαμβανομένης της νήσου Κυθήρων)

Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Εύβοιας, ΠΕ Φθιώτιδας)

Περιφέρεια Πελοποννήσου

Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (ΠΕ Ηλείας, ΠΕ Αχαΐας)

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA