Μενού
  • Α-
  • Α+

Συναγερμός σήμανε το μεσημέρι της Δευτέρας (4/7) στην Πυροσβεστική Υπηρεσία μετά από φωτιά που εκδηλώθηκε στο Σχηματάρι του νομού Βοιωτίας, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να δίνουν μάχη με τις φλόγες. Η φωτιά πλέον θεωρείται ελεγχόμενη στο πύρινο μέτωπο που ξέσπασε σε αγροτοδασική έκταση στο Σχηματάρι και στο σημείο επιχειρούν 106 πυροσβέστες, 22 οχήματα, 2 πεζοπόρα, 2 ελικόπτερα και 4 Canadair ενώ στις προσπάθειες κατάσβεσης συμμετέχουν και υδροφόρες ΟΤΑ.

Διαβάστε ακόμη: Φωτιά: Πολύ υψηλός κίνδυνος για πυρκαγιές τη Δευτέρα - Οι 5 περιφέρειες στο «κόκκινο»

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Να σημειωθεί ότι στην περιοχή εστάλη προειδοποιητικό μήνυμα 112, αλλά ήδη ο δήμος Τανάγρας είχε δώσει εντολή προληπτικής εκκένωσης για το Δήλεσι. «Λόγω εκδήλωσης πυρκαγιάς στη Βρυσούλα Σχηματαρίου, βορειοδυτικά του Δήλεσι αποφύγετε την μετακίνηση σας στην περιοχή». Σύμφωνα με πληροφορίες κάηκαν μία αποθήκη και ένα αυτοκίνητο, ενώ φαίνεται πως η κατάσταση είναι καλύτερη και πλέον καίνε διάσπαρτες μικροεστίες.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Φωτιά στην Αμφισσα: Ενισχύονται οι δυνάμεις

Την ίδια ώρα, ενισχύονται οι δυνάμεις στο Σερνικάκι Αμφισσας. Στο σημείο επιχειρούν 47 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 14 οχήματα και 5 αεροπλάνα.

Φωτιά στην Ηλεία: Θετικά νέα από το μέτωπο στη Βάλμη

Οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή είχαν ως αποτέλεσμα να αναζοπυρωθεί η φωτιά στην Βάλμη Ηλείας, λίγο πριν από τις 14:00, με αποτέλεσμα να κατευθύνεται σε πευκοδάσος. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΙ, μικρή αναζωπύρωση παρουσιάζει η φωτιά σε δάσος στη Βάλμη Ηλείας και ενώ το πύρινο μέτωπο που έκαιγε απο χθες, Κυριακή, τις τελευταίες ώρες είχε περιοριστεί.

Ωστόσο, οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή όπως αναφέρεται έχουν ενισχυθεί, ενώ τα εναέρια μέσα με χαμηλές πτήσεις πραγματοποιούν συνεχώς ρίψεις. Γίνεται προσπάθεια να προσεγγίσουν και οι επίγειες δυνάμεις.

Μεγάλος κίνδυνος πυρκαγιάς και την Τρίτη

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από την Πολιτική Προστασία, και αύριο οι άνεμοι δεν θα κοπάσουν και γι αυτό υπάρχει πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς, επιπέδου 4. Οι περιοχές που βρίσκονται σε συναγερμό είναι η Αττική, τα Κύθηρα, η κεντρική και νότια Εύβοια, η Αργολίδα, η Λέσβος, η Χίος, η Σάμος, η Ικαρία, καθώς και η Βοιωτία, η Κορινθία, η Αχαΐα, η Ηλεία και η Λακωνία.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA