Μενού
  • Α-
  • Α+

Γεμάτο είναι το «βιογραφικό» των παρανομιών για τους δύο από τους τρεις νεκρούς στο μακελειό του περασμένου Σαββάτου στο κέντρο της Αθήνας. Οι δύο από τους συνολικά τρεις ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους στην ένοπλη συμπλοκή που άρχισε στα Κάτω Πατήσια και κατέληξε στους Αγίους Αναργύρους είχαν πολύ βαρύ και «φορτωμένο» ποινικό μητρώο καθώς είχαν καταδικαστεί αρκετές φορές στο πολύ πρόσφατο παρελθόν, όμως κατάφερναν να κυκλοφορούν ελεύθεροι.

Διαβάστε ακόμη: Πατήσια: Ηχητικό ντοκουμέντο από την καταδίωξη του ναρκέμπορου από την ΕΛΑΣ

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε το MEGA ο 46χρονος που τον πυροβόλησαν και στη συνέχεια τον παρέσυραν, έχει συλληφθεί οκτώ φορές με βαρύτατες κατηγορίες και από το 2015 που αποφυλακίστηκε, παραμένει ελεύθερος, παρ’ ότι είχε αρχηγικό ρόλο στις συμμορίες που λυμαίνονται την Αττική

Η πρώτη σύλληψη έγινε το 2012 για διάθεση προϊόντων εγκλήματος και ακολούθως το 2015, μόλις αποφυλακίστηκε, συνελήφθη ξανά για απόπειρα κλοπής και για τον νόμο περί όπλων ενώ, τον Φεβρουάριο του 2016 εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης σε βάρος του για υπόθεση κλοπών. Τον Μάιο του 2016 σχηματίστηκε δικογραφία για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και κλοπές και τον Οκτώβριο του 2019, συνελήφθη ξανά με ένταλμα για διακεκριμένες κλοπές, ενώ στις 31 Μαΐου του 2020 αστυνομικοί εντόπισαν επάνω του ένα Tokarev, δυο γεμιστήρες και έναν μπαλτά αλλά αφέθηκε ξανά ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Αντίστοιχα ο δεύτερος από τους τρεις νεκρούς, ο 48χρονος είχε κοινή δράση με τον 46χρονο, καθώς είχε συλληφθεί το 2017 για οργάνωση κλοπής οχήματος, ενώ δεύτερη σύλληψη ήταν τον περασμένο Μάιο. Και αυτός είχε αφεθεί ελεύθερος με τον 46χρονο να θεωρεί ότι ήταν το «καρφί» που τον πρόδωσε και το βράδυ του Σαββάτου αποφάσισε να ξεκαθαρίσουν τους λογαριασμούς τους με αίμα.

Όπως χαρακτηριστικά σημειώνεται, από τους εννέα που συμμετείχαν στην αιματηρή συμπλοκή οι τρεις σκοτώθηκαν και οι υπόλοιποι έξι έχουν συλληφθεί και ερευνάται το μέγεθος της εμπλοκής τους. Ανάμεσά τους και η 43χρονη που επέβαινε στο αυτοκίνητο του 48χρονου, η οποία έχει συλληφθεί 22 φορές για τον νόμο περί σωματεμπορίας. Η συγκεκριμένη γυναίκα θεωρείται πρόσωπο-κλειδί, βρίσκεται στα χέρια των αστυνομικών και είναι σε θέση να πει ποιες ήταν οι διαφορές και τι ακριβώς συνέβη που οδήγησε στο μακελειό, γιατί οι δύο οικογένειες γνωρίζονταν καλά.

«Είχε πάθει αμόκ»

Για το μακελειό που εκτυλίχθηκε στην «καρδιά» της Αθήνας μίλησε στο ertnews.gr μάρτυρας που βρισκόταν ακριβώς στο σημείο του φονικού ραντεβού και περιγράφει λεπτομερώς τι συνέβη. «Είχε πάθει αμόκ, πυροβολούσε ασταμάτητα και προς όλες τις κατευθύνσεις», αναφέρει για τον δράστη. Σύμφωνα με τον ίδιο, την ώρα που ο δράστης βρισκόταν με την 43χρονη μέσα σε αυτοκίνητο, εμφανίστηκαν άλλα δύο οχήματα και ένα μηχανάκι. Ένας από αυτούς πλησίασε στο παράθυρο του δράστη και τον γρονθοκόπησε.

Ο αυτόπτης μάρτυρας κάνει λόγο για μανία του δράστη αναφέροντας πως «μέχρι να επιβιβαστεί στο επόμενο αμάξι, συνέχισε να πυροβολεί προς όλες τις κατευθύνσεις, χωρίς να υπολογίζει τίποτα». Ο πανικός που προκλήθηκε ήταν αναμενόμενος καθώς η περιοχή είναι πολυσύχναστη με πολλά μαγαζιά, ενώ από θαύμα δεν υπήρξαν περισσότεροι νεκροί. Μάλιστα, εξαιτίας των ανεξέλεγκτων πυροβολισμών, προκλήθηκαν ζημιές σε επιχειρήσεις.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA