Μενού
  • Α-
  • Α+

Σε τρία διαφορετικά μέτωπα συνεχίζει να καίει η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Δευτέρας, 4 Ιουλίου, στην Αμφισσα με τους ανέμους που αυτή την ώρα ξεπερνούν τα 6 μποφόρ να κάνουν ακόμη πιο δύσκολη τη δουλειά των επίγειων και εναέριων μέσω που επιχειρούν στο σημείο. Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση η φωτιά συνεχίζει να καίει σε αγροτική έκταση, δίχως προς ώρας να απειλεί κατοικημένη περιοχή, ωστόσο προληπτικά έχει εκκενωθεί το γυναικείο μοναστήρι του Προφήτη Ηλία.

Διαβάστε ακόμη: Φωτιά: Αναζωπύρωση στο μέτωπο στην Ηλεία

Συγκεκριμένα το ένα από μέτωπα κινείται βόρεια προς το μοναστήρι με τις ισχυρές δυνάμεις να προσπαθούν να το συγκρατήσουν ώστε να μην προχωρήσει προς το μοναστήρι και από εκεί σε δασική έκταση. Το πιο απειλητικό μέτωπο έχει κατεύθυνση το χωριό Σερνικάκι, απέχοντας ωστόσο αρκετά από το χωριό που σε δεν διατρέχει κίνδυνο. Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής από εδάφους και από αέρος μαζί με εθελοντές και μηχανήματα, προσπαθούν να περιορίσουν την πυρκαγιά.

Το τρίτο και πιο καταστροφικό μέτωπο της συγκεκριμένης φωτιάς κινείται μέσα στον ελαιώνα και είναι το πιο καταστροφικό, ενώ τα επίγεια και τα εναέρια μέσα προσπαθούν να το θέσουν σε περιορισμό. Όπως έγινε γνωστό, πριν από λίγο αποκαταστάθηκαν οι βλάβες σε ορισμένα αντλιοστάσια και άρχισαν να δουλεύουν και πάλι. Όμως οι εκκλήσεις για τον περιορισμό της κατανάλωσης νερού παραμένουν.

Εκκενώσεις και στην Ηλεία

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός, στην δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες το απόγευμα, στην περιοχή Πόρτες Αχαΐας, αντιμετωπίζονται πολλές ενεργές καύσεις και συνεχίζουν να επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, με τη συνδρομή εθελοντών και υδροφόρων της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Νωρίτερα, το απόγευμα, εστάλη μήνυμα από το 112 στους κατοίκους στο Λάτα Ηλείας να εκκενώσουν άμεσα την περιοχή προς Εφύρα.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Στο ανατολικό μέτωπο της Βάλμης υπήρξε νωρίτερα αναζωπύρωση με το μέτωπο να έχει ανοίξει και να κατευθύνεται προς τα νότια.

Υπό έλεγχο η φωτιά στο Σχηματάρι

Τα καλά νέα έρχονται από το Σχηματάρι καθώς σύμφωνα με τον κ. Αρτοποιό «Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα στις 12 παρά τέταρτο το πρωί σε αγροτοδασική περιοχή στο Σχηματάρι Βοιωτίας έχει ελεγχθεί».

Φωτιά και στο Αγιο Ορος

Την ίδια στιγμή, σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά που ξέσπασε σε δασική στο Αγιο Ορος, στην περιοχή Ακρωτήριο Αράπης. Μάχη για την κατάσβεση της πυρκαγιάς δίνουν από αέρος 2 ελικόπτερα. Στο σημείο κατευθύνονται 23 οχήματα με 72 πυροσβέστες και δύο πεζοπόρα τμήματα.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Σε συναγερμό «4» την Τρίτη

Τέλος, σύμφωνα με ενημέρωση από το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας πολύ υψηλός κίνδυνος Πυρκαγιάς - επιπέδου συναγερμού Νο4 - για Τρίτη 5 Ιουλίου υπάρχει στην Αττική, τα Κύθηρα, τη Βοιωτία, την Εύβοια, την Κορινθία, την Αργολίδα, τη Λακωνία, την Ηλεία, την Αχαΐα, τη Σάμο, την Ικαρία, τη Χίο, τα Ψαρά και τη Λέσβο.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

«Για αύριο Τρίτη, παραμένει ο πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς σε Αττική, Στερεά και Δυτική Ελλάδα, Πελοπόννησο και νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Στις περιοχές αυτές αναμένεται να επικρατήσουν εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες και ισχυροί άνεμοι. Εφιστούμε την προσοχή των συμπολιτών μας! Η απροσεξία και η αμέλεια οδηγούν στην εκδήλωση δασικών πυρκαγιών. Ολες οι δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος και της Πολιτικής Προστασίας παραμένουν σε επιφυλακή! Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε! Η πυρκαγιά έχει δύναμη!» ανέφερε ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA