ΚΟΙΝΩΝΙΑ
04/07/2022 23:17

Κορονοϊός: Στο τραπέζι ξανά η επαναφορά της μάσκας σε κλειστούς χώρους

Το 6κύμα της πανδημίας είναι εδώ με τα ενεργά κρούσματα να υπολογίζονται σε 150 και 200 χιλιάδες, ενώ η κορύφωσή του αναμένεται να επέλθει εντός του Ιουλίου - Η χρήση μάσκας σε συγκεκριμένους εσωτερικούς χώρους αναμένεται να επανέλθει στην ατζέντα των ειδικών

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Κορονοϊός: Στο τραπέζι ξανά η επαναφορά της μάσκας σε κλειστούς χώρους
Πηγή: Eurokinissi
Ανάγνωση:

Με τα κρούσματα να ανεβαίνουν καθημερινά και τους σκληρούς δείκτες της πανδημίας του κορονοϊού να δημιουργούν προβληματισμό, τα μέτρα και δη αυτό της χρήσης μάσκας σε συγκεκριμένους εσωτερικούς χώρους αναμένεται να επανέλθει στην ατζέντα των ειδικών. Από την κατάργηση του μέτρου της υποχρεωτικής χρήσης, υπάρχει η ισχυρή σύσταση για τους χώρους όπου υπάρχει συνωστισμός, ωστόσο πλέον στο τραπέζι βρίσκεται το ενδεχόμενο να επιστρέψει η υποχρεωτικότητα.

Διαβάστε ακόμη: Εμβόλιο: 4η δόση στις ευπαθείς ομάδες με το 60% στις ΜΕΘ να είναι πλήρως εμβολιασμένοι

Το 6κύμα της πανδημίας είναι εδώ με τα ενεργά κρούσματα να υπολογίζονται σε 150 και 200 χιλιάδες, ενώ η κορύφωσή του αναμένεται να επέλθει εντός του Ιουλίου. Η μεγαλύτερη αύξηση κρουσμάτων καταγράφεται, προς το παρόν, στο Ιόνιο, το Νότιο Αιγαίο, στην Κρήτη και στην Αττική, ενώ ενθαρρυντικό για τους επιστήμονες είναι το γεγονός πως η αύξηση νοσηλειών σε απλές κλίνες δεν μεταφράζεται, προς το παρόν τουλάχιστον, σε αύξηση νοσηλειών σε κλίνες ΜΕΘ, ούτε σε αύξηση των θανάτων. Αυτό το στοιχείο είναι ενδεικτικό ότι το αποτύπωμα της παρούσας έξαρσης θα είναι ήπιο σε ότι αφορά νοσηλείες ΜΕΘ.

Video Loading...

«Όλη η Ευρώπη βρίσκεται στο κόκκινο. Μπορεί να υπάρχουν μερικές διαφορές μεταξύ των χωρών όμως τα κρούσματα κορονοϊού ανά 100.000 πληθυσμού σημειώνουν αύξηση σε όλα τα κράτη» τόνισε ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ Θεοκλής Ζαούτης, στην ενημέρωση των συντακτών Υγείας και πρόσθεσε πως «ανοδική πορεία σημειώνεται και στο ποσοστό θετικότητας». Παράλληλα, παρουσιάστηκε σχετικός πίνακας με τα τεστ στα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Ελλάδα να βρίσκεται στη δεύτερη θέση (μετά την Κύπρο) στον αριθμό των τεστ, που πραγματοποιούνται ανά 100.000 πληθυσμό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ ΜΕΤΡΑ ΜΑΣΚΑ ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ ΟΜΙΚΡΟΝ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ