Μενού
  • Α-
  • Α+

Το δικαστήριο απεφάνθη στις 3 Μαΐου ότι για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου, ο μεσίτης έπρεπε να εκτίσει 10ετή ποινή κάθειρξης. Δύο μήνες μετά, αποφυλακίστηκε... Ειδικότερα, μετά από 2 μήνες έγινε δεκτό σύμφωνα με τους συνηγόρους του Ιωάννη Γλύκα και Ορφέα Φίλο το αίτημα αναστολής της ποινής για τον μεσίτη, ο οποίος όπως και ο ιδιοκτήτης του κοσμηματοπωλείου είχε καταδικαστεί σε 10 χρόνια κάθειρξη.

Διαβάστε ακόμη: Φωτιά στο Πόρτο Γερμενό: Προσαγωγή υπόπτου για την πυρκαγιά - Δεν υπάρχει κίνδυνος για την Ψάθα

Η μητέρα του Ζακ, Ελένη Κωστοπούλου «ξέσπασε» και δήλωσε πως πρέπει να αποδοθεί δικαιοσύνη «την οποία το παιδί μου αξίζει και έπρεπε να τη λάβει» ενώ τόνισε πως «θα αγωνιστώ μέχρι την τελευταία μου σταγόνα». «Τέσσερα χρόνια μετά τη δολοφονία του παιδιού μας και δεν έχει τιμωρηθεί κανένας. Και προσπαθούν να ρίξουν στάχτη στα μάτια μας με μία πρώτη απόφαση 10 ετών που σε δύο μήνες την παίρνουν πίσω» είπε η κυρία Κωστοπούλου στον ALPHA. 

«Στην κατάθεσή του λοιπόν την αρχική είχε πει ότι είδε τον Ζαχαρία να κρατάει ένα σακουλάκι και να βάζει μέσα κλοπιμαία. Στην απολογία του δεν ανέφερε καθόλου αυτό το γεγονός. Γιατί; Γιατί ο εισαγγελέας στην αγόρευσή του είπε ότι αυτό δεν ίσχυε. Μιλάμε για έναν αμετανόητο δολοφόνο. Αυτή είναι η περιγραφή αυτού του ανθρώπου και του άλλου» ανέφερε η Ελένη Κωστοπούλου. 

«Εγώ επανειλημμένα είπα ότι αν έβλεπα μία μεταμέλεια έστω και ψεύτικη, η καρδιά μου θα τους λυπόταν, γιατί είμαι ένας τέτοιος άνθρωπος που νιώθω, όπως και ο Ζαχαρίας, αγάπη για όλο τον κόσμο. Ο κοσμηματοπώλης είπε μερικές φορές “λυπάμαι” όμως είπε ότι αν ήταν να ξανατύχει το ίδιο περιστατικό μπροστά του ίσως και να έκανε το ίδιο. Και ο άλλος ο μεσίτης δεν είπε ούτε μία φορά “λυπάμαι” ούτε μία φορά συγγνώμη αλλά υποστήριξε την σθεναρή του θέση ότι υπερασπίστηκε το πλήθος το οποίο απειλούσε ο Ζαχαρίας» είπε η μητέρα του Ζακ Κωστόπουλου. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA