Μενού
  • Α-
  • Α+

Στα σπίτια τους επέστρεψαν οι δύο αστυνομικοί που τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια της αιματηρής συμπλοκής και καταδίωξης το βράδυ του Σαββάτου, αρχικά στα Κάτω Πατήσια και εν συνεχεία στους Αγίους Αναργύρους. Οι δύο ένστολοι που είχαν τραυματισμούς σε μηρό και κνήμη αντίστοιχα, αποχώρησαν από το νοσοκομείο καταχειροκροτούμενοι από συναδέλφους τους που βρέθηκαν στο σημείο ώστε να τους ενισχύσουν ψυχολογικά και να τους ευχηθούν καλή ανάρρωση.

Διαβάστε ακόμη: Θεοδωρικάκος: 2.500 αστυνομικοί «χτενίζουν» την Αττική - Αυτοθυσία των αστυνομικών στους Αγίους Αναργύρους

Την ίδια στιγμή, αυτόπτης μάρτυρας περιέγραψε στο MEGA, καρέ καρέ τις κινήσεις του όταν βρέθηκε μπροστά στη συμπλοκή, αλλά και πως βοήθησε τον τραυματία αστυνομικό που δέχτηκε τα πυρά του δράστη. «Βρισκόμουν γύρω στα 100 μέτρα μακριά από το συμβάν. Είχα ένα όχημα πιο μπροστά από μένα. Ξαφνικά ακούστηκαν πυροβολισμοί, το όχημα που ήταν μπροστά από εμένα έκανε αναστροφή κι εγώ συνέχισα την πορεία μου. Πλησιάζοντας προς τους πυροβολισμούς που είχα ακούσει είδα ένα περιπολικό με ανοιχτές τις πόρτες και ένα κύριο, που εκ των υστέρων έμαθα ότι ήταν συνάδελφος εκτός υπηρεσίας των παιδιών, και μου έκανε νόημα να περάσω» είπε μεταξύ άλλων.

Ενώ ανέφερε πως δεν ήξερε πόσο τραυματισμένος ήταν ο αστυνομικός, γιατί δεν μπορούσε να δει τις πληγές του. «Δεν άφησα το χέρι μου λεπτό. Προσπαθούσα με λέξεις και ενθαρρυντικά λόγια να τον κρατήσω στη ζωή. Τα λόγια του ήταν συγκλονιστικά και με έκανε να συγκινηθώ και πείσμωσα περισσότερο να τον στηρίξω σε αυτή τη δύσκολη στιγμή. Μου έλεγε ότι έχει τη γυναίκα του και την μπέμπα του. Εκείνα τα δευτερόλεπτα που άκουσα τις σκέψεις του μου έχουν μείνει χαραγμένα μέσα στη ψυχή. Ο άνθρωπος αυτός διακινδύνεψε τη ζωή του έχοντας οικογένεια και ένα παιδί να τον περιμένουν στο σπίτι», δήλωσε.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA