Μενού
  • Α-
  • Α+

Στα δροσερά νέα της ημέρας ραγδαία επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός στην Ελλάδα τα επόμενα 24ωρα με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές καταιγίδες, τους ενισχυμένους ανέμους αλλά και την πτώση της θερμοκρασίας, σύμφωνα με την πρόβλεψη του Κλέαρχου Μαρουσάκη. Ο μετεωρολόγος αναφέρει πως αιτία για την επιδείνωση του καιρού είναι η μετατόπιση του ψυχρού αέρα από τη βόρεια Ευρώπη στην περιοχή μας, ο οποίος θα αλληλεπιδράσει με τις θερμοκρασίες της γειτονιάς μας και θα σχηματίσει ψυχρή λίμνη.

Μέχρι να γίνει αυτό, ωστόσο, οι υψηλές θερμοκρασίες και τα πολλά μποφόρ θα επιμείνουν και θα κάνουν και τη σημερινή ημέρα δύσκολη.

Αναλυτική πρόγνωση για σήμερα

Για σήμερα, Πέμπτη 7 Ιουλίου 2022, σε ολόκληρη τη χώρα αναμένεται ηλιοφάνεια με λίγες τοπικές νεφώσεις, ενώ δυσμενείς πυρομετεωρολογικές συνθήκες θα επικρατήσουν στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη. Τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες υπάρχει πιθανότητα για τοπικές καταιγίδες κυρίως στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας, οι οποίες είναι πιθανό να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 15 έως 31 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 15 έως 37, στην Ήπειρο από 15 έως 36 βαθμούς, στην Θεσσαλία από 14 έως 37 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 15 έως 35-36, στα νησιά του Ιονίου από 21 έως 34-35 βαθμούς, στις Κυκλάδες από 21 εώς 28, στην Κρήτη από 17 έως 35-37 και τα Δωδεκάνησα από 19 έως 32-34. Βόρειοι-βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις έως 4-5 μποφόρ στο Ιόνιο και έως 6 και τοπικά εώς 7 μποφόρ στο Αιγαίο.

Στην Αττική, σύμφωνα με την υπηρεσία meteo, του Εθνκού Αστεροσκοπείου Αθηνών, περιμένουμε ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες γενικά διευθύνσεις με εντάσεις εώς 3 και στα ανατολικά εώς 4 μποφόρ, ενώ στα νότια τις απογευματινές ώρες θα στραφούν σε νότιους με εντάσεις εώς 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 26 έως 36 βαθμούς. Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε αίθριο καιρό. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες-βορειοδυτικές γενικά διευθύνσεις με εντάσεις εώς 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 36 βαθμούς.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA