Μενού
  • Α-
  • Α+

Η απότομη αλλαγή του καιρού με βροχές και πτώση της θερμοκρασίας μέσα στις επόμενες ώρες έχει γνωστοποιηθεί εδώ και μερικά 24ωρα, όμως, με νεότερη ανάρτησή του στο Facebook, ο μετεωρολόγος του Open, Κλέαρχος Μαρουσάκης, προειδοποιεί για... εντυπωσιακά για την εποχή φαινόμενα, καθώς μέσα στις επόμενες ώρες θα πέσουν ακόμη και πάνω από 70 τόνοι νερού ανά στρέμμα!

Διαβάστε ακόμη: Αυτοκίνητο έπεσε στο λιμάνι του Πειραιά - Νεκρός ο 67χρονος οδηγός

Αναλυτικά η ανάρτησή του:

Στο βίντεο που ακολουθεί αποτυπώνεται με χρονικό βήμα τριώρου ο όγκος νερού που αναμένεται να πέσει σε περιοχές της χώρας μας από αύριο τα ξημερώματα μέχρι και το μεσημέρι της Κυριακής περίπου. Στο πάνω μέρος του χάρτη υπάρχει η ένδειξη για την ημέρα και την ώρα όπου ισχύει η πρόγνωση και στο κάτω μέρος του χάρτη η χρωματική κλίμακα σε χιλιοστά.

Τονίζεται ότι 1 χιλιοστό αντιστοιχεί σε χίλια λίτρα νερού ή έναν τόνο ανά στρέμμα.  Εντυπωσιακό για την εποχή ότι βλέπουμε σε αρκετές περιοχές να τερματίζει η κλίμακα που σημαίνει ότι θα υπάρξουν περιοχές όπου θα δούμε ενδεχομένως και πάνω από 70 τόνους νερού ανά στρέμμα! Οι τιμές αυτές οδηγούν σε εξαιρετικά επικίνδυνες καταστάσεις λόγω πλημμυρών ή και καταστροφών από χαλάζι κτλ. 

Για τον λόγο αυτό έκρινα απαραίτητο να δώσω ελεύθερα  τα αποτελέσματα από το μετεωρολογικό μας μοντέλο που χρησιμοποιούμε στον τηλεοπτικό μας σταθμό OPEN - Το Ανοιχτό Κανάλι προκειμένου να ενημερωθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι για το επικίνδυνο της κατάστασης. 

Ενημερωθείτε και ενημερώστε!

Καλή συνέχεια σε όλες και σε όλους και πολύ μεγάλη προσοχή!!!

 

https://www.facebook.com/plugins/video.php?height=314&href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fklearhos.marousakis%2Fvideos%2F782558176072492%2F&show_text=false&width=560&t=0
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA