Μενού
  • Α-
  • Α+

Τη δράση σπείρας που διέπραττε απάτες σε βάρος του ΕΟΠΥΥ, εξακρίβωσε η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας. Συνελήφθη ένα άτομο, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε ποινική δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα. Παράλληλα, ταυτοποιήθηκε και αναζητείται ακόμα ένα άτομο.

Σύμφωνα με την έρευνα της ΕΛΑΣ, από τον Απρίλιο του 2021, τουλάχιστον τέσσερις εμπλεκόμενοι συγκρότησαν εγκληματική οργάνωση, με σκοπό τη διάπραξη απατών σε βάρος του ΕΟΠΥΥ. Οι κατηγορούμενοι προμηθεύονταν μεγάλο αριθμό φαρμακευτικών ναρκωτικών δισκίων, μέσω υφαρπαχθέντων ιατρικών συνταγών, ενώ για την έκδοση των συνταγών υπέκλεπταν προσωπικά στοιχεία ασφαλισμένων.

Στη συνέχεια πλησίαζαν ιατρούς για τη συνταγογράφηση, τους οποίους είτε παραπλανούσαν ως προς την πραγματική τους ταυτότητα, είτε προσποιούνταν υπαλλήλους ιδρυμάτων. Κατάφερναν έτσι την έκδοση ψευδών ιατρικών συνταγών και την εξαπάτηση του ΕΟΠΥΥ, που κατέβαλε αποζημίωση για την εκτέλεσή τους. Σημειώνεται, ότι σε περίπτωση άρνησης των ιατρών να εκδώσουν τις ιατρικές συνταγές, τους εκβίαζαν με απειλές κατά των ίδιων ή συγγενικών τους προσώπων.

Με την συγκεκριμένη μέθοδο η συμμορία πέτυχε την έκδοση τουλάχιστον 74 ψευδών ιατρικών συνταγών ναρκωτικών σκευασμάτων, από 9 διαφορετικούς ιατρούς, χρησιμοποιώντας τους ΑΜΚΑ 23 ασφαλισμένων, εν αγνοία τους, που αντιστοιχούν σε 5.520 ναρκωτικά δισκία. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA