Μενού
  • Α-
  • Α+

Σοβαρά είναι τα προβλήματα που προκάλεσε η κακοκαιρία που πλήττει από το μεσημέρι του Σαββάτου και τη Σκύρο. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, οι καταστροφές που σημειώθηκαν από τις ισχυρές βροχοπτώσεις είναι πολύ σοβαρά, καθώς με βάση την ενημέρωση από στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος, έχουν καταρρεύσει μέχρι και γέφυρες στο νησί των Σποράδων! Οι δρόμοι δεν άργησαν να μετατραπούν σε ποτάμια και να δημιουργηθούν σοβαρά προβλήματα. Η Πολιτική Προστασία του Δήμου Σκύρου βρίσκεται σε επιφυλακή, καθώς τα έντονα καιρικά φαινόμενα αναμένεται να συνεχιστούν ολόκληρο το βράδυ.

Διαβάστε ακόμη: Καιρός: Ισχυρή καταιγίδα στο Ρέθυμνο μετέτρεψε τους δρόμους σε… Βενετία

Δύο είναι τα σημεία που εστιάζονται τα πιο σοβαρά προβλήματα, το ένα βρίσκεται στην περιοχή «Πεύκο» που φαίνεται να έχουν πλημμυρίσει πολλά σπίτια της περιοχής και το δεύτερο στην περιοχή «Αχερούνες»,  όπου εκεί σύμφωνα με τελευταία ενημέρωση έχουν υποστεί καθίζηση μία γέφυρα της περιοχής, λόγω της έντονης βροχόπτωσης και της συσσώρευσης υδάτων. Είναι χαρακτηριστικό πως στην παραλία του Πεύκου, πολίτες εγκλωβίστηκαν σε μία παραθαλάσσια ταβέρνα, όταν η καταιγίδα χτύπησε στη διάρκεια του μπάνιου τους και μέσα στον πανικό τους τράπηκαν σε φυγή με τον μόνο χώρο που μπορούσαν να προφυλαχτούν να είναι το συγκεκριμένο μαγαζί.

Εκεί δημιουργήθηκε μεγάλος συνωστισμός, καθώς οι λουόμενοι προσπάθησαν να μείνουν για αρκετή ώρα στην ταβέρνα για να είναι ασφαλείς περιμένοντας τους διασώστες της Πυροσβεστικής. Σύμφωνα με όσα δήλωσε, ο δήμαρχος Σκύρου, Νικόλαος Μαυρίκιος, δύο γέφυρες κατέρρευσαν, ενώ επιχείρηση στήθηκε για τους αγνοούμενους τουρίστες.

«Το ευτυχές είναι ότι οι αγνοούμενοι εντοπίστηκαν περίπου μετά από τρεις ώρες και σύμφωνα με πληροφορίες είναι όλοι καλά στην υγεία τους. Πάντως, η η κατάσταση εδώ είναι τραγική. Έχουμε πολύ έντονες βροχοπτώσεις, έχουν δημιουργηθεί σοβαρά προβλήματα στο οδικό δίκτυο, δύο παραλίες έχουν καταστραφεί εντελώς, εγκλωβίστηκε κόσμος στην παραλία του Πεύκου και καταφέραμε να τους απεγκλωβίσουμε τρεις ώρες μετά. Βρέχει καταρρακτωδώς, δεν έχει σταματήσει από τις 2 το μεσημέρι καθόλου», τόνισε ο δήμαρχος Σκύρου.

Σε ανακοίνωσή του, ο δήμος Σκύρου αναφέρει μεταξύ άλλων: «Αγαπητοί Συνδημότες, τα έντονα καιρικά φαινόμενα που ήδη πλήττουν το νησί μας από χθες βράδυ θα συνεχιστούν και τις επόμενες ώρες κατόπιν ενημέρωσης από την Μετεωρολογική Υπηρεσία. Παρακαλούνται όλοι οι κάτοικοι και επισκέπτες του Νησιού να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφύγουν άσκοπες μετακινήσεις, καθώς και το μπάνιο στις παραλίες στη διάρκεια των φαινομένων. Η Πολιτική Προστασία του Δήμου Σκύρου βρίσκεται σε επιφυλακή».

Όσον αφορά στα προβλήματα από την κακοκαιρία στη Σκύρο, από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας ανακοινώθηκε ότι λόγω βροχόπτωσης και συσσώρευσης φερτών υλικών, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων:

  • Στην 10η χ/θ της Επαρχιακής οδού Σκύρου – Λιναριάς. Η κυκλοφορία διεξάγεται από την παρακαμπτήρια οδό Χώρα Σκύρου - Καλαμίτσα - Λιναριά.

     

  • Σε δημοτική οδό εντός του οικισμού Πεύκος Σκύρου (που οδηγεί στην παραλία).

     

  • Έχουν προκληθεί υλικές ζημιές σε τμήμα γέφυρας (μήκους 7 μέτρων) δημοτικής οδού (που οδηγεί στην παραλία) στον οικισμό Αχερούνες Σκύρου Ευβοίας.
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA