ΚΟΙΝΩΝΙΑ
10/07/2022 20:04

Ρεβύθια... τέλος: Είδος προς εξαφάνιση λόγω του πολέμου στην Ουκρανία - Εντονη ανησυχία των εμπόρων

Είδος προς εξαφάνιση ενδέχεται να γίνει στην αγορά το ρεβύθι. Εκτοξεύονται οι τιμές, μεγάλη ανησυχία στους εμπόρους και τους αγρότες. «Αγοράζαμε με 1,50 το κιλό και πλέον φτάνουμε να αγοράζουμε με 2,50» λένε

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Ρεβύθια... τέλος: Είδος προς εξαφάνιση λόγω του πολέμου στην Ουκρανία - Εντονη ανησυχία των εμπόρων
(Πηγή: Shutterstock)
Ανάγνωση:

Τεράστια έλλειψη σε βασικά προϊόντα αναμένεται να προκύψει τους επόμενους μήνες, εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία. Τα ρεβύθια αναμένεται να μετατραπούν σε... είδος πολυτελείας, ενώ ήδη οι τιμές έχουν εκτοξευτεί, όπως παραδέχονται παραγωγοί.

Για την επόμενη χρονιά, η μείωση αναμένεται στο 20% σύμφωνα με τη Διεθνή Συνομοσπονδία Οσπρίων, ενώ υπολογίζεται πως εξαιτίας του πολέμου 50.000 τόνοι που προορίζονταν για την Ευρώπη αναμένεται να εκλείψουν. Να σημειωθεί πως ετησίως η Ρωσία εξάγει 200.000 τόνους, ποσότητα βεβαίως που θα λείψει από την αγορά λόγω του πολέμου και των κυρώσεων.

Εμποροι τροφίμων τονίζουν ότι η κατάσταση αναμένεται να γίνει ασφυκτική, λέγοντας πως μέχρι πρότινος αγόραζαν ρεβύθια με 1,50 το κιλό και τώρα η τιμή φτάνει στο 2,10! Ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα αναμένεται να παρουσιαστεί σε περιοχές όπου τα ρεβύθια είναι... τοπικό φαγητό, όπως για παράδειγμα στη Σίφνο. Μιλώντας στον ΑΝΤ-1, αγρότης υποστήριξε πως οι τιμές θα εκτοξευτούν για την απλή ρεβυθάδα και πως οι τιμές αναγκαστικά θα μετακυλίσουν στον πελάτη.

Video Loading...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΡΕΒΥΘΙΑ ΤΙΜΕΣ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ