Μενού
  • Α-
  • Α+

Το δεύτερο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου αναμένεται να επιστρέψουν οι μαθητές στα σχολεία για τη νέα σχολική χρονιά. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του Υπουργείου Παιδείας, όπως αποκάλυψε και η υπουργός, Νίκη Κεραμεώς, θέλει το πρώτο κουδούνι της σεζόν 2022/23 να ακούγεται τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου.

Διαβάστε ακόμη: Εκπτώσεις: Αρχίζουν σήμερα - Πόσο θα διαρκέσουν, ποια Κυριακή είναι ανοικτά τα καταστήματα

Παράλληλα, από τη νέα χρονιά θα ισχύσει και η επέκταση του ολοήμερου σχολείου από τις 16:00 που είναι σήμερα μέχρι τις 17:30 με στόχο την άρση των εμποδίων στην πρόσβαση των γονέων στην αγορά εργασίας.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, η πρόσβαση στο ολοήμερο θα είναι ελεύθερη, δεν θα υπάρχουν προϋποθέσεις για την εγγραφή των μαθητών, το μέτρο είναι προαιρετικό, ο μαθητής θα μπορεί να φύγει πιο νωρίς και γενικά σύμφωνα με τις επιθυμίες των γονέων.

«Η επέκταση αυτού του μέτρου θα ισχύσει στο 50% των ολοήμερων σχολείων όλης της χώρας, δηλαδή περίπου 5.000 τμήματα» τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ, η Νίκη Κεραμέως.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA