Μενού
  • Α-
  • Α+

Ενας μικρός... χαμός προκλήθηκε από τον καύσωνα που πλήττει αρκετές χώρες της Ευρώπης, αλλά και τα ακραία φαινόμενα στην Κίνα με δρόμους και στέγες να λιώνουν από την καυτή θερμοκρασία, όμως, στην Ελλάδα δεν υπάρχει λόγος πανικού! Οπως τονίζει στο Reader ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης, η κατάσταση θα είναι... ελεγχόμενη και δεν υπάρχει πρόβλεψη για καύσωνα.

Διαβάστε ακόμη: Κάσος: Εμεινε χωρίς πλοίο το νησί - Εκτακτη σύσκεψη για το «Olympus» στο υπουργείο Ναυτιλίας

«Για το Σαββατοκύριακο έχουμε την πρόγνωση της ανόδου της θερμοκρασίας, αλλά όχι σε βαθμό που να πρέπει να πανικοβάλει τον κόσμο και ιδιαίτερα τις ευπαθείς ομάδες. Η θερμοκρασία θα ανέβει σε φυσιολογικά επίπεδα για την εποχή και όχι σε επίπεδα καύσωνα όπως παρατηρούμε να επικρατούν σε κάποιες χώρες της Ευρώπης», ήταν το σχόλιο του μετεωρολόγου του Open, Κλέαρχου Μαρουσάκης, μιλώντας στο Reader. 

Ετσι, τις επόμενες ημέρες η θερμοκρασία και στη χώρα μας θα ανέβει, αλλά δεν θα προκαλέσει «κόκκινο συναγερμό» για καύσωνα με 40άρια, αφού η ζέστη δεν θα «χτυπήσει» με σφοδρότητα τη χώρας μας, παρά το γεγονός ότι θα πέσουν τα μελτέμια. Ο καύσωνας φαίνεται πως θα προσπαθήσει να μας προσεγγίσει και θερμές αέριες μάζες θα φτάσουν μέχρι τη Βόρεια Βαλκανική, αλλά οι σχετικά ψυχρές αέριες μάζες που έρχονται από τη Μαύρη θάλασσα στα ανατολικά, δρουν σαν φυσικό εμπόδιο στην εξάπλωση της ζέστης. 

Ο μετεωρολόγος του ΑΝΤ1, Τάσος Αρνιακός, τόνισε πως υπάρχει μια πρόβλεψη για καύσωνα στην Ελλάδα το τελευταίο 10ήμερο του Ιουλίου: «Όπως και να το κάνουμε, μία εκτίμηση είναι για το τελευταίο 10ήμερο του Ιουλίου. Το φετινό καλοκαίρι δεν έχει καμία σχέση με το περσινό, πέρσι δεν είχαμε καθόλου μελτέμι. Φέτος έχουμε και δεν είναι βαρδάρης».Ετσι,  για τουλάχιστον μια εβδομάδα ακόμα δεν αναμένεται να κάνει την εμφάνιση του κάποιος καύσωνας.

Από την πλευρά του, ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ, Παναγιώτης Γιαννόπουλος, είπε ότι «για καύσωνα θα ακούμε αλλά δεν θα βλέπουμε στη χώρα μας»: «Η πολύ ζεστή κατάσταση στην Ισπανία σήμερα αλλά και τις επόμενες μέρες, αλλά και στο Παρίσι με τους 39, στη Βρετανία πάνω από 35 βαθμούς, έβλεπα στο Βερολίνο θα έχει 39 βαθμούς. θα ακούμε "καύσωνας, καύσωνας", αλλά στη χώρα μας θα είναι ένας όμορφος καλοκαιρινός καιρός. Θα ανέβει η θερμοκρασία Σάββατο-Κυριακή αλλά καύσωνας δεν θα είναι».

Εξάλλου, στην τελευταία της πρόγνωση, η μετεωρολόγος του ΣΚΑΪ, Χριστίνα Σούζη, αρκέστηκε να πει πως «...την Πέμπτη ενισχύονται οι βοριάδες με 7-8 μποφόρ και την Παρασκευή θα εξασθενήσουν. Το Σάββατο ανεβαίνει και άλλο η θερμοκρασία. Λίγο πιο ζεστό θα είναι το Σαββατοκύριακο γιατί εξασθενούν οι άνεμοι».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA