Μενού
  • Α-
  • Α+

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον 28χρονο Μάρτιν από τη Βόρεια Μακεδονία που αγνοείται από το περασμένο Σάββατο, όταν παρασύρθηκε από θαλάσσια ρεύματα στην παραλία Μύτη, στο Ποσείδι Χαλκιδικής. Όπως έγινε γνωστό, οι έρευνες ξεκίνησαν το πρωί της Τετάρτης (13/7) με τη συμμετοχή περιπολικού σκάφους του Λιμενικού Σώματος, όπως επίσης εθελοντών - διασωστών.

Διαβάστε ακόμη: Χαλκιδική: Εξιτήριο πήρε ο 30χρονος που εντοπίστηκε στη θάλασσα μετά από πολύωρες έρευνες

«Μας έχει κάνει στίγμα ακριβώς, βγάλαμε το χάρτη που τον έχασε τελευταία φορά για αυτό πάμε πολύ συγκεκριμένα σε ένα κομμάτι, αν θέλει να βοηθήσει ο θεός θα είναι όλα καλά σήμερα, πρέπει να τελειώνουμε σήμερα», δήλωσε στο MEGA ο Χρήστος Ράμος, πρόεδρος της Ομάδας Έρευνας και Διάσωσης της Θεσσαλονίκης. Το υποβρύχιο drone που σαρώνει την θαλάσσια περιοχή των ερευνών έχει βάθος μέχρι και τα 100 μέτρα. «Είναι αυτόνομο, δουλεύει με μοτέρ και με έλικες, έχει φώτα led μπροστά και μας δείχνει μέχρι και 5 μέτρα μάκρος τι είναι στον πάτο της θάλασσας», συμπλήρωσε.

Ο 30χρονος Ιβάν που πάλευε πάνω από 30 ώρες με τα κύματα διασώθηκε και πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο Παπανικολάου. «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους πάντες που συμμετείχαν και ακόμα συμμετέχουν στην έρευνα διάσωσης. Ευχαριστώ το πλήρωμα του ελικοπτέρου που με βρήκανε με το σκάνερ αλλά και τους ανθρώπους με τα σκάφη που με έσωσαν» δήλωσε στις κάμερες ο 30χρονος. 

Χαλκιδική: «Τον χάσαμε μπροστά στα μάτια μας»

Ο Βασίλ και ο Ιβάν, οι δύο διασωθέντες φίλοι του 28χρονου, περιγράφουν τις δραματικές στιγμές όταν είδαν τον Μάρτιν να εξαφανίζεται μπροστά στα μάτια τους. «Τον έβλεπα για μία ώρα αλλά μετά τον έχασα, δεν ξέρω τι του συνέβη. Προσεύχομαι να είναι καλά, αλλά θα δούμε… Έχει περάσει αρκετός χρόνος που δεν τον έχουμε δει και προσευχόμαστε», δήλωσε ο 25χρονος Βασίλ. Οι έρευνες εκτείνονται από τη Νέα Σκιώνη μέχρι τα λουτρά της Αγίας Παρασκευής, εκεί όπου βούτηξαν οι τρεις φίλοι είναι το κομμάτι στο οποίο ο Θερμαϊκός συναντά το Αιγαίο Πέλαγος, με τα επιφανειακά και υπόγεια ρεύματα να είναι διαφορετικά και επικίνδυνα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA